Hae
Kutsu vapauteen

Sesammaito-marja-juoma

Ajatus tästä juomasta on muhinut pitkään mielessäni. Haluaisin juoda useammin sesammaitoa, mutta en erityisemmin pidä sen mausta. Ai miksikö sitten haluaisin juoda sitä? Rasvahappojen takia. Olen huomannut, että mitä enemmän nautin siemeniä, sitä paremmin ihoni ja hiukseni voivat. Kasvot alkavat ihan hehkumaan, varsinkin jos elimistössä on rasvahapoista puutetta ja varastot alkavat täyttymään. Huono rasvahappotasapaino on kuulemma erittäin yleistä, näin ovat minua viisaammat ravintoterapeutit minulle kertoneet. Eli tämän vuoksi halusin kehittää juoman, joka hieman peittäisi sesammaidon ominaismakua ja entisestään lisää juoman ravintoarvoa. Ja pitää tietenkin vielä lisätä, että normaali-ihmiset, miten normaalius nyt sitten määritelläänkin, yleensä tykkäävät sesamsiemenmaidosta. Mutta minä olenkin se supernirso yksilö, jolle ei meinaa oikein mikään kelvata.

Seesaminsiemenet ovat hyvin proteiinipitoisia ja ravinteikkaita: niissä on enemmän kalsiumia kuin maitotuotteissa ja juustossa sekä runsaasti magnesiumia, kaliumia, fosforia, sinkkiä ja seleeniä. Lucuma ja soijalesitiinijauhe ovat ohjeessa sen vuoksi, että tuovat kermaista rakennetta ja lisäävät tietty myös ravinto-arvoa. Voit toki jättää ne poiskin. Vähähiilariset voivat jättää banaanin pois kokonaan, jolloin kannattaa vähentää hieman veden määrää. Juomaa ei tarvitse välttämättä makeuttaa ollenkaan. Itse makeutin muutamalla stevia tipalla. Voit korvata halutessasi stevian hunajalla ellet välttele hiilareita. 

Niinhän siinä taas kävi, että kuvatessani juomaa musta kuono taas ilmestyi tyhjästä kuvan vasempaan laitaan. Saksanpaimenen 5 metriä pitkä kieli yllätti jälleen ja Neito latki juomaa häntä pystyssä itsevarmuutta puhkuen. Tuto oli niin tyytyväinen kun hänelle taas kerran oli tehty herkullinen ja ravintotiheä välipala ja vielä kuvataankin. Eli varoituksen sananen: mikäli omistat ahneen paimenen, pidä juomastasi kiinni kaksin käsin, älä käännä selkää ja äläkä missään nimessä laske juomaa käsistäsi. Toinen vaihtoehto on tietenkin kouluttaa koiraa siten, ettei se varastele muiden ruokia:) Hyvin ahneiden tyyppien kanssa se voi olla kuitenkin haastavaa.


Blogin lukijana alennusta Fitnessfirstin tuotteista
Blogin lukijana saat Fitnessfirstin normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla ”kutsuvapauteen”. Kun klikkaat ohjeessa tummennetulla fontilla olevia tuotteita, niin pääset suoraan nettikauppaan ja voit ostaa tuotteita huomattavasti edullisemmin kuin marketeista.

Täältä pääset Fitnessfirtin nettikauppaan.

Täältä voit lukeaa lisää tuotteista, joita on käytetty tässä postauksessa ja blogin ruokaohjeissa. Lista päivittyy koko ajan.

Täältä löydät lisää blogin ruokaohjeita.

Ohje:

1 dl sesaminsiemeniä
4 dl vettä
reilu 1 dl jäisiä marjoja+ valmiin juoman sekaan tuoreita marjoja haluamasi määrä
0,5-1 banaani tai puolikas avokado
1 rkl lucumaa
1 tl soijalesitiinijauhetta
5-8 tippaa steviaa
Liota siemeniä vedessä yön yli tai vähintään 6 tuntia. Huuhtele liotetut siemenet juoksevan veden alla siivilässä ja laita blenderiin. Lisää vesi ja muut ainekset. Blendaa sileäksi pitkään ja hartaasti. Ripottele juoman sekaan tuoreita marjoja.

Yksi kommentti

  1. Anonyymi kirjoitti:

    Hyvää luettavaa 🙂

    Olen liittynyt Bonuswayn käyttäjäksi ja haluaisin kutsua sinut mukaan. Bonuswayn avulla saat bonusta verkko-ostoksistasi suoraan pankkitilillesi. Liity suosittelulinkistäni ja saat 10 euron liittymispalkkion ensimmäisestä ostoksestasi. Liity ilmaiseksi tästä:https://www.bonusway.fi/?r=4784118

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.