VHH mansikka-proteiinipatukka
vhh mansikka-proteiinipatukat- täyttä ravintoa
Todella hyvän makuiset mansikka-protskupatukat ovat täyttä ravintoa. Rakenne ja maku on hieman erilainen kun blogissani aiemmin julkaistun proteiinipatukan. Patukat ovat tietenkin vähähiilarisia, gluteenittomia, viljattomia ja maidottomia. Mikäli vähähiilarisuus ahdistaa, niin korvaa kuitusiirappi esimerkiksi kookos- tai täysraakaruokasokerilla. Olen todella ihastunut itse tehtyihin protskupatukoihin- ne on ihana tapa tankata kehoon kaikkea hyvyyksiä. Se huono puoli näissä on, että sulavat helposti eli näitä ei voi alkaa mukanaan kuljettelemaan. Helppoa, hyvää ja lisääaineetonta.
modaa ohjetta omien mieltymyksiesi mukaan
Kokeilin tehdä mansikka-protskupatukoita kolmella eri tavalla- kuvissa näkyykin kolme eri versiota. Suurin ero koostumuksessa riippuu siitä, missä suhteessa käytetään riisi- ja heraproteiinia sekä mansikkasoseen määrässä. Riisiproteiini tuo patukkaan rakennetta ja heraproteiini ihanaa pehmeyttä ja täyteläisyyttä eli makua. Mansikkaa käytin enimmillään 1,5 dl ja vähimmillään ohjeen mukaisen 1 dl. Kuvien isoimpiin patukoihin on käytetty eniten mansikkaa ja rakenteesta tulikin hieman pehmeämpi. Eli jos haluat käyttää enemmän mansikkasosetta, niin suosittelen käyttämään pelkkää riisiproteiinia eli korvaamaan heran riisillä. Tällöin maku on hieman jauhoisempi.
Kannattaa modata ohjetta omien mieltymysten mukaan ja mikäli massa on liian löysää, kannattaa lisätä riisiproteiinia ja vähentää heran määrää. Jos se on liian tiivistä, lisää kookosöljyn määrää. Patukat kannattaa tehdä leivinpaperin päällä, jotta ne irtoavat alustasta pakastamisen jälkeen. Säilytä pakastimessa ensimmäiseen tarjoilukertaan asti ja hieman ennen tarjoilua ota huoneenlämpöön. Sen jälkeen kannattaa säilyttää jääkaapissa.
Yläpuolella olevan kuvan patukoissa on käytetty enemmän heraproteiinia kuin riisiprotskua ja se näkyy vaaleassa värissä. Patukoiden rakenne oli kuitenkin hieman liian pehmeä tai sitten niitä olisi pitänyt pakastaa kauemmin. Aivan älyttyömän hyvän makuisia olivat ja mikäli haluat kokeilla tällä tavalla ohjetta, niin pakasta patukoita yön yli. Mielestäni maku on sitä parempi, mitä enemmän käyttää vaniljaheraa, mutta tällöin myös pakastusaika on pitempi. Ja värihän on tosi söpis<3
VHH mansikka-proteiinipatukka Ohje 2 isoa patukkaa
Kuorrute
VHH mansikka-proteiinipatukka valmistus
Sulata kaakaovoi vesihyöryssä. Sekoita voin sekaan kaakao ja kuitusiirappi. Kun seos on jäähtynyt, kuorruta patukat suklaaseoksella ja laita ne vielä hetkeksi pakastimeen jähmettymään. Valmiit patukat säilytetään jääkaapissa.