Hae
Kutsu vapauteen

Morkkiset ostoksista- Black Friday överit Jenkeissä

minimalisti hamstraa vaatteita

Täällä Floridan Naplesissa on kova hulina päällä niin kuin Jenkeissä muuallakin juuri nyt. Toissapäivänä oli Thanksgiving Day (herran jumala sitä hössötyksen määrää) ja eilen Black Friday, joka on rantautunut Suomeenkin.  Alet ovat tosi hurjat ja mulla on tosi kovat morkkikset päällä just nyt. Olen viime aikoina yrittänyt kiinnittää huomiota kulutuskäyttäytymiseeni ja vähentää rahan käyttöä. Teen todella paljon heräteostoksia enkä ole ollenkaan tasapainossa asian kanssa. Ostelen vaatteita ja meikkejä eli en ole ns. ”tavaran hamstraaja” vaan päinvastoin: meillä kotona on todella minimalistista eli tavaraa on vähän eikä mitään koriste-esineitä ole yhtään missään. Rakastan viherkasveja ja kynttilöitä, joten niitä kyllä löytyy, mutta ei mitään muuta. Ahdistuisin runsaasta tavaramäärästä ja siivoaminen olisi yhtä helvettiä. Mutta ne vaatteet! Mieheni sanookin aina että ”Sadulla on paljon kenkiä, mutta ei yhtään paria sellaisia, joilla voisi kävellä”. No tuo ei kyllä pidä paikkaansa, onhan mulla lenkkareita. Siitä huolimatta, että ostan ihan liikaa vaatteita, niin mielestäni kaapissa ei ole koskaan mitään järkevää päälle pantavaa. Se täytyy kyllä puolustuksekseni todeta, että en elä yli varojeni- en ole koskaan elänyt enkä koskaan tule elämään! Eli tuon asian kanssa olen kyllä hyvin tarkka.

 

mitä enemmän haluan rajoittaa ostamista, sitä enemmän ostan

 

Haluaisin ostaa vaatteita ainoastaan tarpeeseen ja harkitusti. Ja mitä enemmän tuota haluan, sitä kauemmaksi se pakenee 😎  Tiedostan hyvin vahvasti, ettei toimintani ole järkevää eikä varsinkaan trendikästä niin ympäristön kuin minkään muunkaan näkökulmasta: yhä useampi bloggaaja vannoo säästämisen nimeen ja selvästi kuluttamisen arvostus on hiipunut ja ihmiset tuntuvat olevan tarkkoja kulutustottumuksissaan. Paitsi minä!! Ja taas puolustaudun: yleensä ostan vaatteeni alennusmyynneistä eli en maksa niistä täyttä hintaa.

Vaatteiden lisäksi minulla menee todella paljon rahaa ruokaan, siitäkin huolimatta, että saan firmoilta ilmaiseksi osan elintarvikkeista. Tänään viimeksi aamulenkillä keskusteltiin mieheni kanssa siitä, miten paljon voisimmekaan säästää ruokaostoksissa. Ostamme paljon luomutuotteita ja ravaamme kaupassa yhtenään, jolloin tarttuu mukaan paljon sellaista mitä ei välttämättä tarttuisi, jos kävisi kaupassa harvemmin. Tilanne on täysin riistäytynyt käsistä sen jälkeen kun pojat muuttivat pois kotoa: ostamme iltaisin aina kaikkea hyvää ja kallista- no, tästä kirjoitan myöhemmin ihan oman postauksen, jossa paljastan kuinka paljon rahaa meillä kuluu kuukaudessa ruokaan. Tai siis kirjoitan, jos kehtaan. Mietin asiaa vielä…

 

 

ajattelin sitten pyörähtää macyssä

 

Ennen tätä matkaa olin päättänyt, että täältä en osta tällä kertaa paljoa vaatteita eli en hullaannu kuten yleensä aina täällä ollessa. Alku menikin lupaavasti: ostin ainoastaan pari ponchoa ja nekin – 40%:n alehintaan ja Under Armorin outletista muutamia joogavaatteita (noh, 2 takkia ja 3 trikoot). Ja ajattelin, että vaateostokset oli tässä. Saahan sitä ajatella 😎

Eilen ajattelin pyörähtää Macy:ssä, jossa oli -50 ja 70%:n alet.  Menin aivan sekaisin enkä ole täällä ensimmäistä kertaa Black Fridayna todellakaan!! En kehtaa kertoa miten paljon vaatteita ostin, kuvissa ei ole kaikki! Mielestäni tein kyllä hyviä ostoksia: esimerkkinä mainitsen aidot kasmir neuleet, jotka maksavat Suomessa yli 200 euroa ja täälläkin 169 dollaria, maksoi ainoastaan 39 dollaria ajatelkaa nyt herranen aika!! Ja värejä oli paljon ja vieläpä mun lempivärejä 😛 Ja sitten menin vanhanaikaiseen, jonka huomasin vasta hotellilla kun tarkistin kuittia: eivät kaikki ostokseni olleetkaan alehintaisia vaan osa ostoksista oli normaalihintaisia. Ja minä kun luulin, että kaikki tuotteet olivat vähintään -50%. Eli menin halpaan ja ostin normaalihintaisia tuotteita luullen niiden olevan halpoja- tosin osa ostamistani tuotteista olivat todella hyviä hankintoja ja Suomen hintoihin verrattuna halpoja. Tästähän saa syyttää vaan itseään.

Tuliaisetkin on jo ostettu, joten nyt saa tämä shoppailu riittää. Shoppailu voi olla yksi addiktion muoto ja tapa paeta arjen tylsyyttä. Omasta mielestäni en kuitenkaan pakene mitään, rakastan vaan vaatteita! Lisäksi ei täällä lomalla ole tarvinnut paeta mitään, päinvastoin. Mutta tunnistan kyllä sen tunteen kun haluan vaan ostaa ostamisen vuoksi ja se on mielestäni ainakin omalla kohdallani pakenemista ja siitä tulee tosi tyhjä olo. Mutta täällä kyse on vaan hullaantumisesta ja siitä, että täällä oikeasti on todella hyvän näköisiä naisten vaatteita! Eli ei ole kyllä tyhjä olo, mutta kukkaron nyörejä joutuu Suomessa kiristämään muutaman kuukauden ajan- ja se on ihan oikein 😎 Ps. Näen sieluni silmissä meidän poikien ilmeet jos ne lukevat tämän postauksen ja voi sitä naurun määrää…

 

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

 

 

 

 

2 kommenttia

  1. Nina kirjoitti:

    Vaateesittely!! ????

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *