Hae
Kutsu vapauteen

Laajan unipolygrafian kautta Prahaan

Kirjoitan nopeat kuulumiset täältä Helsingistä hotelli Marskista ennen kuin lähdemme lentokentälle. Eilen Helsingin Uniklinikalla kehoni laitettiin ihan täyteen piuhoja laajaa unipolygrafiaa varten, jossa mitataan EEG:tä eli aivosähkötoimintaa, silmänliikkeitä, lihasjänteyttä, hengitysilmavirtausta, rintakehän ja pallean hengitysliikkeitä, veren happipitoisuutta, syketaajuutta, kuorsausta, nukkuma-asentoa ja jalkojen liikkeitä. Kuten muistatte varmaan, niin olen tosi kiinnostunut unesta ja palautumisesta ja olen kirjoittanut aihealueen tiimoilta useita postauksia. Postauksia löydät täältä. Olen haastatellut unipostauksiin mm. uniklinikan professoria Markku Partista, joka on yksi Suomen tunnetuimmista uniasiantuntijoista. Kansainvälisestikin arvostetulla klinikalla diagnosoidaan unihäiriöitä ja -ongelmia, sen lisäksi klinikka toimii Suomen narkolepsiatutkimuskeskuksena. Kun saan itselleni raportin unitutkimuksen tuloksista, tulen vertaamaan unipolygrafian tuloksia Ouran ja Vivosmart4:n antamiin unitietoihin kyseisen yön osalta. Tuossa postauksessa tulee olemaan paremmat kuvat kuin tässä postauksessa, joka sisältää ajanpuutteen vuoksi nopeasti otettuja kännykkäkuvia.

Saapuessamme uniklinikalle kehooni laitettiin siis uskomaton määrä piuhoja. Kuvista ei näy, että päänahassani on kolme piuhaa ja niitä on myös molemmissa jaloissani. Yöksi piuhoja tuli vielä lisää kasvoihin ja sormen päähän happisaturaation mittaamista varten. Näytän siis ihan terroristilta tallustellessani pitkin Helsingin katuja? Klinikalta menimme suoraan hotelli Marskiin, jossa yövyimme ja jossa nyt kirjoitan tätä postausta sillä aikaa kun Kari lähti metsästämään Nopan tyttöystävän syntymäpäivälahjaa? Pian lähdemme takaisin klinikalle piuhojen irroitukseen ja sitten suuntaamme lentokentälle. Lähdemme Prahaan loppuviikoksi vielä tänä iltana. 

Heti hotelliin saapuessamme huomasimme, että huoneessa oli tosi kuuma! Ja kuuma oli yölläkin ja se häiritsi aika pahasti unta. Heräsin puolen yön aikaa ja pyörin sängyssä pari tuntia- olo oli kuin olisi ollut saunassa. Aloin myös stressaamaan siitä kuumuudesta ja siitä, etten varmastikaan saa nukuttua sen vuoksi. Muutama tunti tuli kuitenkin nukuttua- onneksi. Hieman jo etukäteen jännitin sitä, saanko ollenkaan nukuttua piuhojen kanssa. Kyljelle kääntyminen oli hieman haastellista, mutta onneksi kaikki piuhat pysyivät paikoillaan eli selvisin yöstä?

Reissuun lähtö oli lievästi sanottuna haasteellista: astianpesu- ja pyykinpesukone hajosivat! Reissuvaatteet olivat pesukoneessa eikä koneen luukku auennut ja kello oli maanantaina 15.30. Onneksi saimme korjaajan vielä paikalle ja saimme koneet toimimaan. Nuorempi poikani Noppa ja hänen tyttöystävänsä Minttu ovat kotimiehenä ja Tuton hoitajana. Tutolla onkin ihan luksuspäivät tiedossa, koska Neidolla on nyt siis oma hoitaja, joka keskittyy koiruliiniin 24/7?? Kotoa lähetetyistä kuvista päätellen Tuton on ottanut tilanteesta kaiken irti. Näen sieluni silmin kuinka neito käskyttää Minttua esineiden piilottamiseen ja availee namikaapin ovea?

Hotelli Marskista vielä sen verran, että hotelli on uusittu täysin ja aamupala oli loistava. Eilen iltana söimme myös hotellin ravintolassa ja ruoka oli tosi hyvää. Ketoruokavalion noudattaminen reissussa on helppoa- välillä tuntuu, että jopa helpompaa kuin kotona. No nyt Kari soitti, että Mintun lahja on vihdoin saapunut Suomeen ja ostettavissa- lahja oli Suomesta loppu vielä pari päivää sitten. Eli matka jatkuu ja minä suljen koneen. Kirjoitan kunnon postauksen unitutkimuksen tuloksista sitten kun ne ovat valmistuneet ja käytettävissäni. Ihanaa päivänjatkoa Mussukat???

HUOM! Päivitän instaani ruoka- ja matkakuvia Prahasta- insta löytyy nimellä satusjoholm.

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.