Hae
Kutsu vapauteen
Kaupallinen yhteistyö

VHH tiikerikakku tuorejuustolla

Kaupallinen yhteistyö: https://www.fitnessfirst.fi/
*Sisältää mainoslinkkejä
Jatkoon menee, tuumasi blogin virallinen laadunvalvoja poikani Noppa. Adonis tuumasi kolme kertaa vielä, että oli tosi hyvää. Todisteeksi, että kakku maistui, on alla kuva itse maisteluhetkestä. Tiedoksi, etten joutunut maksamaan sentin senttiä kuvan ottamisesta ja julkaisemisesta- alkaako tyyppi pehmenemään?
Idea tähän kakkuun lähti siitä, että mieheni Kari saapui reilun viikon pituiselta golfreissultaan eilen iltana, juuri sopivasti pääsiäiseksi. Hänellä oli viime viikolla syntymäpäivät, joita ei ollut lainkaan juhlittu, joten halusin tehdä hänelle kakun. Kari tykkää tiikerikakusta ja näinkin eräässä lehdessä marjaisen tiikerikakun ohjeen, jota muokkasin terveellisemmäksi. Kakku ei juurikaan enää muistuta alkuperäistä ohjetta vaan on minun näköiseni. Tulipa kirjoitettua melko hauska kielikuva- pidän itseäni siis terveellisen tiikerikakun näköisenä…No, ehkä tuo minua kuitenkin paremmin kuvastaa kuin esimerkiksi britakakku:) No niin…
Vehnäjauhot on korvattu tässä ohjeessa manteli- ja lupiinijauhoilla. Jos ei kaapista viimeksi mainittua löydy, niin korvaa vaikka gluteenittomilla jauhoilla. Silloin tietty hiilarimäärä nousee. Kakku on vähähiilarinen, gluteeniton ja viljaton mutta ei maidoton. En keksi millään miten tuon tuorejuuston voisi korvata, jos sinä keksit, niin voisitko olla niin rakas että kertoisit sen minullekin. Kakku ei ole korkea eli se ei kohoa niin hyvin kuin vehnäjauhoversiot- ainakaan minulla. Erittäin hyvän makuinen se on, tuorejuustokuorrutus antaa ihanan vivahteen perinteiseen tiikerikakkuun. Taikina on melko paksua, joten jos se ahdistaa, niin lisää tilkka maitoa. Ja muistakaa nyt rakkaat lukijat se tosiasia, että minun ohjeillani leipoessa pitää itse aina tarkistaa makeus. En pidä kovin makeasta ja ohjeissani mainittu sokerimäärä voi olla liian vähän Sinulle.
Mantelijauhoa ja lupiinajauhoa voit tilata Fitnessfirstin nettikaupasta edullisesti. Blogin lukijana saat Fitnessfirstin normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla ”kutsuvapauteen”. Kun klikkaat ohjeessa tummennetulla fontilla olevia tuotteita, niin pääset suoraan nettikauppaan ja voit ostaa tuotteita huomattavasti edullisemmin kuin marketeista. Täältä pääset Fitnessfirtin nettikauppaan.

Ohje:
 
200 g voita
1 dl karppisokeria
3 kananmunaa
1,5 dl mantelijauhoja
1,5 dl lupiinijauhoja
1 tl aitoa vaniljaa
2 tl leivinajauhetta
Tumma raita
 
2 rkl raakakaakaota
2 rkl maitoa
 
Sulata rasva. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jäähtynyt rasva munasokeriseokseen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita varovasti taikinan sekaan. Tarkista makeus ja lisää tarvittaessa sokeria. Tumman raidan valmistus: ota taikinasta 1/3 toiseen kulhoon ja sekoita taikinan joukkoon raakakaakao ja maito. Levitä 2/3 osa taikinasta leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja kaada tumma taikina päälle. Paista kakkua 175 asteessa 40-50 minuuttia. HUOMIO! Irrota pohja varovasti irtopohjavuoasta ja siirrä varoen ettei se halkea.
Kuorrutus
 
200g tuorejuustoa
50 g voita
1 tl vaniljasokeria
1-2 rkl  karppisokeria
 
Vatkaa huoneenlämpöiset kuorrutus ainekset vaahdoksi sähkövatkaimella. Tarkista makeus ja lisää tarvittaessa sokeria. Levitä jäähtyneen kakun päälle. Koristele kakku marjoilla.

OHJEESSA ESIINTYVISTÄ TUOTTEISTA

Ohjeessa esiintyviä tuotteita voi tilata edullisesti *täältä.  Koodilla ”kutsuvapauteen” saat -10%:n alen normaalihintaisesta FitnessFirstin tuotteista.

KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

                                                              
Kaupallinen yhteistyö: https://www.fitnessfirst.fi/

13 kommenttia

 1. Anonyymi kirjoitti:

  Hei ! Kaupasta saa kaurapohjaista "tuorejuustoa" ja ei kyllä häpeä yhtään aidolle. On siis maidoton.

 2. Jossukka kirjoitti:

  Oletko kokeillut leivonnaisissa koivusokeria? Kävisiköhän se karppisokerin tilalle? 🙂

 3. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Kiitos tiedosta. Pitääpä kokeilla??

 4. Satu Sjöholm kirjoitti:

  En käytä, joten en osaa sanoa miten käyttäytyy?

 5. Heidi Raudaskoski kirjoitti:

  Tämä menee ehdottomasti kokeiluun. Lupiinijauho on uusi tuttavuus tilasin juuri ja menee nyt " ensikäyttöön" ☺☺

 6. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Se on tosi ihanaa? Mun mielestä yksi blogini parhaita kakkuohjeita?

 7. Heidi Raudaskoski kirjoitti:

  Aivan ihana kakku. Sovelsin vähän ja tein murokakun tyyliin. Vatkasin voin ja karppisokerin, siihen munat yksitellen ja jauhot vähitellen, käytin myös ohjeeseen noin reilu puoli desiä kermaa.Päällisen makeutin suklaastevialla ja päälle rouhin 86% suklaata. Marjat olisivat olleet 2henkilön taloudessa hankalat. Ajattelin kokeilla tuplata annoksen ja paistaa tavallisen tiikerikakun tapaan….

 8. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Vau, kuulostaa hyvältä? Tää on mun mielestä blogin paras kakkuohje?

 9. Heidi Raudaskoski kirjoitti:

  Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

 10. Jonna Varis kirjoitti:

  Tämä näytää hyvälätä 😛 onnistuiskohan tämä tehdä lasiseen piirakkavuokaan?

 11. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Riippuu koosta. Jos on normi piirakkavuoka niin menee kyllä ohueksi.

 12. Jonna Varis kirjoitti:

  Anteeks kun kyselem koko ajan.. Kysyisin onnistuiskos esim tämä 25 cm leipävuokaan tehdä?

 13. Satu sjöholm kirjoitti:

  Ei haittaa! Suosittelen irtopohja vuokaa- voit käyttää muihinkin kakkuihin sitten.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *