Hae
Kutsu vapauteen

Vähähiilihydraattinen ja suolistoystävällinen jouluinen chiapuuro


Muutama viikko tein ”elämäntapamuutoksen” ja vähensin rajusti hiilareiden määrää ruokavaliossani. Samaan aikaan lopetin kaikkien stimulanttien käytön. Asiasta voit lukea lisää täältä. Aiemmin söin aamupalaksi gluteenitonta kaurapuuroa marjojen kanssa ja nyt piti keksiä jotakin sen tilalle- nimittäin munakas alkoi tökkimään reilussa viikossa vaikka kananmunista muutoin pidänkin. Mutta ei kiitos aamulla. Sitten keksin tämän ihanan chiapuuron, joka pitää pitkään nälkää, on erittäin suolistoystävällinen ja vieläpä hyvän makuinenkin. Aamuisin menen heti aamupalan jälkeen koiran kanssa tunnin lenkille ja nyt olenkin huomannut, että energiaa riittää hyvin vielä moneksi tunniksi lenkin jälkeenkin- kiitos tämän ihanan puuron:)
Puuro on vähähiilarinen, gluteeniton, viljaton ja maidoton, mikäli käytät kaura- tai soijajogurttia. Puuro todellakin hellii suolistoa ja ainakin minä huomasin sen erittäin nopeasti: vatsa toimii todella hyvin eikä turpoile tai kupli. Lisäksi puurosta saa hyvän kuituannoksen lisäksi myös loistavasti hyviä rasvahappoja. Puuron voi koristella kanelilla, kardemummalla, pähkinöillä, marjoilla ja maku sen kuin paranee. En ole makeuttanut puuroa mitenkään, mutta toki voit makeuttaa sitä vaikkapa stevialla tai hunajalla tarvittaessa. Hunajassa on tietty runsaasti hiilareita. Välillä olen lisännyt puuron päälle hieman vadelmaa tai mustikkaa.


Chia on mintun sukuinen kasvi ja sen on jo tuhansia vuosi tiedetty tuovan pitkäkestoista energiaa. Chia on erittäin proteiinirikasta ja siinä on enemmän terveydelle hyödyllisiä omega 3 -rasvahappoja kuin missään muussa ruuassa, jopa viidesosa siemenen kokonaispainosta. Chian sisältämä kuitu on pehmeää ja vatsaa hellivää. Siemenestä saa reilusti mm. kalsiumia, magnesiumia sekä rautaa. Lisäksi se sisältää runsaasti täysipainoista proteiinia, ravintokuitua sekä ALA-rasvahappoja, jotka tutkitusti auttavat normalisoimaan kolesterolitasoa. Chia sitoo itseensä 9-kertaisen määrän nestettä ja siitä muodostuva geeli on erittäin suolistoystävällistä ruokaa. Chia-geeliä voi käyttää osana smoothieta, siitä voi tehdä tuorepuuroja kookosmaidossa turvotettuna tai sillä voi korvata osan jauhoista leivonnassa. Chia sopii myös sellaisenaan nautittavaksi tai idätettynä esim. salaatissa. 
Ohjeessa käytettäviä tuotteita löydät edullisesti Fitnessfirstin nettikaupasta

Postauksessa käytettyjä tuotteita voit tilata Fitnessfirstin nettikaupasta edullisesti. Blogin lukijana saat Fitnessfirstin normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla ”kutsuvapauteen”. Kun klikkaat ohjeessa tummennetulla fontilla olevia tuotteita, niin pääset suoraan nettikauppaan ja voit ostaa tuotteita huomattavasti edullisemmin kuin marketeista.

Täältä pääset Fitnessfirtin nettikauppaan.

Ohje:

3/4 dl chiansiemeniä
1 dl turkkilaista jogurttia tai kaura- tai soijajogurttia
1 tl bourbon vaniljauutejauh
etta
2 dl kasvi-, kookos- tai kauramaitoa*
0,5-1 tl luomu kanelia
0,5-1 tl luomu kardemummaa
Laita kaikki aineosat kulhoon ja sekoita hyvin. Anna chiansiementen turvota vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. 

Täältä löydät lisää blogin vähähiilihydraattisia ruokaohjeita.

4 kommenttia

 1. Anonyymi kirjoitti:

  Muuten hyvä tuo chia, mutts jostain lukenut et kuuluu koiso kasvoen sukuun ja voi olla autoimmuunitapauksille huono..se taisi olla olli sovijärvi

 2. Tarja-Leena Teräslahti kirjoitti:

  Voiko tämän lämmittää mikrossa tai kattilassa? Ja kiitos blogistasi, sinulla on tosi mahtavia ohjeita ja kuvat saavat veden kielelle!

 3. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Kiitos<3 Voi lämmittää!

 4. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Itse ajattelen, että kohtuus kaikessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *