Hae
Kutsu vapauteen

Vadelmakookos jäätelö- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton

 
Tässä jäätelössä on täydellinen koostumus. Jäätelön makeus tulee banaanista ja vadelmista eli se ei sisällä lainkaan lisättyä sokeria. Syön itse tätä usein iltapalaksi kun tekee mieli makeaa. Äskenkin oli jäätelö pakastimessa pakastumassa ja rehellisesti sanottuna en antanut jäätyä sen kuin vartin verran ennen syömistä. En yksinkertaisesti pystynyt, kun oli niin nälkä. Olen tehnyt tällä ohjeella sekä jäätelökoneella että pakastimessa jäädyttäen ja molemmilla tavoilla tulee yhtä hyvää. Postauksessa on linkit myös muihin blogini jäätelö ohjeisiin.
Kannattaa ottaa vadelmat ja banaani pakastimesta sulamaan huoneenlämpöön vaikka vartti ennen valmistamista varsinkin jos blenderisi ei ole kovin tehokas. Itselläni on tällä hetkellä halppis blenderi käytössä ja aika kovilla se oli kun suoraan pakastimesta heitin marjat ja banaanin blenderiin. Kyllä se siitä suoriutui, mutta pelkäsin koko ajan hajoaako vai ei. Kookoskerman olisi hyvä olla muutama tunti jääkaapissa ennen vatkaamista, koska vispaantuu kylmänä paremmin. Raaka viina parantaa koostumusta ja estää ylijäätymistä. Sen voi toki jättää poiskin eli onnistuminen ei ole siitä kiinni. Soijalesitiinijauhe parantaa rakennetta ja tuo jäätelöön kermaisen koostumuksen. Sen lisäksi siinä on loistava rasvahappokoostumus. Koko annoksessa on yhteensä 28,9 g hiilihydraattia ja tästä ohjeesta tulee n. 4-5 d valmista jäätelöä. Blogistani löytyy myös huomattavasti vähähiilarisempia jäätelöohjeita, mutta tämän ohjeen hiilarit tulee kuitenkin hyvistä lähteistä: marjoista ja hedelmästä.
 
Siis voisit sä heittää?
 
Oltiin Tuton kanssa tänään ensin treenaamassa esineruutua ja sen jälkeen ajettiin jälki. Jäljen jälkeen käytiin keräämässä vadelmia. Tai tarkennuksena sen verran, että minä keräsin ja Tuto heilui metrin päässä puoli metriä pitkän keppinsä kanssa. Se on sekunnin sadasosa, kun Neiti löytää kepin jostakin ja jos ei heti löydy, niin repii vaikka puun juurinensa ja pilkkoo sen kepiksi. Sitten kun siellä vattupuskissa on joskus hieman vaikea kulkea, niin asiaa auttaa se kun Neiti tulee keppinsä kanssa aina sopivasti ohi siten, että keppi kolahtaa kivasti polvitaipeisiin. Joskus saatan jopa lentää nenälleni. No niin, siis vattuja oltiin keräämässä ja niitä löytyikin kivasti. Yhtä äkkiä puskan keskelle pelmahti 3 labbis narttua ja pienten välien selvittelyjen jälkeen koirat saivat seurustella keskenään marjojen keruun ajan. Tai no tuo sakemannin seurustelu on kyllä ihan omanlaistaan: päähuomio on aina kepissä ja sen ympärille rakentuu sosiaalinen elämä outoine kiemuroineen. Tuto tulee kyllä toimeen muiden koirien kanssa, jos saa olla THE johtaja. Jos toinen koira ei alistu, niin sitten ei olla kavereita.
 
 
Ohje:
 
3 dl kookoskermaa HH 3,9 g *
reilu 1 dl vadelmia HH 5,0 g
1 jäinen banaani HH 20 g
2 rkl soijalesitiini jauhetta
1 tl aitoa vaniljaa
1 tl raakaa viinaa
 
* Ohjeessa on käytetty Karan kookoskermaa
 
Vatkaa jääkaappikylmä kookoskerma vaahdoksi. Sekoita kerma, jäiset vadelmat, banaani ja muuta aineet blenderissä. Valmista jäätelö jäätelökoneessa tai jäädytä pakastimisessa vähintään tunnin verran. Mikäli jäädytät pakastimessa, muista sekoittaa noin vartin välein, jotta jäätelöön tulee mahdollisimman hyvä rakenne.
 

 
 
 
Tässä on nyt niitä muita blogistani löytyviä jäätelöohjeita linkkeineen. Olepa hyvä:)
 
 
 
Pekaanipähkinä jäätelön ohje löytyy täältä:
 
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/07/pekaanipahkina-jaatelo-vhh-gluteeniton.html
 
 
Suklaa raakajäätelön ohje löytyy täältä: http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/06/suklaa-raakajaatelo.html
 
 
Marjaisen raakajäätelön ohje löytyy täältä: http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/05/marjainen-raakajaatelo.html
 
 
Lakritsipehmiksen ohje löytyy täältä: http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/07/lakritsipehmis-vhh-gluteeniton-viljaton.html
 
 
Nokkosjäätelön ohje löytyy täältä: http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/06/raakajaatelo-nokkosesta.html
 
 
Tyrnimansikka raakajäätelön ohje löytyy täältä: http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/06/tyrnimansikka-raakajaatelo.html

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *