VHH sämpylät ilman kananmunaa
vhh sämpylät joista olen super onnellinen
Näistä VHH sämpylöistä olen ihan super onnellinen ja tästä ohjeesta tulikin kestosuosikki heti kerralla!! Vaikka blogissani on yli 30 VHH leipäohjetta, niin olen kokenut VHH leipäohjeen tekemisen ilman kananmunaa tuskastuttavan vaikeaksi: ihan liian usein leipä on murentunut käsiini ja se on ollut älyttömän turhauttavaa! Kuitenkin moni meistä, minä mukaan lukien, saa oireita kananmunasta ja halusin kehittää toimivan VHH sämpyläohjeen, jossa ei ole kananmunaa eikä mantelijauhoa. Jokin aika sitten onnistuin kuin onnistuinkin kehittämään munattoman VHH patonkiohjeen ja siitä tulikin tosi suosittu, ohje täällä. Tuo ohje olikin blogin ensimmäinen kananmunaton VHH leipä ohje, johon olin tyytyväinen ja jonka uskalsin julkaista blogissa. Toki eihän noissa VHH siemenleivissä tietenkään kananmunaa ole, mutta nyt puhunkin sämpylän tyyppisistä leivistä.
4 muhkeaa vhh sämpylää täydellisellä rakenteella
Tällä ohjeella tehtynä tulee 4 isohkoa VHH sämpylää ja yhdessä kokonaisessa sämpylässä on hiilareita 4 g. Voit valmistaa VHH sämpylät myös maidottomasti korvaamalla maitotuotteet maidottomilla versioilla. Lupiinijauhoja on käytetty tässä ohjeessa sen vuoksi, että ne lisäävät sitkoa ja parantavat rakennetta. Rakenne onkin loistava ja sämpylät on helppo halkaista kunhan ne saa ensin hieman vetäytyä ja jäähtyä kunnolla. Toki voit kokeilla lupiinijauhon korvaamista esimerkiksi mantelijauholla tai kookosjauholla, mutta voi olla ettei rakenne ole enää yhtä hyvä.
vhh sämpylät ilman kananmunaa MAKROT 1 sämpylä
- r 16 g
- p 10 g
- hh 4 g
- kcal 211
Lisätietoja: Makrot laskettu rahkan mukaan.
vhh sämpylät ilman kananmunaa ohje 4 sämpylää
- 200 g rahkaa
- 1 dl lupiinijauhoa
- 1 dl pofiberiä
- 1,5 rkl psylliumkuitua
- 0,25 dl oliiviöljyä
- 1 dl kuohukermaa
- 2 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl suolaa
*HUOM! Ohjetta on myöhemmin muokattu siten, että turkkilainen jogurtti on poistettu vaihtoehtona rahkalle. Turkkilaista jogurttia käytettäessä taikinasta tulee liian rasvapitoinen, mikä näyttää aiheuttavan sämpylöiden lässähtämistä paistamisen aikana.
vhh sämpylät ilman kananmunaa valmistus
- Mittaa leivontakulhoon rahka, kuohukerma ja oliiviöljy, sekoita.
- Mittaa kuivataineet toiseen kulhoon ja lisää ne kerma-öljy-rahkaseokseen koko ajan sekoittaen.
- Kostuta kädet vedellä ja jaa taikina neljään osaa. Ota taikinaa käsiini ja muotoile siitä käsissäsi korkea pyöreä pallo ja laita se leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes VHH sämpylät ovat saaneet kauniin kullanruskean värin.
- Halutessasi voit voidella kuuman VHH sämpylän valkosipulivoilla tai normi voilla- oi joi kun on hyvää:) Anna VHH sämpylöiden vetäytyä ja tiivistyä rauhassa huoneenlämmössä ennen leikkaamista.
Kokeile myös: VHH patonki ilman kananmunaa
VHH pizza- ei sisällä kananmunaa ja pähkinää
LUE MYÖS
Ketotietopaketti ja ruokapäiväkirjat
Ketoon liittyviä postauksia löydät kootusti täältä.
tulossa blogiin lähipäivinä
OHJEESSA ESIINTYVISTÄ TUOTTEISTA
Ohjeessa esiintyviä tuotteita (merkitty tummennetulla) voi tilata edullisesti *täältä. Koodilla ”kutsuvapauteen” saat -10%:n alen normaalihintaisesta FitnessFirstin tuotteista.
LUE MYÖS
Ketotietopaketti ja ruokapäiväkirjat
Ketoon liittyviä postauksia löydät kootusti täältä.
KAIKKI BLOGIN 200 VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ
SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA
Instani löydät nimellä satusjoholm.
Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.
Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.
Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.
Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .
Sinun ohjeesi on ihan huippu ihania. Olen seurannut näitä jo pitkään.
Sun ohjeissa ei mässäillä rasvalla, ne onnistuu aina, ja ovat ennen kaikkea hyvänmakuisia. Mitä ei voi sanoa kaikista ketosämpylöistä, – leivistä.
Pizzapohjat, marjapiirakat, ja kaikki leivät ja sämpylät on olleet todella hyviä.
Kiitos näistä. Ainekset eivät mene hukkaan, kun sun ohjeilla tekee.
Kaunis kiitos ihanista sanoistasi<3<3<3
Näitä tekis mieli kokeilla, mutta voiko lupiinijauheen korvata jollain?
Voi kokeilla korvaamista, mutta lupiinijauhossa on enemmän sitkoa kuin muissa VHH jauhoissa.
Postauksessa kerrotaan millä voit kokeilla korvaamista:) Ellet halua tehdä VHH sämpylöitä
niin voit korvata lupiinijauhot vaikkapa gluteenittomalla jauhoseoksella tai vaikkapa spelttijauholla.
Jauhojen korvaaminen vaikuttaa aina rakenteeseen, se pitää huomioida:)
Voi ei, mulla tuli ihan käyttäjiä. Mistähän johtuu? Olisikohan pitänyt turvotella ennen paistamista?
Anteeksi mitä tuli? Ei tarvitse turvotella ollenkaan. Käytitkö lupiinijauhoa vai mitä?
Jos korvaa tuotteita rasvaisemmiksi, niin silloin taikinasta tulee niin raskas että niistä tulee
lättäniä.
Ihanan näköisiä sämpylöitä. Koitin tehdä näitä mutta niistä tuli ihan littanoita ja halkesi keskeltä?
Kiitos! Se johtuu raaka-aineista joita käytät. Jos halkeaa, niin viittaa mielestäni liian
korkeaan rasvapitoisuuteen.
Hei. Tein ohjeen mukaan, uunissa olivat hyvän näköisiä, mutta kun otin ulos niin lätsähtivöt ja olivat raakoja sisältä. Kuitenkin paistoin tummiksi. Maistoin reunasta, ja olisi kyllä olleet hyvän makuisia. Tein kiertoilmauunilla, oliko ohje sille? Täytyy kokeilla uudestaan, lupiinijauho on ja psyllium on sitä karkeaa.
Tämä on ollut erikoinen ohje siinä mielessä, että on tullut epätavallisen paljon onnistumia ja myös epäonnistumisia.
Koskaan ei mitään blogin VHH leipäohjetta ole hehkutettu näin paljon ja sitten toisaalta ainakin 10 ihmistä on kertonut,
että leipä on lässähtänyt uunissa. En keksi muuta syytä kuin liika rasva eli kannattaa käyttää rahkaa eikä turkkilaista jogurttia.
Toinen syy voi olla tuotteet, koska niissä on valtavasti eroja eri brändien välillä. Itselläni ei lässähdä uunissa,
tosin jätän sämpylätaikinan korkeaksi. Taikina pitää olla tosi kiinteää ennen leipomista.
Voi vitsit, en korvannut tuotteita millään ja minullakin tuli lättäniä.
Ovatko Satu sinun kaikki eräsi onnistuneet, osaatko sanoa mistä epäonnistuminen voisi johtua?
Tämä on ollut erikoinen ohje siinä mielessä, että on tullut epätavallisen paljon onnistumia ja myös epäonnistumisia.
Koskaan ei mitään blogin VHH leipäohjetta ole hehkutettu näin paljon ja sitten toisaalta ainakin 10 ihmistä on kertonut,
että leipä on lässähtänyt uunissa. En keksi muuta syytä kuin liika rasva eli kannattaa käyttää rahkaa eikä turkkilaista jogurttia.
Toinen syy voi olla tuotteet, koska niissä on valtavasti eroja eri brändien välillä. Itselläni ei lässähdä uunissa,
tosin jätän sämpylätaikinan korkeaksi. Taikina pitää olla tosi kiinteää ennen leipomista.
Nam. Maku on taivaallinen! Lisäsin vielä taikinaan valkosipulia ja persiljaa 😛
Kohoaminen jäi kuitenkin puolitiehen. Sama foodinin lupiinijauho. Mutta eri psyllium. Ja luultavasti eri rahka. Ja eri leivinjauhe. Voiko niillä olla merkitystä? Olikos tuosta psylliumista olemassa hienompaa ja karkeampaa versiota? Mitä rahkaa sinä käytit?
Aion nimittäin saada nämä onnistumaan, kun tummemman siemenleivän lisäksi _mikään_ ketoleipä ei aiemmin ole uponnut, ja nyt – BINGO! 🙂
Kiitoksia siis kovasti maukkaasta ohjeesta <3 Ja muistakin ohjeista, joista moni on jo testattu! Ja kiitos jo etukäteen, jos jaksat pohtia kanssani mikä meni vikaan 🙂
Kiitos viestistä:) Nämä sämpylät eivät juurikaan kohoa, koska näissä ei ole hiivaa eikä vehnäjauhoja.
Hieman tuo leivinjauho kohottaa, mutta ei merkittävästi. Jätä taikinapallo korkeaksi ennen paistamista,
niin sämpylöihin eivät ole lattania. Taikina pitää olla myös tosi kiinteää ja onkin jos raaka-aineet ovat
samat mitä ohjeessa:) Tsemppiä:)
Hei Ajattelin kokeilla lupiijauhon tillalla mantelijauhoa näihon sämpylöihin… Niin kysymys kuuluu tuleeko mantelijauhoa saman verran kuin lupiinijauhoa? T:Jonna
Voit kokeilla, mutta voi vaikuttaa rakenteeseen.