Hae
Kutsu vapauteen

Parapähkinä-suklaapalat- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton

 

Hurmaavan makuiset parapähkinä-suklaa-pallerot niihin hetkiin tulee mieli makeaa, mutta terveellistä. Itse en viitsi näitä usein tehdä, koska näitä tulee syötyä aina liikaa eli nämä hupenevat jääkaapista todella nopeaa. Kun katsot mitä aineosia näihin on käytetty, huomaat nopeasti että kyse on erittäin terveellisestä ja tietenkin lisäaineettomasta herkusta. Kaloreita näissä on paljon, mutta rasvahappokoostumus taasen ihan huippu!

Täytteenä on käytetty Fitnessfirstin parapähkinätahnaa, joka on tosi helppo- ja monikäyttöinen tuote. Huoneenlämmössä se on juoksevaa ja jääkaapissa se jähmettyy kovaksi, joten ota tahna huoneenlämpöön ennen kuin alat valmistamaan paloja. FitnessFirst valmistaa itse omat pähkinä- ja siementahnat hellävaraisesti kivimyllyssä jauhamalla kermaisen pehmeäksi, ravinteet säilyttäen alle 40°C. Hellävarainen ja huolellinen käsittely takaa ravinteiden maksimaalisen imeytyvyyden. Parapähkinät ovat erinomaisia seleenin lähteitä, se sisältää myös runsaasti proteiinia ja hyviä rasvoja fosforin, kuparin, jodin ja magnesiumin lisäksi. Voit käyttää parapähkinätahnaa sellaisenaan salaatinkastikkeissa, dippinä kasviksille tai nauti suoraan purkista reilu ruokalusikallinen ja saat päivän seleeniannoksen.
 
Suklaapalat ovat vähähilarisia, mikäli käytät karppisokeria tai kuitusiirappia. Karppisokeri kannattaa hienontaa vielä ennen käyttöä blenderissä ettei narsku hampaissa. Palat ovat myös maidottomia, gluteenittomia ja viljattomia eli sopivat hyvin erikoisruokavaliota noudattaville. Kuitusiirappi sopii kyllä tähän ohjeeseen tosi hyvin ja sisältää hiilaria ainoastaan 5 g/100g, mutta kuituja senkin edestä eli 85 g/100 g.

Raakakaakaon sanotaan  sisältävän yli 1200 aktiivista ainesosaa ja 10% kaakaon painosta on antioksidantteja. Tämä vie kaakaon täysin eri tasolle antioksidanttien lähteenä verrattuna käytännössä mihin tahansa muuhun ruoka-aineeseen. Tiesitkö että Suomen oma superfood mustikka sisältää vain kymmeneksen kaakaon antioksidanttimäärästä? Raakakaakao sisältää kaikista maailman ruoka-aineista suurimpia pitoisuuksia magnesiumia sekä korkeita pitoisuuksia rautaa, kromia, sinkkiä, rikkiä ja kuparia. Kaakao on myös hyvä kuitujen lähde ja kuumentamattomassa muodossa se sisältää myös paljon E- ja C-vitamiineja sekä suuren määrän aivojemme mielihyvää tuottaviin välittäjäaineisiin vaikuttavia ainesosia ja niiden rakennusaineita.

Lucuma eli “Inkojen kulta” tuo paloihin pehmeää kermaisuutta. Lucuman hedelmät muistuttavat avocadoa, mutta sen hedelmäliha on kurpitsan tavoin keltaoranssia. Lucuma on täynnä hyviä hiilihydraatteja ja se sopii hyvin luonnolliseksi makeuttajaksi. Lucuman maku on monivivahteinen, hieman kirpeä ja makeahko. Voit lisätä sitä lähes mihin tahansa raakaan tai kypsennettyyn ruokaan tuomaan herkullista makua, kermaista koostumusta ja lisää ravinteita. Lisää lucumaa smoothieen tai raakasuklaaseen, käytä jauhona erilaisissa leivonnaisissa tai mausta sillä kotitekoinen jäätelö.

 

Blogin lukijana saat Fitnessfirstin normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla ”kutsuvapauteen”. Kun klikkaat ohjeessa tummennetulla fontilla olevia tuotteita, niin pääset suoraan nettikauppaan ja voit ostaa tuotteita huomattavasti edullisemmin kuin marketeista. Täältä pääset Fitnessfirtin nettikauppaan.
 
Ohje täyte:
3 rkl parapähkinätahnaa
1 rkl lucumaa
1 rkl mantelijauhoa
1 rkl kuitusiippia tai karppisokeria

Sekoita huoneenlämpöinen parapähkinätahna kulhossa muiden aineosien kanssa. Muotoile kostutetuilla käsillä haluamasi kokoisia paloja. Laita ne leivinpaperin päälle pakastimeen jähmettymään vähintään puoleksi tunniksi.
Kuorrute:
1 rkl kaakaovoita
1,5 rkl raakakaakaota
1 rkl kuitusiirappia tai karppisokeria
0,5-1 rkl kaakaonibsejä

Sulata kaakaovoi vesihyöryssä. Sekoita voin sekaan kaakao ja makeuttaja. Kun seos on jäähtynyt, kuorruta parapähkinä palat suklaaseoksella ja laita ne vielä hetkeksi pakastimeen jähmettymään. Valmiit suklaapalat säilytetään jääkaapissa.

OHJEESSA ESIINTYVISTÄ TUOTTEISTA

Ohjeessa esiintyviä tuotteita voi tilata edullisesti *täältä.  Koodilla ”kutsuvapauteen” saat -10%:n alen normaalihintaisesta FitnessFirstin tuotteista.

KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.