Hae
Kutsu vapauteen

Banaani-lakritsi raakajäätelö


Postaukseen on koottu kaikki blogini 9 jäätelöohjetta. Näistä ohjeista yksi on uusi eli banaani-lakritsi-jäätelö (kuvat alla). Uskon, että löydät mieleisesi suosikkiohjeen, joka helpottaa makeantuskaa huomattavasti helteisinä päivinä. Mielestäni tätä jäätelöä ei tarvitse makeuttaa lainkaan, sillä banaanista ja lakritsanjuuriuutteesta tulee luontaista makeutta. Mutta makeutusasiat ovat niin henkilökohtaisia juttuja eli maistele jädeä ennen pakastusta ja lisää makeutusta oman makusi mukaan.


Jäde sopii erikoisruokavalioita noudattaville maidottomuutensa takia. Se sopii myös hiilihydraattitietoisille, koska ainoa hiilarin lähde on banaani (lucumaa en edes laske kun siitä tulee hiilaria niin vähän). Siitähän tulee se 15-20 g hiilaria eli annosta kohden alle 10 g. Onko se vähän vai paljon sitten, riippuu ihan minkälaista vähähiilarista dieettiä noudattaa. Jos se on sinulle liikaa, niin alla olevista vaihtoehdoista löydät vielä vähähiilarisemman jäden. 

Rakastan itsetehtyjä jäätelöä, koska se on lisäaineetonta ja siihen pystyy tunkemaan superfoodeja ihan rajattomasti ravintoarvoa parantamaan. Tosi kivaa vaihtelua smoohtie- ja raakapuuroilulle. Nämä ohjeen käyvät ”ihan normaali ruokavalioisillekin” eli modaa rauhassa ohjetta epäterveellisemmäksi, mikäli terveellisyys ahdistaa. Meillä on jokaisella oma polkumme näissä ravintoasioissa eikä minullakaan ole ainakaan varaa eikä kompetenssia osoitella kenenkään ruokavaliota sormella. Toivottavasti ei Sinullakaan…


Uusi juttu tässä ohjeessa on tuo kookosmanna. Pakko myöntää, että minulla oli alkuun ja pitkään hieman ennakkoluuloja kyseistä tuotetta kohtaan. En ole oikein kookoksen ystävä ja jotenkin kyseinen tuote tuntui turhalta. Aino Mäkelä Fitnessfirstiltä sai minut lopulta kiinnostumaan tuotteesta ja hyvä niin. Kyllä se vaan oikeasti on ihan huipputuote. Usko tai älä. Tai ei kannata uskoa sokeasti ketään vaan kokeile itse ja muodosta oma mielipiteesi. Mutta voin suositella lämpimästi kyseistä tuotetta.  Foodinin samettisen pehmeä ja kermainen kookosmanna jauhetaan kookoksen lihasta hellävaraisesti kivimyllyssä. Kookosmanna sisältää runsaasti kuituja, keskipitkiä rasvahappoja ja lauriinihappoa, jota löytyy  esimerkisksi äidinmaidosta. Kookosmannaa ei ole kuumennettu missään valmistuksen vaiheessa, joten sen kaikki ravintoaineet ovat tallella. Voit käyttää kookosmannaa esimerkiksi osana leivonnassa, vanukkaissa, smoothieissa, jäätelössä tai lusikoida sellaisenaan.

Soijalesitiinijauhe tuo kermaista rakennetta ja antaa tasaisen lopputuloksen. Soijalesitiini sisältää monia terveydelle välttämättömiä rasvahappoja ja esimerkiksi fosfokoliinia, joka on solukalvojen olennainen rakennusaine. Sen sanotaan parantavan solujen välistä kommunikointia ja jopa parantavan muistia. Soijalesitiini sisältää myös inositolia, joka hajoittaa kolesterolia. Itse yritän lisätä soijalesitiiniä vähän joka paikkaa, koska muistini on melko hatara varsinkin kiireessä. Siis jos muistan lisätä…:)Postauksessa käytettyjä tuotteita voit tilata Fitnessfirstin nettikaupasta edullisesti. Blogin lukijana saat Fitnessfirstin normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla ”kutsuvapauteen”. 
Kun klikkaat ohjeessa tummennetulla fontilla olevia tuotteita, niin pääset suoraan nettikauppaan ja voit ostaa tuotteita huomattavasti edullisemmin kuin marketeista.

Täältä pääset Fitnessfirtin nettikauppaan.

Täältä voit lukea blogissa käytettävistä tuotteista.


Ohje:

1 jäinen banaani
2-3 tl lakritsinjuuriuutejauhetta
1,5 dl kookosmannaa
2 dl kookos- tai soijakermaa tai kasvimaitoa
1 rkl lucumaa
0,5 rkl soijalesitiinijauhoa
Nestemäistä steviaa tai kuitusiirappia maun mukaan ja tarvittaessa
Blendaa kookosmanna ja kerma sileäksi. Lisää muut aineosat ja kaada seos kulhoon. Laita pakastimeen pariksi tunniksi. Sekoita puolen tunnin välein.

Itsetehty jäätelö- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton:
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2017/05/itsetehty-jaatelo-vhh-gluteeniton.html


Kookosvadelmajäätelö- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton:
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/08/vadelmakookos-jaatelo-vhh-gluteeniton.html


Pekaanipähkinä jäätelö- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton:
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/07/pekaanipahkina-jaatelo-vhh-gluteeniton.html


Lakritsipehmis- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton:
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/07/lakritsipehmis-vhh-gluteeniton-viljaton.html


Tyrnimansikka raakajäätelö:
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/06/tyrnimansikka-raakajaatelo.html


Raakajäätelö nokkosesta:
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/06/raakajaatelo-nokkosesta.html


Suklaa raakajäätelö:
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/06/suklaa-raakajaatelo.html


Marjainen raakajäätelö:
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/05/marjainen-raakajaatelo.html

2 kommenttia

  1. Heidi Raudaskoski kirjoitti:

    Hei. Löysin itseni taas täältä ihanien ohjeiden parista. Marjapiirakka valmistui juuri ja raakajäätelö tekeytyy pakasteessa. Kohta herkutellaan. Kiitos ☺

  2. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Ihanaa herkkuhetkeä❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.