Hae
Kutsu vapauteen

Äiti-poika projekti starttasi- jännityksellä odotan mitä tästä tulee!

Meidän eli minun ja kahden poikani mökki projekti on lähtenyt hyvin käyntiin. Ollaan löydetty hirsitalo toimittaja, jonka kautta ostetaan hirret/muut rakennustarvikkeet ja mökin kasaus säältä suojaan. Siitä eteenpäin jatketaan itse. Tontti meillä jo on, mutta tontilla sijaitseva vanha mökki pitää purkaa alta pois ennen kuin uutta voi alkaa rakentamaan. Purku hommat starttasivat viime viikonloppuna poikien, Nopan avovaimon Jennin ja mun isän toimesta. Mun veli Jarnokin oli paikalla fiilistelemässä kipsi jalassa. Kokonaan vanhaa mökkiä ei olla vielä purettu, mutta homma tapahtuu huhtikuun aikana. Oltiin sovittu etukäteen, että meidän pojat purkavat vanhan mökin peltikaton ettei selkäleikkauksesta toipuvan isän tarvitse sitä tehdä. No niinhän siinä ei kuitenkaan käynyt: mökille saapuessaan pojat huomasivat, että katto oli purettu eli isä oli käynyt ”vähän kokeilemassa” miten pellit irtoavat ja purkanut katon! Kukaan meistä ei voi käsittää miten hän on siitä selvinnyt juuri leikatun selän kanssa, mutta näin vaan on tapahtunut. Niin Raiskin Taunomaista eikä kukaan edes oikeastaan yllättynyt 😆

 

Lue myös: Kaaoottinen Ähtärin reissun alku- miten voi yhteen tuntiin mahtua niin paljon draamaa!!

 

 

Kuvassa vanha mökki, joka puretaan huhtikuun aikana

 

 

Seuraavaksi on vuorossa rakennusluvan hakeminen ja sitä varten ollaan luonnosteltu pohjakuvaa, joka piirretään puhtaaksi viikon sisällä. Mökin koko on 37 neliötä eli hieman alkuperäistä suurempi. Päädyttiin myös hieman paksumpaan lamellihirteen kuin mitä alunperin suunniteltiin. Mökkiin tulee kaksi makuuhuonetta ja tupa. Saunaa ei tule, koska ihan vieressä on 2 saunaa. Mökkiin ei tule juoksevaa vettä  (vesi haetaan lähellä olevasta lähteestä) ja sähkö tulee aurinkopaneelien ja aggregaatin kautta. Eli kyseessä on todellakin mökki mökki eikä mikään luksus talviasuttava lukaali. Sellainen, jossa mieli saa levätä ja jossa ei hienostella. En halua mitään työleiriä- meidän koti on jo sellainen!

 

 

 

 

Äiti-poikaprojekti on siis startannut hyvin ja näyttää vahvasti toteutuvan. On ollut tosi hauska suunnitella mökkiä omien poikien kanssa. Lisäksi on ollut iso ilo huomata miten täydestä sydämestä meidän pojat ovat tässä hommassa mukana- eivätkä pelkästään henkisesti. Olenkin tosi ylpeä molemmista pojistani- rehellisesti sanottua meinaan ihan haljeta ylpeydestä. Meillä on sellainen unelma, että mökki valmistuisi jo tänä kesänä. Ja näin käykin mikäli kaikki menee siten kun ollaan suunniteltu. Nähtäväksi jää myös se, että kumpi valmistuu ensin: mökki vai sulkapallokenttä:) Itse toivoisin kovasti, että ensiksi mainittu. Mutta tämän porukan kanssa sitä ei voi koskaan tietää…

 

 

Seuraa instassa: satusjoholm ja 2blackgsd

2 kommenttia

 1. Satu kirjoitti:

  Kiva, että projekti on lähtenyt kivasti käyntiin! Mekin juuri odottelemme oman mökin rakennuslupaa täällä Turun seudulla. Toivottavasti pääsisi aloittelemaan maanrakennusta vielä tämän kuun aikana. Nuo aurinkopaneelit on varmasti järkevä ratkaisu. https://noravajuha.fi/maanrakennus

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Kiitos ja kiva kuulla, että teilläkin on mökkiprojekti meneillään- onnea siihen!
   Juuri äsken sain rakennekuvat postista:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *