Hae
Kutsu vapauteen
Kaupallinen yhteistyö

Brain Relief- hoito tasapainottaa hermostoa

Kaupallinen yhteistyö: https://brainrelief.fi

syvärentouttava brain relief- hoito

 

Brain Relief on uudehko Suomessa kehitetty hoito, jonka tavoitteena on syvä rentoutuminen. Brain Relief- hoito tasapainottaa autonomista hermostoa eli lisää sen parasympaattista aktivaatiota. Olen saanut testata hoitoa 3 kertaa ja kerron tässä postauksessa omia kokemuksiani hoitosarjasta. Kyseessä ei ole energiahoitomenetelmä, vaan hoito perustuu hyvänolon- ja rauhoittumisjärjestelmän aktivointiin täsmäpisteisiin tehdyn lempeän kosketuksen avulla. Brain Relief hoito laskee kortisoli- eli stressitasoja, parantaa hapensaantia ja aktivoi erityisesti pään ja ääreisraajojen hermoratoja. Hoidosta voi olla apua mm. esiintymisjännitykseen, levottimiin jalkoihin, migreeniin ja uniongelmiin. Pysyvien tulosten saavuttamiseen suositellaan kolmen hoidon sarjahoitoa.

 

Lue lisää autonomisesta hermostosta ja hermoston tasapainottamisesta täältä.

 

Brain Relief- hoito lisää oksitoniinin, endorfiinin ja dopamiinin tuotantoa kehossa. Hoidon aikana pyritään lisäämään oksitosiinin tuotantoa kehossa, koska se on keskeisin välittäjäaine parasympaattisen hermoston näkökulmasta. Lempeä kosketus vapauttaa kehoon oksitosiinia ja vähentää samanaikasesti stressihormoni kortisolia. Oksitosiini mm. vähentää pelkoja, lisää luottamusta toisiin ihmisiin ja vähentää ahdistusta. Endorfiinit taasen ovat kivun tunnetta vähentäviä mielihyvä hormoneja, joita keho tuottaa itse. Rentouttava kosketushoito ja oksitosiini aktivoivat endorfiinin tuotantoa hoidon aikana. Brain Relief hoito lisää myös dopamiinin tuotantoa kehossa. Dopamiini tunnetaan toimintaa lisäävänä hormonina, joka parantaa keskittymiskykyä ja auttaa ihmistä toimimaan järjestelmällisesti ja organisoidusti.

 

HOItotilanteesta

 

Ensimmäinen Brain Relief- hoito alkaa haastattelulla, jossa kartoitetaan hoidettavan lähtötilannetta. Hoidon aikana hoidettava makaa selällään hoitopöydällä peiton alle kääriytyneenä. Hoito kohdistuu päähän, kasvoihin, hartian ja niskan seutuun, käsiin sekä jalkoihin. Hoito-otteisiin kuuluu hitaita ja lempeitä painalluksua, venytyksiä, koputuksia ja sivelyitä sekä pyörittäviä, hankaavia, pöyhiviä ja rapsuttavia otteita. Taustalla soi rentouttava musiikki, mikäli se ei häiritse syvärentoutumista. Hoito kestää noin tunnin ja sen jälkeen kannattaa juoda runsaasti vettä, välttää stressiä ja rankkaa liikuntaa. Pysyvien hoitovaikutusten saamiseksi suositellaan kolmea hoitokertaa noin kuuden viikon sisällä.

 

Kokemukseni brain relief- hoidosta

 

Minulle on tehty alkuvuodesta kolme Brain Relief- hoitoa Jyväskylän Mielenhetkessä. Hoidot tehtiin kahden viikon välein. Lähtötilanteessa koin olevani normaalia kuormittuneeni, koska olin koko syksyn ja loppuvuoden tehnyt varsinaisen työni ohessa KETO RISE UP- verkkokurssia. Väsymystä koin vasta sen jälkeen kun verkkokurssi valmistui eli kun vuorokauteen ilmestyi valtava määrä tyhjiä tunteja.

Jo ensimmäisellä hoitokerralla rentouduin syvästi, mutta en huomannut hoidolla erityisiä vaikutuksia uneen tai hermoston tasapainottumiseen. Ehdinkin jo ajatella, että kenties hoito ei kohdallani tehoakaan optimaalisesti. Toki hoito oli hyvin miellyttävä ja olo oli virkistyneen levollinen hoidon jälkeen.

Toisella hoitokerralla rentouduin vielä syvemmin kuin ensimmäisellä. Yöuneni syveni selvästi toisen hoitokerran jälkeen, mikä näkyi ja tuntui päivän aikaan kohonneena energiatasona ja hyvänä olona. Ihan kuin pään kovalevy olisi tyhjentynyt, joka johti siihen, että mieleen alkoi tulvia uusia luovia ideoita. Toisella hoidolla oli myös mielialaa kohottava vaikutus eli olo tuntui jopa eufooriselta. Ilmeisesti tämä liittyi hoidon aikana lisääntyneeseen oksitoniinin määrään.

Kolmennella hoitokerralla en mielestäni rentoutunut niin syvästi kuin edellisellä kerralla. Siitä huolimatta nukuin seuraavan yön todella sikeästi ja heräsin aamulla vasta klo 8.30, kun normaalista herään viimeistään 6.30. Kolmannesta hoidosta on nyt kulunut viikko ja edelleen nukun todella hyvin ja olen päivisin virkeä. Mielestäni hoitosarja palautti kehoani loppuvuoden aikana kertyneestä kuormituksesta tehokkaasti melko lyhyessä ajassa. Olen opiskellut hermoston toimintaa ja tiedän miten hermostoa pystyy tasapainottamaan. Tosin täytyy muistaa, että en välttämättä edusta ihan keskiverto kansalaista, koska olen jo vuosikymmenten ajan tehnyt hermostoa tasapainottavia harjoituksia kuten meditaatiota ja joogaa. En ole myöskään koskaan ollut burn outissa, vaikka elämässäni on ollut stressaavia ajanjaksoja.

Olen siis vakuuttunut hoidon hermostoa tasapainottavasta vaikutuksesta. Ilokseni voin suositella hoitoa niille henkilöille, jotka kärsivät sympakotoniasta, väsymyksestä tai pitkittyneestä stressitilasta. Tämän mennessä tiedossani ei ole ollut mitään vastavaa hoitomuotoa, joka tehoaisi pitkittyneeseen stressitilaan yhtä nopeasti. Toki täytyy muistaa, että ihmiset reagoivat hoitoihin ja ihan kaikkeen yksilöllisesti. Siitä huolimatta voin suositella Brain Relief hoitoa täydestä sydämestäni stressaantuineille ja väsyneille. Aion itse jatkaa hoidoissa käymistä, koska koen hyötyväni niistä selvästi.

 

Lue lisää Brain Relief hoidosta ja hoitajista Suomessa täältä.

Kaupallinen yhteistyö: https://brainrelief.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *