VHH mangoleivos
*Sisältää mainoslinkkejä
VHH mangoleivos- terveellistä herkkua pääsiäiseksi
VHH mangoleivos sopii erinomaisesti pääsiäisen kahvipöytään. Hiilaria yksi leivos sisältää ainoastaan 2 grammaa ja kaloreita on keskikokoisen banaanin verran. Maku sen sijaan on aivan ihana, tosi raikas ja pehmeän täyteläinen. Pohja on tehty blogin VHH kääretorttuohjetta hieman modaten. VHH mangoleivokset sopivat keto- ja vähähiilariseen ruokavalioon ja ne ovat myös viljattomia. Mikäli haluat tehdä leivoksista myös maidottomia, niin käytä kookosmaitoa vispikerman ja maidotonta tuorejuustoa mascarponen sijasta. Lupiinijauhon voit tarvittaessa korvata mantelijauhoilla, makrot tosi muuttuvat.
vhh mangoleivos makrot i leivos
r 10 g
p 3 g
hh 2 g
kcal 101
vhh mangoleivos ohje 15 kpl
vhh mangoleivos Pohja
- 2 kananmunaa
- 0,75 dl karppisokeria
- 0,5 dl lupiinijauhoja
- 1 rkl raakakaakaota
- 1 tl vaniljauutejauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Sekoita munat ja sokeri vaahdoksi, pitkään ja hartaasti. Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään ja lisää ne varovasti koko ajan sekoittaen muna-sokerivaahdon sekaan. Levitä taikina ruokalusikalla uunipellille (taikinasta ei tule koko uunipellillistä vaan puolet) ja paista uunissa noin 8 minuuttia (tai niin kauan kunnes pohja on kypsä) 200 asteessa. Anna pohjan jäähtyä kunnolla ja irroita pohja jäähtyneenä varovasti leivinpaperista.
vhh mangoleivos täyte
- 0,5 dl karppisokeria
- 1 dl vispikermaa tai kookosmaidon jähmeää osaa
- 200 g mascarpone tuorejuustoa tai maidotonta tuorejuustoa
- 0,5 tuore mango
- 0,5 dl pähkinöitä koristeluun
Vispaa kerma tai kookosmaito (pitää olla jääkaappi kylmää) vaahdoksi. Kuori mango ja soseuta se sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita kerman joukkoon mascapone, sokeri ja lopuksi mangosose. Murskaa pähkinät pussissa pieneksi muruksi.
vhh mangoleivos kokoaminen
Halkaise pohja kahteen osaan. Levitä puolet täytteestä toisen pohjan päälle. Laita täytteen päälle toinen pohja ja levitä päällimmäiseksi loput täytteet, tasoita. Koristele pähkinänmuruilla tai vaikkapa sulatetulla tummalla suklaalla. Laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua.
OHJEESSA KÄYTETTÄVIÄ TUOTTEITA VOIT TILATA EDULLISESTI FITNESSFIRSTIN NETTIKAUPASTA
VHH sitruunajuustokakku tulossa blogiin vielä ennen pääsiäistä
SAMANTYYPPISIÄ OHJEITA BLOGISSA
KAIKKI BLOGIN 200 VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ
SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA
Instani löydät nimellä satusjoholm.
Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.
Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.
Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.
Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .
Moi, mulla ei kyllä tämä pohja onnistu. Ensinnäkin määrä jäi todella pieneksi jos koko pellillinen pitäisi tulla. Taikina riitti vajaaseen puoleen peltiin ja sekin oikein ohuesti vaan. Tämäkö oikeasti kahdella kananmunalla? No tein pohjan sitten kääretorttupohja ohjeella missä neljä kananmunaa. Taikina oli hyvä ja kuohkea, mutta ei kohonnut. Jäi todella kiinni leivinpaperiin, repesi paloiksi kun oli niin ohut. En löytänyt lupiinijauhoa mistään meidän kaupoista, joten ne korvasin mantelijauholla. Mikähän nyt mahdollisesti menee pieleen?
Taikinasta tulee noin puoli uunipellillistä eli ei koko pellillistä. Mantelijauhon rakenne on erilainen kuin lupiinijauhon,
jossa on enemmän sitkoa. Mantelijauho on myös paljon rasvaisempaa. Tällä ohjeella tehtynä pitäisi tulla tuon kuvan näköinen pohja.