Hae
Kutsu vapauteen

Juustoinen kanapata- VHH, gluteeniton ja viljaton

Juustoinen kanapata on meidän perheen suosikkiruoka, koska kana maistuu tämän ohjeen mukaan tehtynä ihanan murealta ja koskenlaskija tuo pataan oman juustoisen makuvivahteensa. Pata on tietenkin helppo valmistaa: pilkot aineosat, laitat ne vuokaan ja heität uuniin. Mitään pikaruokaa tämä ei kuitenkaan ole, sillä pehmeän murean kanan salaisuus on pitkä kypsymisaika. Voit aivan helposti heittää padan uuniin ja tehdä sillä aikaa pitkän lenkin padan valmistuessa. Jos haluat kanasta vieläkin mureampaa, voit laskea edelleen lämpötilaa ja pidentää paistoaikaa.
 

Kanapata sopii loistavasti vähähiilariseen, gluteenittomaan ja viljattomaan ruokavalioon. Itse päätät syötkö pataa pelkän salaatin kanssa vai otatko kylkeen pienen määrän riisiä tai perunaa. Loistava valinta vähähiilariseen ruokavalioon on nauttia pata uunijuuresten kanssa. Tänään söin pataa pelkästään salaatin kanssa ja hyvältä maistui. Tämä on kuitenkin ehkä hieman askeettinen valinta:) Maidottomaan ruokavalioon ei tämä ohje istu koskenlaskijan vuoksi, valitettavasti. Edelleen meiltä puuttuu markkinoilta hyviä sulate- ja tuorejuuston maidottomia korvikkeita. Näille olisi varmaan tilausta sillä maidoton ruokavalio on viime aikoina yleistynyt valtavasti (mututuntuma, ei siis perustu tieteelliseen faktaan).

Maustathan padan omien mieltymystesi mukaan? Tästä voi tehdä myös tulisen version lisäämällä hieman chiliä. Tällä ohjeella tehdessäni, jouduin lisäämään hieman suolaa omaan annokseeni, mutta en viitsinut lisätä ohjeeseen suolan määrää, ettei mene pienestä pilalle. Suolaa kun on niin helppo lisätä jälkikäteen, mutta auta armias jos sitä on liikaa, niin se on sitten siinä. Jos ihmettelet, miksi ohjeessa on juuri 700 g kanansuikaleita eikä esimerkiksi 400 grammaa, niin se johtuu siitä, että kaapista sattui löytymään 700 gramman paketti. Modaa ohjetta tietenkin omien tarpeittesi mukaan.

 
Ohje:
 
700 g maustamattomia kanansuikaleita
1/2 pakettia mustaa koskenlaskijaa
5 dl kermaa/maitoa*
2 sipulia
valkosipulia maun mukaan
1,5 tl tai enemmän suolaa
1 tl currya
1 tl paprikamaustetta
mustapippuria maun mukaan
 
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Voitele uunivuoka. Laita vuokaan kanansuikaleet, pilkotut sipulit, paloiteltu koskenlaskija, kermamaitoseos ja mausteet. Sekoita hyvin. Paista uunissa noin 2 tuntia, muista sekoittaa välillä.** Tarjoile runsaan salaatin, uunijuuresten, riisin tai lohkoperunoiden kanssa.
 
* Itse laitoin kuvan kanapataan 3 dl vispikermaa ja 2 dl punaista luomumaitoa.

**Paistoin uunissa ilman kantta. Mikäli paistat kannen kanssa, kannattaa ehkä hieman lyhentää paistoaikaa tai ainakin seurata ettei pata kuivahda.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *