Hae
Kutsu vapauteen

Järki vai sydän

Sydän sanoo toista ja järki toista, kumpaa kuunnella? Olen nyt sellaisessa tilanteessa kahdessakin asiassa, että tiedän kyllä tasan tarkkaan mitä mun kannattaisi tehdä asioiden suhteen, mutta sydän sanoo tai huutaa toista. Elämä olisi niin paljon helpompaa ja ennustettavampaa, jos kuuntelisin järjen ääntä. Mutta kysymys kuuluukin haluanko elää helppoa elämää vai sellaista, mihin mun sydän ja intuitio johdattaa? Onko mulla edes vaihtoehtoja? Voinko kääntää selkäni sydämeni äänelle? Mitä tapahtuu jos teen niin?

 

”If you find yourself believing that you must always be the way you´ve always been, you are arguing against growth”  -Dr. Wayne Dyer

 

Tämä vuosi tulee olemaan tosi ratkaiseva mun elämässä. Joudun tekemään parissa asiassa isoja valintoja eli tarkistamaan elämäni suuntaa. Mä tunnen miten muutoksen tuulet lähestyvät mua ja ne tulevat järisyttämään elämääni rajusti, toivottavasti kuitenkin hyvällä tavalla. Muutos pelottaa, vaikka tiedänkin meneväni oikeaan suuntaan. En vaan tarkalleen tiedä milloin mun täytyy ottaa ratkaisevat askeleet. Sen vuoksi täytyy vaan odottaa kärsivällisesti eikä hätäillä, koska on tärkeää, että asiat tapahtuvat oikealla ajalla ja tavalla.

Miehini edustaa meillä järjen ääntä. Ja kuulemma minä kuuntelen sitä harvemmin, siis järkeä 😛 Ehkäpä sen vuoksi elämäni on ollut tähän asti mielenkiintoista ja olen tuntenut eläväni täyttä elämää. Elämää, joka ei ole ollut aina helppoa, mutta olen tuntenut olevani elossa ja että elämälläni on tarkoitus. Nyt olen kuitenkin kahden asian kanssa tilanteessa, jossa elämäni mullistuu ihan päälaelleen jos kuuntelen sydämeni ääntä. Se tosin mietityttää ja jännittää kovasti- tälläkin hetkellä vatsaani kipristää. Mutta toistan vielä lauseen: onko mulla vaihtoehtoja?

 

Kumpaa sä kuuntelet?

 

Terveellistä elämää instassa: satusjoholm

 

Kuva Pasi Hakala/Studio Varjo

2 kommenttia

 1. Lea Goyal kirjoitti:

  Vaikea on valita, jos pitää valita joko sydän tai järki. Olisiko nähtävissä ratkaisu, joka olisi perusteltavissa molemmille. Sydämen ääntä vastaan toimiminen, jättää sen kirkumaan, että entäs jos ?… Järjen äänikään ei ole niin järkevä kuin luullaan. Kun lukee kirjan Idiootti aivot, ei voi ottaa sen enempää itseään kuin muitakaan ihan vakavasti. Kun ratkaisu ei tunnu vielä hyvältä, niin se ei ole vielä valmis tai ainakaan perusteltu valmiiksi. Sanotaan että, kun faktat on tutkittu, niin intuitio voi tehokkaimmin käsitellä asioiden eri puolia. Asiaa pitää tutkia ja pyöritellä niin kauan, että saa tehtyä rauhan antavan ratkaisun. Ja lopulta Luojamme auttaa löytämään polun jota pitkin tuntuu hyvältä kulkea. Siunausta pohdintaasi ja ratkaisullesi.

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Kiitos ihana Lea<3 Tämä sun kommentti vahvisti omia ajatuksiani. Isot ratkaisut pitää tehdä rauhan tilassa,
   rauhassa. Jos teen hätiköityjä ratkaisuja, niin teen ne helposti egolla ja siitä seuraa kova stressi. Kuuntelen
   aina myös järkeä ja intuitiota ja mielestäni ne kulkevat käsi kädessä. Nin kuin kirjoititkin! Otan tästä kommentistasi
   kuvakaappauksen puhelimeeni, jotta voin palata tähän aina kuin on tarvetta. Kiitos vielä kun kirjoitit<3<3<3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *