Hae
Kutsu vapauteen

Butter chicken eli intialainen voikana

Rakastan intialaista ruokaa: sen makua, keveyttä ja hajua. Olen jo muutaman vuoden ajan puhunut, että haluan alkaa perehtymään intialaiseen ruoanlaittoon enemmän, mutta asia on jäänyt muiden juttujen jalkoihin. Viimein otin itseäni niskasta kiinni ja tein ensimmisen intialaisen kanakastikkeeni, jonka maku oli suorastaan hurmaava. Seuraavaksi päätin kokeilla voikanaa, joka on tämän postauksen aiheena. Sekä minä että perheemme miespuoliset adonikset rakastuimme tähän ohjeeseen ja sen vuoksi jaan sen myös teille rakkaat lukijani. Aion jatkossa jakaa myös muita hyväksi kokemiani intialaisia ruokaohjeita.Olen muokannut ohjetta siten, että se sopii myös maidottomaan ruokavalioon. Toki voi pitää korvata kookosöljyllä, jolloin se ei ole enää voikana, mutta maku on ihan varmasti loistava siitäkin huolimatta. Onhan se tietty vähän koomista ja sama juttu kuin lihakeitto ilman lihaa, mutta parempaan en nyt pysty. Maidotonta ruokavaliota noudattavat korvaavat myös turkkilaisen jogurtin soija- tai kaurajogurtilla. Garam masala maustetta löysin ihan lähi k-kaupasta, joten uskoisin, että sen saatavuus on ihan hyvä. Vähän mietin tuota raastettua inkivääriä: pelkäsin, että maku tulee liikaa esiin, mutta pelko oli todellakin turha. Olenkin laittanut itse inkivääriä huomattavasti enemmän kuin tuon 2 tl, koska se mielestäni parantaa makua entisestään.

Jos jaksat ja muistat, voit laittaa kanan marinoitumaan jääkaappiin jogun sekaan yön yli. Se ei ole missään nimessä kuitenkaan välttämätöntä, sillä pelkkä vartin marinoitumisaika riittää vallan mainiosti. Itse aion sen kuitenkin tehdä seuraavalla kerralla sillä edellytyksellä että muistan:) Se on vaan minulle vaikeaa, koska olen nykyään niin hetkessä eläjä ja yleensä otan aamulla (jos muistan) kanat vasta pakkasesta sulamaan. Voikana nautitaan Intiasta tai Pakistanista tulevan pitkäjyväisen basmatiriisin kanssa, jota löytyy ihan normi marketeista.

Ei muuta kun ihanaa matkaa intialaisen ruoan pariin<3
Ohje

500 g broileria
2 rkl turkkilaista-, soija- tai kaurajogurttia
3-4 rkl voita 
3-4 valkosipulinkynttä
1 punainen chili tai ripaus chilimaustetta
2 tl tai enemmän raastettua inkivääriä
1,5 tl garan masalaa
1 tl juustokuminaa
runsaasti tuoretta koriantelia
500 g paseerattua tomaattia
2 dl kookoskermaa
1 tl laadukasta suolaa esimerkiksi himalan kristallisuolaa
Leikkaa broileri suikaleiksi ja laita maustumaan vähintään vartiksi jogurtin sekaan. Kuori ja hienonna valkosipuli ja chili. Kuori ja raasta tuore inkivääri. Kuullota sipulit rasvassa kattilassa. Lisää chili, inkivääri ja mausteet. Kuullota vielä muutaman minuutin verran. Lisää paseerattu tomaatti ja anna hautua kannen alla reilu 5 minuuttia. Paista broilerin palat rasvassa pannulla lähes kypsiksi. Lisää broileri tomaatti-voikastikkeeseen, sekoita ja hauduta miedolla lämmöllä niin kauan että broileri on kypsää. Lisää kookoskerma ja suola. Ripottele kastikkeen päälle runsaasti tuoretta koriantelia. Butter chicken tarjoillaan basmatiriisin kanssa. 


Jälkiruoaksi ehdotan suussa sulavaa, joskin ei niin intialaista, vähähiilarista tiikerikakkua tuorejuustolla. Ohjeen löydät täältä.


Täältä löydät lisää blogin ruokaohjeita.


6 kommenttia

 1. Anonyymi kirjoitti:

  Tämä menee testaukseen! Tarkennatko hieman kookoskerman määrää? 2 purkkia? 2dl?

  -Henna

 2. Satu Sjöholm kirjoitti:

  2 dl? Sorry korjaan ohjeeseen?

 3. Moona Partanen kirjoitti:

  Maidotonta voita löytää kaikista lähikaupasta ja yleensä vielä halvempaakin ja maistuu ihan voilta (aleksin sanoja)! näin maidottomanakin voi saada saman makuelämyksen 🙂

 4. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Kiitos Pitta❤️❤️

 5. Anonyymi kirjoitti:

  Hei, onko jugurttia tosiaan vain 2 rkl?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.