Hae
Kutsu vapauteen

Pähkinäinen kookos-ananas-kanapata

Viikonlopun ruokavinkki on tämä loistavan makuinen kookoskana ananaksella! Tämä on ihan ehdottomasti paras suomalainen kanaruoan ohje, mitä olen koskaan onnistunut kokkaamaan! Painotan sitä, että paras suomalainen ohje, sillä kuten varmaan muistatte, rakastan intialaista ruokaa ja blogistakin löytyy aivan loistava intialaisia kanaruokien ohjeita. Mielestäni tämäkin ohje on erittäin helppo valmistaa ja kaiken lisäksi mukavakin. Eniten menee aikaa tuoreen ananaksen pilkkomiseen, mutta mielestäni se vaiva kannattaa nähdä, koska tuore ananas maistuu ihan erilaiselta kuin purkkiananas. Suolatut cashewpähkinät tuovat tähän ruokaan hauskan makuvivahteen ja loistavan maun salaisuutena on se, että mausteita kuullotetaan heti alussa rasvan seassa!

Paistoajasta sen verran, että olen tehnyt tätä ruokaa kahdella tavalla eli paistanut 175:ssä asteessa 45 minuttia, kuten ohjeessa sanotaan tai 150 asteessa jopa 1,5 tuntia. Paistoaika riippuu vähän siitä, miten paljon broileria paistaa paistinpannulla ennen uuniin laittamista ja ehdottomasti broilerinpalojen paksuudesta. Itse paistoin broitsua sen verran, että se ruskistui molemmilta puolilta hieman ja leikkeet olivat melko ohuita. Nuo mainitsemani mausteet eivät ole mitenkään kiveen hakattuja, joten voit tätäkin ohjetta modata omannäköiseksesi myös maustamisen osalta. Mielestäni nuo kokonaiset currynlehdet tuovat kanaruokiin ihan loistavan maun ja itse ostan niitä etnisestä kaupasta. Minulla on tapana hieman puristella lehtiä pienimmäksi käsissäni ja heittää ne sitten pannulle rasvan sekaan. 

Ohje:

1 kg maustamatonta broilerinleikettä
3 dl tuoretta ananasta
2 dl suolattuja cashewpähkinöitä
3 sipulia (pientä)
400 ml kookosmaitoa
2 rkl kookosöljyä tai voita + hieman rasvaa vuoan voitelemiseen
1 rkl kokonaisia currynlehtiä
2 tl hyvälaatuista suolaa
2 tl broilerimaustetta
1 tl paprikamaustetta
ripaus mustapippuria
ripaus cayennepippuria

Sulata rasva paistinpannulla. Paloittele broilerinleikkeet kolmeen osaan. Lisää sulaneeseen rasvaan mausteet ja currynlehdet ja kuullota niitä hetki. Pilko sipuli ja paloittele ananas. Lisää mausteseokseen broilerinleikkeet ja pilkottu sipuli ja paista leikkeitä kummaltakin puolelta hetki (ei kuitenkaan kypsäksi).

Voitele vuoka rasvalla. Lado vuoan pohjalle puolet broilerista ja sipulista. Ripottele leikkeitten päälle pilkotut ananaksenpalat ja cashewpähkinät. Lisää sitten loput broilerileikkeet ja sipuli. Kaada kookosmaito kulhoon ja sekoita suola sen sekaan. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Anna hautua 175 asteessa noin 45 minuuttia tai niin pitkään, että broileri on kypsää. Nauti ruoka basmatiriisin ja tuoreen salaatin kanssa.


Seuraa blogia facebookissa ja instagramissa


Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä. 

Päivitän myös säännöllisesti blogin uusimpia ruokakuvia instagramiin, jonka löydät klikkaamalla tätä linkkiä.


Blogin terveellisiä ruokaohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *