Hae
Kutsu vapauteen

Mykoplasman hoito yrteillä

Pitkittyessään mykoplasmasta voi tulla todellinen riesa  myös muille kuin huippu-urheilijoille. Suurin osa suomalaisista sairastaa tämän taudin ihan normaalina flunssana edes tietämättä elimistössä jylläävistä pienistä bakteereista, kun taas osalla ihmisistä taudista tulee pidempiaikainen riesa.
 
 

Mikä on mykoplasma ja miten se todetaan?

Mykoplasmat ovat bakteereja pienempiä mutta viruksia suurempia pieneliöitä. Ne eroavat bakteereista siinä, ettei niillä ole lainkaan soluseinää vaan sen sijaan sijaan kolesterolia sisältävä solukalvo. Soluseinän puuttumisen takia harvat antibiootit tehoavat mykoplasmoihin. Mykoplasmoja tunnetaan lähes pari sataa erilaista, mutta niistä vain reilu kymmenkunta aiheuttaa ihmisille tauteja.

Diagnoosi on mahdollista verinäytteestä tehtävällä kokeella, mitä varten tarvitaan kaksi seeruminäytettä kahden viikon välein. Diagnoosi perustuu tällöin näytteistä löytyviin suurentuneisiin vasta-ainepitoisuuksiin (nielu- ja yskösnäyte). 

Tämän enempää en mykoplasmasta kirjoita, koska en ole lääkäri vaan keskityn kirjoittamaan omasta taistelustani tätä bakteeria vastaan.

Viime syksynä  elo-syyskuussa 2015 sairastin pari lievää ja kuumeetonta (epätavallista mykoplasmalle) flunssaa, jossa oireena oli kurkkukipu ja nuha ja lievä yskä. Selätin flunssat nopeasti, mutta ne jättivät jälkeensä korkean sykkeen ja outoja yleisoireita, mutta ei mitään vakavaa. Viime vuosina en ole juuri flunssasta joutunut kärsimään ja koska perheen huippu-urheilijalla oli juuri todettu tuore myko, tiesin saaneeni tartunnan. Asia varmistettiin ensin bioresonanssilaitteella ja myöhemmin verikokeella.

Syyskuun lopussa aloin käydä varovasti taas juoksulenkillä ja kuntosalilla. Rasituksen aikana en juurikaan huomannut mitään tavallista poikkeavaa, rasituksen jälkeen kylläkin. Yleensä illalla alkoi sydän hakkaamaan voimakkaasti ja nopeasti. Korvaa vihloi ja tuli flunssainen olo. Tämä toistui aina kun rasitin itseäni fyysisesti. Mutta edelleenkään ei mitään vakavaa, ei edes keuhkoputken tulehdusta tai muuta vastaavaa. Pidin taukoa treenaamisesta, mutta muutaman viikon tauko ei auttanut mitään vaan tilanne jatkui samana.

Kävin kolmella eri lääkärillä syksyn aikana ja kaikilla oli eri mielipide mykoplasman hoidosta. Se oli todella hämmentävää. Lääkärit olivat yhtä mieltä taudin haasteellisuudesta ja myös siitä, etteivät antibiootit välttämättä tehoa bakteeriin enää myöhäisemässä vaiheessa. Mikäli kuuri aloitetaan heti kahden viikon sisällä tartunnasta, se tehoaa yleensä aina. Paras hoito olisi lepo ja tietenkin kehon vastustuskyvyn boostaaminen eri tavoin.

Syksyllä kävin muutaman kerran otsonihoidossa Klinikka Kaarina Krogeruksella ja siitä oli selvästi apua (otsonihoidosta tulee oma postauksensa alkuvuodesta). Minulle tehtiin myös vyöhyketerapiaa ja kävin homeopaatilla. Marraskuussa sairastuin taas flunssaan ja vasta-aineet otettiin uudestaan, jolloin todettiin myko arvojen olevan edelleen kohollaan (IgM), mutta laskussa. Selätin taas flunssan nopeasti, mutta syke jäi korkealle ja rasituksen sieto heikkeni entisestään. Jo pelkkä kävelylenkki sai sydämen hakkaamaan. Jotain pitäisi vielä keksiä…

Yrttiprotokolla

Otsonihoidossa käydessäni sain kuulla, että Saksassa lääkärit hoitavat mm. borrelioosia ja mykoplasmaa pitkillä, kuukausia kestävillä yrttikuureilla (myös monta kuukautta kestävillä antibioottikuurilla). Mietin asiaa jaksanko sitoutua kuuriin puoleksi vuodeksi ja myös hinta hirvitti. Hoito ei olisi ilmaista, ei todellakaan. Yrttien lisäksi pitäisi käyttää lukuisia lisäravinteita, jotta vastuskykyä saataisiin nostettua. Ympärillä kaksi parhainta ystävääni alkoivat yskiä ja heilläkin todettiin myko. Toinen heistä meni huonoon kuntoon ja nyt epäillään astmaa. Vielä kun kuuntelin muutaman henkilön tarinan pitkittyneestä taudista päätin aloittaa kuurin, koska halusin itseni kuntoon mahdollisimman nopeasti- tai edes joskus!

Jaakko Linkosuonio on kirjoittanut laajasti blogissaan eri yrttiprotokollista. En ala kirjoittamaan samoja asioita uudestaan joten tietoa löytyy täältä
http://jarkkolinkosuonio.blogspot.fi/2015/11/kroonisten-infektioiden-hoito.html

Hoidon aloittaminen

Sain yrtit Klinikka Kaarina Krogeruksen kautta ja aloitin kuurin 20.11.2015. Yrtit ja lisäravinteet otetaan kolme kertaa päivässä tyhjään mahaan. Yrtit ovat todella voimakkaita ja virkistävä vaikutus tuntui välittömästi. Mietin, miten saan nukuttua yöllä jos illalla tempaisen yrtit. No, tästä tulikin myöhemmin ongelma.

Yrttien virkistävä vaikutus alkoi tuntua siis välittömästi. Kahden viikon kuluttua yleisvointi oli jo hieman parempi. Kolmantena viikkona olin todella sairas: väsytti, syke oli todella korkealla ja olo oli flunssainen. Myöskin niveliä kolotti. Yrttihoitoihin kuuluu oireiden pahentuminen (Herx reaktio) jossakin vaiheessa ja se on merkki hoidon tehoamisesta. Onneksi olo helpotti alle viikossa ja olenkin vakuuttunut, että kyse oli herxistä. Kaksi viikkoa sitten aloin heräämään aamulla tosi aikaisin (neljän viiden aikaan). Mitään ongelmaahan ei olisi ellen olisi päivällä väsynyt. Aikaisemmin en ole kärsinyt uniongelmista vaan olen nukkunut sikeästi ja pitkään. Viime viikolla tulin työmatkalta kotiin vasta illalla ja otin yrtit klo 21 sillä seurauksella etten nukkunut koko yönä. Olenkin alkanut ottamaan iltayrtit ennen klo 18.00. Se on hieman helpottanut nukkumista, mutta vieläkään en nuku yhtä hyvin kuin ennen.

Tilanne on nyt siis hyvä ja yrttien käyttöä on takana 5 viikkoa. Lähtötilanne oli tapaukse
ssani hyvä, koska IgM arvot olivat melko matalat (25 marraskuussa, aikaisemmin korkeammat) enkä kärsinyt mistään vakavista oireista kuten tulehduksista tai keuhkokuumeesta. Jatkan edelleen yrttien käyttöä ja kirjoitan kuukauden välein kokemuksiani niistä tänne blogiin.


Tilaan nykyään yrtit suoraan Nutramedixiltä (tulee huomattavasti halvemmaksi). Osoite löytyy täältä

http://www.nutramedix.com/store/pc/viewPrd.asp?idcategory=3&idproduct=44

Yrttihoito suunnitellaan aina yksilöllisesti lääkärin tai terapeutin kanssa.

Jakakaa ihmeessä omia kokemuksianne mykoplasmasta!30 kommenttia

 1. Heli kirjoitti:

  Hei. Täällä yksi mykoplasman kanssa taisteleva. Minulla on nyt mennyt 2 vuotta diagnoosin saamisesta. Tartunnan sain mahdollisesti syksyllä -14. Ihan varma en kyllä ole. Kuitenkin antibiootteja söin kaiken kaikkiaan 6vko 3 eri antibioottia. Arvo oli minulla koko ajan sama. Ja samana oli vielä viime maaliskuussa, sen jälkeen en ole mittauttanut. Oireeni ovat olleet hyvin moninaisia ja fyysinen kuntoni romuttui täysin tämän taudin kanssa. Olen kokeillut jos jonkinlaista hoitomenetelmää..nyt odotan että aika parantaa;)tuohon yrttiprotokollaan sain myös pientä infoa, kun kävin funktionaalisen ravintoterapeutin luona. Tällä hetkellä en itse päätynyt kokeilemaan, koska taloudellinen tilani on sen verta tiukka. olen käynyt usealla eri lääkärillä ja kenelläkään ei ole ollut mitään yhtä ja oikeaa parannuskeinoa, mutta uskoisin että jos olisin saanut ensimmäisen antibioottini ajoissa tilanne olisi mahdollisesti eri. Henkisesti olen kasvanut tämän kahden vuoden aikana koska taudin ollessa pahimmillaan henkinen kantti on todellakin ollut koetuksella ja on se vieläkin. Mielenkiinnolla odotan kokemuksiasi yrttihoidon edetessä ja vertaistukikin olisi paikallaan:)

 2. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Kiitos viestistäsi! Olen kanssa vakuuttunut, että mikäli antibioottikuurin olisi syönyt kahden ensimmäisen viikon aikana, tauti olisi sillä lähtenyt. Itse päädyin tuohon yrttikuuriin juuri sen vuoksi, että olen kuullut etteivät antibiootit tehoa. Kolme hyvää ystävääni taistelee tällä hetkellä mykon kanssa ja ovat aika huonossa kunnossa:( Oma vointini vaihtelee, mutta pikku hiljaa tuntuu menevän parempaan suuntaan. Nyt on parin viime päivän aikana sykkeet olleet korkealla ja inhottavasti sydämen syke tuntuu kurkussa. Tuntuu, että sydän tulee kurkusta ulos ja silloin on vaikea nukahtaa. Kyllä tämä ihme tauti on, en voi muuta sanoa. Ja tottakai vaikuttaa henkiseen olotilaan, ei voi olla vaikuttamatta. Välillä minäkin olen tosi pirteä ja välillä ei jaksaisi tehdä mitään. Mutta sen verran voin sanoa jo yrteistä, että kyllä ne tosi voimakkaita ovat. Kirjoittelen aina kuun lopussa mykokuulumisia:) Tsemppiä sinulle ja virtuaalihalaus<3

 3. Anonyymi kirjoitti:

  Tässä vähän tarkempaa tietoa patogeenisista mykoplasmoista jos joitakin kiinnostaa: http://www.prohealth.com/library/showarticle.cfm?libid=7933

 4. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Kiitos tästä!

 5. Ville Viinikka kirjoitti:

  Hienoa että joku kirjoittaa aiheesta blogia.Koskettaa varmasti monia ihmisiä ,mukaan lukien allekirjoittanutta. ��

 6. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Kiitos Ville<3 Kirjoitan kerran kuussa päivityksen missä mennään. 24.1.2016 mennessä olen käyttänyt yrttejä 2 kuukautta ja silloin kirjoitan taas uuden päivityksen jossa kerron miten yrtit ovat tehonneet.

 7. Ville Viinikka kirjoitti:

  Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

 8. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Olen näköjään vahingossa poistanut kommenttisi! Jos vaan jaksat laittaa linkin uudelleen olisi huippua. Ja sorry!!!

 9. Anonyymi kirjoitti:

  Eksyin sattumoisin lukemaan sivustoa. Mielenkiintoista asiaa. Itselläni oli mygo n.5vuotta sitten, jolloin todettiin myös astma. Siitä lähtien on ollut sattumoisin huonoa vointia. Talvet varsinkin. Yleensä heikotusta,väsymystä, iholla nipistelyä ym. lihaksissa jomotusta ja kaiken näköistä kolotusta. Muutenkin olo flunssan kaltainen (muttei lämpöä). Urheilusta ei meinaa palautua ja muutenkin paljon kramppeja. Onko samaa oireilua? Itseäni on tutkittu nyt eri tahojen kautta siitä lähtien, mitään ei ole löytynyt.

 10. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Onko sinulla otettu mykoarvoja viime aikoina? Minulla oli viime syksynä ja loppuvuodesta juuri mainitsemiasi oireita, mutta ovat alkaneet helpottamaan yrttikuurin myötä. Nyt vaan on lihakset tosi jumissa, mitä ei ole aikaisemmin ollut.

 11. Anonyymi kirjoitti:

  Minulla on mitä todennäköisimmin ollut jo vuosia kroonistunut mykoplasma. Olen suunnitellut hakevani vihdoin hoitoa siihen. Epäilen, että kehoni ei kestä kuukausien antibioottikuuria. Miten noiden yrttilääkkeiden kanssa? Ovatko ne kovin tujuja tai alkoholipitoisia? Mieten vähän niidenkin suhteen, miten herkkä vatsani kestää niitä?

 12. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Niissä on alkoholia ja ovat vahvoja kyllä. Kuitenkin niissä ei ole samanlaisia haittavaikutuksia kuin antibiooteissa, mutta siten en tiedä rasittaako maksaa pitkässä käytössä. Tsemppiä sinulle ja kirjoittele tänne blogiin kuulumisia:)

 13. Anonyymi kirjoitti:

  Kiitos vastauksesta ja blogista 🙂
  Jotain täytyy nyt kokeilla ja tuo yrttilääkintä kuulostaa kaikkein vakuuttavimmilta.
  Sen olen huomannut, että sokeria keho ei kestä yhtään ja ja sitä olenkin pieniä repsahduksia lukuunottamatta välttänyt.
  Hanna/äskeinen anonyymi

 14. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Ei kestä:) Sama juttu minulla tuon sokerin kanssa. Ihan ehdoton en ole ollut, mutta yritän tietty välttää. Gluteenittomasta ruokavaliosta on kanssa hyötyä.

 15. Pia kirjoitti:

  Hei, kiva että löysin blogisi. Itsellä monta muuta ongelmaa/sairautta kroonisen mykoplasman lisäksi. Yrtit alkavat ensi viikolla. Toivottavasti tehoavat myös muihin pöpöihin. Tsemppiä kaikille

 16. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Toivottavasti saat apua?? Ilmoittele jatkossa voinnistasi?

 17. Anonyymi kirjoitti:

  Olen juuri aloittelemassa yrttikuuria mykon + virusten hoitoon. Odotukset on kovat. Hintaa hoidolle tulee, mutta mitä sitä ei itsensä eteen tekisi 🙂 Jotain joka tapauksessa täytyy tehdä, entisellään ei voi jatkua. Uskon vakaasti, että elämänlaatu tästä kohenee 🙂
  Hanna

 18. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Tsemppiä Hanna<3 Kerro sitten alkaako vointi kohentua. Varaudu siihen, että hoito kestää kauan. Ja älä lopeta hoitoa ennen kuin olen ollut kolme kuukautta oireeton.

 19. Anonyymi kirjoitti:

  Kiitos vinkistä!
  Laitan myöhemmin tietoa, miten hoito tehoaa. Tosiaan vuosikausia sairastelua takana. Kyseessä lähinnä kroonistuneet virusinfektiot ja ilmeisesti myös myko. Täytyy vaan yrittää olla kärsivällinen..
  Hanna

 20. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Mitä oireita sinulla on?

 21. Anonyymi kirjoitti:

  Pitkittyneitä flunssia kaiken aikaa, jossa mukana pientä kuumeilua. Ja sen myötä totaalista väsymystä. Olematon vastustuskyky, se myös todettiin labrakokeissa; lukemat olivat tosi matalat. Mutta siis flunssan kaltaista oireilua ja väsymys on kai se pahin.

 22. Anonyymi kirjoitti:

  Aloitin pari kk sitten yrttikuurin lähinnä virusten (+mykon) hoitoon. Herkkävatsaisena lähdettiin liikkeelle tablettiversioilla, jotka eivät ole yhtä tehokkaita kuin alkoholipitoiset uutteet. Niillä en huomannut mitään vaikutusta kahden kuukauden käytön jälkeen. Nyt siirryttiin varovasti ja osittain noihin uutteisiin, mutta ne ovat aiheuttaneet niin pahan närästyksen, joten näyttää siltä että joudun viikon käytön jälkeen lopettamaan käytön. Aika epätoivoinen ja pettynyt olo. Vuosien sairastelun jälkeen kun vihdoin löytyi syy sairastelulle ja myöskin hoitokeino, mutta se ei vaan sovi minulle.
  Hanna

 23. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Joo yrtit on kyllä tosi voimakkaita! Mikä yrtti aiheutti närästyksen? Olusoko apu jos ottaisi yrtit vaikka tunti ruokailun jälkeen?

 24. Anonyymi kirjoitti:

  Takuna-uute ja Oliivinlehtiuute nestemäisenä aiheuttavat närästystä, vaikka olen ottanut niitä nyt ensi alkuun suositellun kolmen kerran sijaan vain kaksi kertaa päivässä. Tuossa Oliivinlehtiuutteessa ei tosin ole alkoholia, mutta se on muuten tosi voimakas aine. Tarkoitus oli myöhemmin ottaa mukaan nestemäinen Samento, mutta se ei nyt tule kyseeseen. Yritän siitä löytää tablettiversion.
  Kiitos vinkistä! Täytyy vielä kokeilla, jos ottaisi ne tunti ruokailun jälkeen.

 25. Anonyymi kirjoitti:

  Moikka! Kiitos postauksesta! Itselläni todettiin mykoplasma 2014, ja nyt epäilen sen toistuneen, sillä oireet ovat todella samanlaiset kuin aiemmin. Oireet ovat todella epämääräiset, ja välillä on ehdottomasti parempia, lähes normaaleja päiviä, ja välillä taas paljon huonompia. Olo muistuttaa aika paljon flunssaa, joka ei koskaan oikein lopu. Minulla ei oikeastaan ollut kuumetta missään vaiheessa, vaan lähinnä yskää ja kurkkukipua, jotka on kyllä aika lailla parantuneet. Oireita on myös väsymys, huippaus, lihaksien jumiutuminen, outo tunne sydämessä, puutuminen… Olen nyt menossa taas lääkäriin, mutta tuo yrttihoito kiinnostaa kyllä ehdottomasti myös! Asun tällä hetkellä Puolassa ja mietin mistäköhän voisin tuollaista yrttihoitoa hankkia? Kommenteissa mainittiin ainakin funktionaalinen ravintoterapeutti, pitää ehkä sellainen metsästää täällä! 🙂 Toivottavasti sait taudin selätettyä!

 26. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Olen parantunut mykosta täydellisesti. Tällä hetkellä olen sitä mieltä että tärkeintä on lepo ja oman stressitilan pitäminen riittävän alhaalla jotta keho voi parantua. Yrteillä voi olla myös sivuvaikutuksia joten sokkona niitä ei kannata käyttää. Tsemppiä❤️

 27. Anonyymi kirjoitti:

  Mahtavaa kuulla! Ja olen kyllä samaa mieltä tuosta levosta ja stressitilasta, ja uskon että oikeanlaisella ravinnolla on myös paljon vaikutusta, joten olen nyt yrittänyt syödä hyvin ja pyrkinyt välttämään "myrkkyjä" elimistölle (esim. sokeria). Kiitos tsempeistä! ❤️

 28. Satu Sjöholm kirjoitti:

  ❤️❤️

 29. Anonyymi kirjoitti:

  Heippa! Ihan mielenkiinnosta kysyn onko yrttikuuri jatkunut sinulla ja kuinka kauan ja mikä vointisi nyt on?

 30. Janne kirjoitti:

  Hei. Oliko teillä kenelläkään yli 100 crp arvoa mykossa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.