VHH kahvijuustokakku
Vhh kahvijuustokakku- hienostunut valinta
Suklaa ja kahvi- kaksi mun lempparia hyytelökakun muodossa ja tietenkin vähähiilarisena. Kakku sopii loistavasti juhlapyhien kahvipöytään ja kehittelin ohjeen aikoinaan pääsiäiseksi, koska vanhempani ja vanhin poikani on tulossa meille pääsiäistä viettämään. Tämä vhh kahvijuustokakku maistuu paremmalta kuin normi versiot eikä aiheuta verensokerin nopeita nousuja ja laskuja. Olisin siis leiponut tämän kakun vaikka en ketogeenisellä olisikaan.
Millä voin korvata ja makrot?
Kakku on hyvin vähähiilarinen, yhdessä palassa on 8,4 g hiilaria. Sen lisäksi se on myös maidoton ja viljaton. Mitä tummemman suklaan valitset, sitä vähemmän hiilareita. Itse käytin 80 prosenttista tummaa suklaata. Maidottomat käyttävät maidotonta suklaata, tuorejuustoa ja kermaa ja viljattomat eivät voi käyttää kaurakermaa. Mikäli et halua käyttää hiilaritonta sokeria, niin voit korvata ne esimerkiksi kookos- tai täysraakaruokosokerilla. Muistathan aina blendata koivusokerin blenderissa ettei se narsku ärsyttävästi hampaissa. Valmistukseen tarvitset irtopohjavuoan. Itse käytin kuvan kakkuun 20 cm leveää vuokaa, mutta voit käyttää leveämpää, jolloin kakusta ei tule niin korkea. Tiettyjen raaka-aineiden osalta voi valita useista vaihtoehdoista, joten makrot on laskettu seuraavien raaka-aineiden mukaan: vispikerma (rasva 38), 80 % tumma suklaa ja mascarpone.
Makrot 1 annos
rasva 41 g
proteiini 4,8 g
hiilihydraatti 8,4 g
kalorit 418
Pohja
- 100 g voita tai kookosöljyä
- 2 dl saksanpähkinöitä
- 0,5 dl kookoshiutaleita (hiilarien määrä vaihtelee tosi paljon eri merkkien välillä)
- ripaus karppisokeria
- 2 rkl vettä
Täyte
- 4 dl kookos-, kaura-tai kuohukermaa
- 200 g tummaa suklaata (80%)
- 250 g mascarponejuustoa tai maidotonta tuorejuustoa
- 1,5 dl blendattua karppisokeria
- 1 dl vahvaa kuumaa kahvia
- 1 tl aitoa vaniljaa
- 6 liivatetta
jähmettyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai yön yli ennen kuorrutteen levittämistä.
Kuorrute
- 100 g tummaa suklaata (80 %)
- 0,75 dl kookos- , kaura-, kuohu- tai soijakermaa
4. Sekoita kuorrutetta niin kauan kun se on jäähtynyt. Voit halutessasi lisätä vielä pienen nokareen voita tai gheetä kiiltoa antamaan.
Kuljeskelin täällä blogi maailmassa ja satuin löytämään tieni tänne sinun blogiisi. Luin postauksesi ja päätin tänne jään seurailemaan touhujasi ja liityin heti lukijaksikin. Teen ohjeillasi jonkin kakun pääsiäiseksi, minusta on mukava tehdä uusilla ohjeilla ruokia ja leivonnaisia.
Tuleppas sinäkin käymään kylässä aurinkokujalla.
Rauhallista ja iloista pääsiäistä sinulle.
Kiitos viestistäsi ja käyn katsomassa sivujasi kun ehdin:) Tuolla blogin facesivulla käydään vilkasta keskustelua postausten tiimoilta ja postaan sinne paljon videoita sun muuta:)