Hae
Kutsu vapauteen

Lehtikaali-siemennäkkäri- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton

Jääkaapista löytyi iso kasa lehtikaalia, jota olin ostanut vihersmoothia varten. Sitä oli niin paljon, etten pystyisi niin paljoa vihersmoothiin käyttämään, joten piti keksiä jokin muu käyttötarkoitus tälle vihreälle vitamiineja ja hivenaineita pursuavalle trendi kaalille. Lehtikaali sisältää runsaasti mm. c-vitamiinia, rautaa, karoteeneja ja syöpää ehkäiseviä rikkiyhdisteitä. Ja maistuukin hyvältä, ainakin jos paahtaa ja maustaa sen  hyvin.

Halusin siis tehdä tästä lehtikaalista jotakin ihan uutta. Sen olin jo päättänyt, että heitän kaalit uuniin paahtumaan ja sitten katson mitä niistä kehittelen. Annoin aivoille käskyn työstää asiaa, kuten yleensä:) Yhtäkkiä kesken joogan, tiesin mitä niistä tekisin: tietenkin lehtikaali-siemennäkkäriä. Miksen sitä heti tajunnut! Huuhtelin heti kaalit ja jätin yön yli kuivumaan talouspaperin päälle, etteivät ne olisi seuraavana aamuna vetisiä. Ja aamulla laitoin ne uuniin paahtumaan ja tein niistä siemennäkkäriä. Ihan rehellisesti sanottuna oli ihan sairaan hyvää! Jopa blogin virallinen laadunvalvoja eli poikani Noppa sanoi, että oli ihan älyttömän hyvää- tee äiti tästä postaus!

Maailmassa ei voi olla enää ihmistä, joka ei tiedä siementen terveysvaikutuksista, eihän? Virkistä kuitenkin muistiasi ja lue asiasta täältä. Postauksessa kerrotaan pari juttua, mitä siemenistä kannattaa tietää, esimerkiksi tiettyjen siementen kadmiun pitoisuuksista. Osa terveystietoisista ihmisistä vähättelee tätä asiaa, mitä en rehellisesti sanottuna oikein ymmärrä. Mielestäni myös terveellisiin ruokiin liittyvistä ikävistä asioista pitää voida puhua rehellisesti varsinkin on kyse raskasmetallista, jonka puoliintumisaika kehossa on erittäin pitkä. Peloittelu ei ole järkevää, mutta ei ole tiedon panttaaminenkaan.

Ohjeessa käytettäviä siemeniä löydät edullisesti Fitnessfirstin nettikaupasta

Postauksessa käytettyjä tuotteita voit tilata Fitnessfirstin nettikaupasta edullisesti. Blogin lukijana saat Fitnessfirstin normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla ”kutsuvapauteen”. Kun klikkaat ohjeessa tummennetulla fontilla olevia tuotteita, niin pääset suoraan nettikauppaan ja voit ostaa tuotteita huomattavasti edullisemmin kuin marketeista.
Täältä pääset Fitnessfirtin nettikauppaan.

Ohje

6 dl tai enemmän lehtikaalia
0,5 dl oliivi- tai kookosöljyä
 himalajan kristallisuolaa
 
Irroita lehtikaalista puumainen varsiosa ja saksi lehdet pieneksi silpuksi vihannessaksilla. Sekoita kaikki aineosat keskenään isossa kulhossa. Laita uuniin paahtumaan 175 asteeseen 30-40 minuutiksi.
Valmista siemennäkkäri, ohjeen löydät täältä. Sekoita taikinan sekaan paahdettu lehtikaali ja sekoita hyvin. Paista ohjeen mukaisesti. Nauti näkkäri aidon voin kanssa.

OHJEESSA ESIINTYVISTÄ TUOTTEISTA

Ohjeessa esiintyviä tuotteita voi tilata edullisesti täältä.  Koodilla ”kutsuvapauteen” saat -10%:n alen normaalihintaisesta FitnessFirstin tuotteista.

BLOGISSA ON JO YLI 30 VHH LEIPÄOHJETTA! KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

 
Seuraava postaus liittyy 3. chakran tasapainottamiseen- kuten kuvasta näkyy:)

4 kommenttia

  1. Anonyymi kirjoitti:

    Moi, tuosta taitaa puuttua kaikki muut aineet, myös ne siemenet…

  2. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Ei puutu, lue postaus?

  3. Sanna Törmä kirjoitti:

    Tuo linkki siemennäkkäriin ei toimi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.