Hae
Kutsu vapauteen

Marjaisa proteiini-kakku- VHH, gluteeniton ja viljaton

Länkimäen Heini Seinäjoelta tuli meille yökylään ja halusin tietenkin tehdä jotakin herkkua tapaamisen kunniaksi. Olen aina halunnut kokeilla vaniljahera protskun soveltuvuutta kakkupohjaan. Arvasin jo entuudestaan, että protskujauhe tekee kakkupohjan hieman kovaksi, mutta halusin kokeilla silti. Toimi yllättävän hyvin! Vähän se vie pohjasta kuohkeutta, mutta kostuttamalla pohja kunnolla tulee kakusta oikein maukas. Tai sitten minua on mielistelty eikä ole kerrottu totuutta. Toisaalta the Totuudetorvi nuorempi poikani Noppa söi kakusta puolet ja suu kävi siihen tahtiin, ettei siinä paljon sanoja vaihdettu. Ja tämä komistushan ei sorru mielistelyyn kuten varmaan muistatte…

Pohja on todella vähähiilarinen mikäli käyttää makeutukseen karppi- tai koivusokeria. Blendaathan ne ennen käyttöä etteivät ne narsku hampaissa ilkeästi. Ainakin minua edellä mainittu häiritsee ihan tolkuttoman paljon. Ja tietenkin kakku on myös gluteeniton ja viljaton, mutta vaniljahera protskun takia ei ole maidoton. Sitä en alkaisi ihan hevillä millään riisi- tai hamppuprotskulla korvaamaan mikäli joku meinaa kakun syödäkin. Foodinin vaniljaherassa on ihan mielettömän ihana maku ja minulla on pienoinen pakkomielle työntää sitä vähän joka paikkaan. Myös rakenne on tosi hieno, joten se sopii mielestäni tosi hyvin leivonnaisiin.

Millä voit korvata tuotteita?

Jauhoja voit korvailla oikeastaan melkein millä vaan jauhoilla oman dieettisi reunaehtoja myötäillen. Voit kokeilla kookosjauhoja, mikäli kookoksen maku ei töki tai spelttijauhoja, mikäli et karsasta hiilareita ja siedät alkuvehnää. Gluteenittomat jauhot sopivat erinomaisesti, mutta nostavat hiilarimäärää.  Heraproteiini jauhetta en lähtisi korvaamaan yhtään millään. Mikäli et välttele hiilareita, niin karppi- ja koivusokerin voit tietty korvata millä tahansa sokerilla.

Blogissa on todella paljon vähähiilarisia ruokaohjeita, joten mikäli tämä ohje ei miellyttänyt, niin löydät lisää ohjeita täältä. 

Ohjeessa käytettäviä tuotteita edullisesti Fitnessfirstistä

Postauksessa käytettyjä tuotteita voit tilata Fitnessfirstin nettikaupasta edullisesti. Blogin lukijana saat Fitnessfirstin normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla ”kutsuvapauteen”. Kun klikkaat ohjeessa tummennetulla fontilla olevia tuotteita, niin pääset suoraan nettikauppaan ja voit ostaa tuotteita huomattavasti edullisemmin kuin marketeista.
Täältä pääset Fitnessfirtin nettikauppaan.

Ohje:


4 munaa
1,5 dl karppi- tai koivusokeria
1 dl lupiinijauhoa
1 dl mantelijauhoa
1 dl vanilja heraproteiinia
2 tl leivinjauhetta
1 tl aitoa vaniljaa

Täyte:

4 dl kasvi- tai vispikermaa
 2-4 rkl karppi- tai koivusokeria
tuoreita mansikoita, vadelmia tai mustikoita mahdollisimman paljon
vishyä kostutukseen

Vatkaa munat ja sokeria vaahdoksi pitkään ja hartaasti. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja sekoita varovasti munasokerivaahtoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Leikkaa jäähtynyt pohja neljään osaan. 

Vatkaa kerma vaahdoksi ja makeuta se sokerilla. Laita  ensimmäinen pohja kakkualustalle huokoisempi puoli ylöspäin ja kostuta se kunnolla vishyllä. Lisää kermavaahtoa ja runsaasti tuoreita marjoja. Laita seuraavat pohjat edellisten päälle, kostuta ja täytä. Koristele kakun päällys haluamallasi tavalla.

Huom! Protskujauheesta johtuen kakkupohjan toinen puoli on huokoisempi ja toinen ”kovempi”. Kakkupohja kannattaa kostuttaa huokoisemmalta puolelta eli alapuolelta.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.