Hae
Kutsu vapauteen

Kurkkuchakraa tasapainottava meditaatio

Harjoitus tasapainottaa kurkkuchakran energiaa ja sopii toistettavaksi erityisesti seuraavissa tapauksissa: sinulla on ongelmia itseilmaisun tai kommunikaation kanssa, kärsit esiintymispelosta, äänen käheydestä tai änkytyksestä. Mikäli kurkkuchakran energia on heikentynyt sinulla on todennäköisesti terveysongelmia kurkun, kaularangan, nenän tai korvien alueella. Sinulla voi olla vaikeuksia ilmaista tunteitasi ja ajatuksiasi sekä koet usein, että kanssakulkijasi ymmärtävät sinut väärin. Meditaation voi tehdä lootusasennossa (risti-istunnassa) istuen tai selinmakuulla rauhallisessa ympäristössä. Taustalle voi laittaa soimaan rauhoittavaa musiikkia esimerkiksi klassista musiikkia tai Tony O`Conorin rentoutusmusiikkia.

meditaatioharjoitus

Aloita harjoitus rentouttamalla koko keho alkaen jalkateristä aina päälakeen asti. Tunne kuinka jokaisella uloshengityksellä keho rentoutuu yhä syvemmältä ja rentouttava lämpö leviää kaikkialle kehoosi ja mieleesi. Mikäli mieleesi tulvii ajatuksia, kuvittele ne poutapilviksi, jotka tuuli puhaltaa hellästi kaukaisuuteen. Älä hermostu vaikka joutuisit toistamaan tämän useasti. Kun keho on täysin rentoutunut, keskitä katseesi kolmannen silmän alueelle (sijaitsee kulmakarvojen välissä) ja anna mielen rauhoittua jokaisella uloshengityksellä. Kun mielesi on rauhoittunut, olet valmis aloittamaan visualisointiharjoituksen, joka vahvistaa viidennen chakran energiaa.
  • Olet paratiisisaarella ja istut meren äärellä pitkän laiturin päässä risti-istunnassa. Tunnet kuinka aurinko lämmittää kehoasi ja kuinka tuuli heiluttaa hiuksiasi. Ympärilläsi on silmänkantamattomiin turkoosin sinisen vettä etkä voi olla ihmettelemättä kuinka merivesi voi olla niin puhtaan turkoosin väristä.
  • Samalla kun pidät katseesi turkoosin sinisessä vedessä, vie huomio kaulan alueelle. Jokaisella sisäänhengityksellä hengitä turkoosia väriä kaulan alueelle ja jokaisella uloshengityksellä tunne kuinka kaulan alue alkaa täyttymään tästä väristä. Jatka tätä niin kauan kunnes tunnet muutoksen chakran energiassa (lämmön tunnetta, kihelmöintiä tai muita tuntemuksia).
  • Kohotat katseesi kohti kirkkaan sinistä taivasta ja huomaat, että iso valkoinen pelikaani lentää sinua kohti. Katsot lumoutuneena isojen siipien rauhallista mutta voimakasta liikettä. Kun lintu lentää ylitsesi, huomaat höyhenen leijailevan ilmassa ja laskeutuvan pehmeästi kämmenselkäsi päälle. Otat höyhenen käteesi ja painat sen kaulallesi hengittäen samalla muutaman kerran syvään sisään ja ulos nenän kautta.
  • Päästä irti visualisointiharjoituksesta ja pidä huomio kaulan alueella vielä muutaman syvän sisään- ja uloshengityksen ajan. Tunne kuinka lämpö leviää kaulan alueelta koko kehoosi ja mieleesi.

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *