Hae
Kutsu vapauteen

VHH blinit kesäkurpitsasta

Nyt on pakko hehkuttaa, koska näistä tuli niin hyviä,  että väittäisin tämän olevan blogini yksi onnistuneimpia reseptejä. Eli jos tämä ohje ei vakuuta, niin sitten tuskin kannattaa kokeilla muitakaan:) Nämähän eivät oikeasti ole blinejä eivätkä oikein lettujakaan vaan jotain siltä väliltä. Jos keksit paremman nimen, niin ehdotuksia otetaan mielellään vastaan.  Ehkä sen vuoksi innostuin tästä ohjeesta niin paljon, koska olen tattarin maun takia aina inhonnut oikeita blinejä ja joskus olen väkisin yrittänyt niitä syödä sen takia koska on vaan ”kiva” syödä blinejä.

Voit syödä näitä vähähiilihydraattisia, gluteenittomia, viljattomia ja maidottomia VHH ”blinejä” erilaisilla smetana- tai jogurttipohjaisilla kastikkeilla, jotka sisältävät esimerkiksi mätiä, rapuja, suolakalaa, suolakurkkua ja punasipulia. Tänään meillä kaapissa ei ollut muuta kuin maustamatonta partaäijäjogurttia, suolakurkkua ja punasipulia ja niistä tulikin tosi hyvä kastike ”blinien” päälle. Ohjeessa on yksi kastikevaihtoehto, joka on minun suosikkini. Äsken tulin metsäjäljeltä koirani kanssa ja omatekoinen leipä oli loppu, joten laitoin juustoa päälle ja söin leipänä- kyllä maistui.

VHH blinit ohje

4 kananmunaa
400 g kesäkurpitsaa HH 8,8
2 dl mantelijauhoja HH 16,2 g
2 rkl pellavansiemenrouhetta
kourallinen juustoraastetta *
3 tl leivinjauhetta
2 rkl karkeaa psylliumia
1/2 tl suolaa

vhh blinit valmistus

 

Keitä kesäkurpitsat vedessä pehmeiksi ja valuta keitinvesi pois. Blendaa sileäksi ja kaada kulhoon. Vatkaa munat sekaan ja lisää loput aineet koko ajan sekoittaen. Paista paistinpannulla runsaassa voissa kullanruskeiksi. Ohjeesta tulee n. 8 ”bliniä” riippuen siitä minkä kokoisia haluat niistä tehdä. Yhdessä ”blinissä” on 3,1 g hiilihydraattia.

*Maidotonta ruokavaliota noudattavat korvaavat juustoraasteen maidottamalla juustoraasteella, joskin niitä on vaikea löytää pikkukaupoista tai sitten voi myös kokeilla jättää juustoraaste kokonaan pois ja lisätä vaikka vähän jauhoja. Tosin en ole itse sitä kokeillut. Kastikkeen smetana/jogurtti taas on helppo korvata soijajogurtilla, itse tehdyllä cashew jogurtilla (ohje löytyy blogista) tai kaurajogurtilla (ei sovi viljatonta ruokavaliota noudattaville).

 

Kastike VHH blineille

4 rkl turkkilaista jogurttia
1 punasipuli
350 g jokiravun pyrstöjä
100 g mätiä
1/2 tl suolaa
ripaus sokeria
Sekoita aineet keskenään. Alla oleva kuva ei ole tästä kastikkeesta vaan tämän päiväisestä mitänytkaapistasattuulöytymään kastikkeesta.

 

 

5 kommenttia

 1. Anonyymi kirjoitti:

  NIMIEHDOTUS: Ei blinejä, muttei lettujakaan, miten ois "BLITUT"

 2. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Tosi hyvä??

 3. Kari sjöholm kirjoitti:

  Nyt on tosi hyvää

 4. Martsu kirjoitti:

  Linttuset, kah siinäpä nimi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *