Hae
Kutsu vapauteen

Meditaatioharjoitus ahdistukseen ja pelkoon

Meditaatioharjoitus tilanteeseen, jossa samat ahdistavat asiat toistuvat elämässäsi etkä
pääse elämässä eteenpäin ja tuntuu siltä, ettet saa mistään apua.  Tulevaisuus ahdistaa, pelottaa ja olet täysin neuvoton.  Ajatukseksesi pyörivät samaa kehää ”pahoja asioita
tapahtuu hyville ihmisille”- tyyppisesti  ja sinun on vaikea hyväksyä tapahtuneita asioita.
Maa ei heilu jalkojesi alla, vaan suorastaa järähtelee. Et voi ymmärtää miksi sinulle on käynyt näin ja mikä tarkoitus kaikella vastoinkäymisellä on elämässäsi.

Meditaatioharjoitus

– Ajattele jotakin asiaa, joka on hyvin elämässäsi ja josta tunnet kiitollisuutta. KIITÄ siitä asiasta ääneen ja kerro itsellesi hyvyydestä ja kauneudesta, mitä siihen sisältyy. Esimerkiksi: ”Olen kiitollinen lapsistani ja siitä kuinka he ovat löytäneet paikkansa elämässä. He ovat terveitä ja pääsivät juuri siihen koulutukseen mihin halusivat. Olen ylpeä heidän sosiaalisista taidoistaan ja siitä, että uskaltavat vetää rajan oman persoonallisuuden ympärille.” Voit jatkaa tätä niin kauan kuin haluat, mutta kerro itsellesi ainakin viisi asiaa, joista tunnet kiitollisuutta ja iloa. Nauti siitä hyvyydestä, joka on sinua kohdannut näiden asioiden kautta.
– Seuraavaksi sano ääneen asia, johon haluat muutosta ja joka ahdistaa/pelottaa sinua ja miten haluaisit asian muuttuvan. Puhu itsellesi ääneen peloistasi, ahdistuksestasi ja siitä, miltä asia tuntuu sinusta. Voit purnata aivan rauhassa ja sääliäkin itseäsi, jos siltä tuntuu. Tärkeintä, että tuot esiin kaikki ne negatiiviset tunteet ja pettymykset ja pelot, joita olet joutunut tämän asian kautta kohtaamaan. Ole rehellinen itsellesi ja katso ahdistustasi/pelkojasi kasvoista kasvoihin. Älä yritä olla väkisin positiivinen vaan tunne aidosti ne tunteet, joita olet ehkä joutunut peittelemään.  Anna pettymyksen ja raivon tulla ulos. Jos olet sellaisessa paikassa, että pystyt huutamaan, huuda! Nyt sinun ei tarvitse olla positiivinen!
– Seuraavaksi TUNNISTA jokin elämässäsi tapahtunut vaikea asia, johon olet saanut apua ja joka on ratkennut parhain päin. Käy ääneen läpi tämä asia alusta loppuun saakka ja puhu itsellesi ne tunteet joita tunsit matkan varrella: miltä tuntui, kun tunsit olevasi ihan umpikujassa etkä nähnyt tunnelin päässä valoa, mitä silloin teit, miten asia ratkesi ja miltä sen jälkeen tuntui.
– Vie huomiosi takaisin nykyiseen ongelmaasi. PYYDÄ APUA enkeleiltä, Jumalalta, henkioppaaltasi tai miltä tahansa mihin uskot. Jos uskot lehmän häntään, pyydä apua lehmän hännältäJ Tärkeintä on se, että nöyrryt elämän edessä ja ymmärrät, ettei sinun tarvitse jaksaa ja selvitä kaikesta yksin.
– Lopuksi vielä HYVÄKSY asia ja KIITÄ juuri oikeasta lopputuloksesta, vaikka tilanne näyttäisi sillä hetkellä kuinka pahalta tahansa. Kaikilla asioilla on tarkoituksensa maan ja taivaan välillä ja yleensä vasta jälkeenpäin huomaa, mikä tarkoitus kaikella on ollut. Välillä on myös hyväksyttävä se, että kaikkien asioiden tarkoitusta ei ymmärrä koskaan.
– Toista tämä meditaatio päivittäin ja taistele asia loppuun saakka. Ja muista, että et taistele yksin<3

 

Kuvan chakrataulut on maalannut Merja Nuora.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.