Hae
Kutsu vapauteen

VHH mangoleivos

*Sisältää mainoslinkkejä

VHH mangoleivos- terveellistä herkkua pääsiäiseksi

 

VHH mangoleivos sopii erinomaisesti pääsiäisen kahvipöytään. Hiilaria yksi leivos sisältää ainoastaan 2 grammaa ja kaloreita on keskikokoisen banaanin verran. Maku sen sijaan on aivan ihana, tosi raikas ja pehmeän täyteläinen. Pohja on tehty blogin VHH kääretorttuohjetta hieman modaten. VHH mangoleivokset sopivat keto- ja vähähiilariseen ruokavalioon ja ne ovat myös viljattomia. Mikäli haluat tehdä leivoksista myös maidottomia, niin käytä kookosmaitoa vispikerman  ja maidotonta tuorejuustoa mascarponen sijasta. Lupiinijauhon voit tarvittaessa korvata mantelijauhoilla, makrot tosi muuttuvat.

 

vhh mangoleivos makrot i leivos

 

r  10 g

p 3 g

hh 2 g

kcal 101

 

vhh mangoleivos ohje 15 kpl

vhh mangoleivos Pohja

 

 

Sekoita munat ja sokeri vaahdoksi, pitkään ja hartaasti. Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään ja lisää ne varovasti koko ajan sekoittaen muna-sokerivaahdon sekaan. Levitä taikina ruokalusikalla uunipellille (taikinasta ei tule koko uunipellillistä vaan puolet) ja paista uunissa noin 8 minuuttia (tai niin kauan kunnes pohja on kypsä) 200 asteessa. Anna pohjan jäähtyä kunnolla ja irroita pohja jäähtyneenä varovasti leivinpaperista.

 

vhh mangoleivos täyte

 

 • 0,5 dl karppisokeria
 • 1 dl vispikermaa tai kookosmaidon jähmeää osaa
 • 200 g mascarpone tuorejuustoa tai maidotonta tuorejuustoa
 • 0,5 tuore mango
 • 0,5 dl pähkinöitä koristeluun

 

Vispaa kerma tai kookosmaito (pitää olla jääkaappi kylmää) vaahdoksi. Kuori mango ja soseuta se sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita kerman joukkoon mascapone, sokeri ja lopuksi mangosose. Murskaa pähkinät pussissa pieneksi muruksi.

 

vhh mangoleivos kokoaminen

 

Halkaise pohja kahteen osaan.  Levitä puolet täytteestä toisen pohjan päälle.  Laita täytteen päälle toinen pohja ja levitä päällimmäiseksi loput täytteet, tasoita. Koristele pähkinänmuruilla tai vaikkapa sulatetulla tummalla suklaalla.  Laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua.

 

OHJEESSA KÄYTETTÄVIÄ TUOTTEITA VOIT TILATA EDULLISESTI FITNESSFIRSTIN NETTIKAUPASTA

 

Blogin lukijana saat Fitnessfirstin normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla ”kutsuvapauteen”. Kun klikkaat ohjeessa tummennetulla fontilla olevia tuotteita, niin pääset suoraan nettikauppaan ja voit ostaa tuotteita huomattavasti edullisemmin kuin marketeista. Täältä pääset Fitnessfirtin nettikauppaan.

VHH sitruunajuustokakku tulossa blogiin vielä ennen pääsiäistä

 

SAMANTYYPPISIÄ OHJEITA BLOGISSA

 

 

 

VHH kääretorttu, ohje täällä

 

KAIKKI BLOGIN 200 VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

 

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

 

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

2 kommenttia

 1. Sari Ala-Heikkilä kirjoitti:

  Moi, mulla ei kyllä tämä pohja onnistu. Ensinnäkin määrä jäi todella pieneksi jos koko pellillinen pitäisi tulla. Taikina riitti vajaaseen puoleen peltiin ja sekin oikein ohuesti vaan. Tämäkö oikeasti kahdella kananmunalla? No tein pohjan sitten kääretorttupohja ohjeella missä neljä kananmunaa. Taikina oli hyvä ja kuohkea, mutta ei kohonnut. Jäi todella kiinni leivinpaperiin, repesi paloiksi kun oli niin ohut. En löytänyt lupiinijauhoa mistään meidän kaupoista, joten ne korvasin mantelijauholla. Mikähän nyt mahdollisesti menee pieleen?

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Taikinasta tulee noin puoli uunipellillistä eli ei koko pellillistä. Mantelijauhon rakenne on erilainen kuin lupiinijauhon,
   jossa on enemmän sitkoa. Mantelijauho on myös paljon rasvaisempaa. Tällä ohjeella tehtynä pitäisi tulla tuon kuvan näköinen pohja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *