Hae
Kutsu vapauteen

Vähähiilihydraattiset juustosämpylät- 4 g hiilaria yhdessä sämpylässä!

*Postaus sisältää mainoslinkkejä 
Vaikka en ole itse mikään leivän mussuttaja, niin leivän leipoja olen kyllä! Olen jo useiden vuosikymmenten aikana leiponut leipäni itse. Aloitin homman jo parikymppisenä opiskelija tyttönä ja viimeisten vuosien aikana olen leiponut vähähiilarista leipää aina silloin tällöin. En leivo sitä sen takia, että minun tekisi erityisesti leipää mieli, vaan siksi koska se on helppoa ravintoa ja siitä saa kivasti rasvoja ja energiaa. Puhun nyt leipomisesta, vaikka näissä blogini vhh leipäohjeissa, joita on muuten jo yli 30, ei edes ole leipomisvaihetta eli taikina sekoitetaan käsin ja lusikoidaan pellille. Nopeaa, helppoa ja kätevää- kaupanpäälle saa vielä hyvän tuoksunkin kotiin? Kun itse leivon näitä vhh juustosämpylöitä, niin perheen miehillä ei ole aavistustakaan siitä, että kyse on vähähiilarisesta leivästä? Ei sillä, että haluaisin heille piilo syöttää korkearasvaista ja vähähiilarista ruokaa, minun puolestani jokainen syököön niin kuin haluaa.

Leipä on erittäin vähähiilarista eli yhdessä palassa on ainoastaan 4 grammaa hiilaria. Tästä taikinasta tulee noin 4 isoa sämpylää eli tarvittaessa tuplaa tai triplaa raaka-aineiden määrä ja pakasta osa sämpylöistä myöhempää käyttöä varten. Sämpyt voi valmistaa myös maidottomana ja viljojahan nämä ei sisällä myöskään. Voit tehdä sämpylät pelkästään mantelijauhoista tai jos se ei sovi, niin kokeile kookosjauhoa. Mutta käytä sitä hieman vähemmän kuin mantelijauhoa, koska se sitoo nestettä enemmän. Kuvan sämpylät on valmistettu kahdella tavalla: pyöreän mallisiset sämpyt on tehty ohjeen mukaan ja littanoissa on käytetty pelkästään mantelijauhoa. Taikinan valmistamiseen menee noin 5 minuuttia ellet ensin osta kanaa ja odota sen munivan munia eli nopeasta ”leipomisesta” on kyse? Sämpylä maistuu juuston takia ihan sellaisenaan eli ei välttämättä tarvitse päälle mitään lisukkeita ja hyvän rakenteen vuoksi se on myös kohtuullisen hyvää matkaevästä.

Näissä sämpylöissä on käytetty manteli- ja lupiinijauhoa
Näissä leivissä on käytetty ainoastaan mantelijauhoa

Näissä sämpylöissä on käytetty mantelijauhoa ja gluteenitonta jauhoseosta

Psylliumista ja muista ohjeessa esiintyvistä tuotteista
Itse käytän näissä vhh leivonnaisissa aina karkeaa psylliumkuitua, koska joskus hienojakoinen paakkuuntuu inhottavasti ja pahimmassa tapauksessa pilaa k
oko homman! Yleensä juuri psyllium on se raaka-aine, joka saattaa muuttaa rakennetta siten, että kun vaihdat psylliumia, niin se käyttäytyykin eritavalla kuin aikaisemmin. Erityisesti hienon psylliumin kanssa joillakin lukijoillani ja joskus itsellänikin on ollut haasteita. Suosikki psylliumini on FitnessFirstin edullinen ja laadukas psylliumkuitu, jota käytän nykyään aina kaikissa vhh leivonnaisissani. Ainakaan tähän mennessä se ei ole koskaan käyttäytynyt arvaamattomasti, joten menen siitä takuuseen. Psylliumkuitua voi tilata *
täältä. Koodilla ”kutsuvapauteen” saat -10%:n alen normaalihintaisesta psylliumista ja kaikista muistakin FitnessFirstin tuotteista. Psylliumin lisäksi esimerkiksi manteli- ja lupiinijauho kannattaa ehdottomasti tilata FitnessFirstiltä, koska se tulee huomattavasti halvemmaksi jos ostaisit sen marketeista. Ja lupiinijauhoa ei edes myidä marketeissa, ainakaan tietääkseni.
Ohje (4 isoa sämpylää):
2 munaa
2 rkl turkkilaista jogurttia/maidotonta jogurttia
1 dl tavallista tai maidotonta juustoraastetta+ hieman leipien päälle
1 dl *lupiinijauhoa
 1 dl *mantelijauhoa
1 rkl *karkeaa psylliumkuitua
1/2 dl auringonkukansiemeniä
2 tl leivinjauhetta
noin 0,5 tl suolaa
Vatkaa käsin munat ja jogurtti keskenään. Lisää juustoraaste. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne seokseen. Nostele lusikalla taikinaa uunipellille. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Ripottele sämpylöiden päälle hieman juustoraastetta paistamisen loppuvaiheessa.
* Voit tilata jauhoja ja karkeaa psylliumkuitua edullisesti täältäVoit myös klikata ohjeesta tummennettua linkkiä, jolloin löydät tuotteen suoraan nettikaupasta. Koodilla ”kutsuvapauteen” saat nettikaupasta -10%.n alen normaalihintaisista tuotteista.

Täältä löydät lisää blogin vhh ruoka- ja herkkuohjeita kootusti kuvineen.

HUOM! Olen päivittänyt taas instaani uusia ketoruokakuvia ja syvien selkä- ja vatsalihasten harjoitusvideoita. Käypä kurkkaamassa, insta löytyy nimellä satusjoholm.
Seuraa ketogeenistä matkaani facebookissa ja instagramissa
Päivitän myös säännöllisesti blogin uusimpia ketogeenisiä ruokakuvia instagramiin, jonka löydät klikkaamalla tätä linkkiä.
Blogin terveellisiä ruokaohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.
Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.
Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä. 

20 kommenttia

  1. Margareta Salminen kirjoitti:

    Millähän vois kkorvata psylliumin? (leivinjauhe?)Noissa juustosämpylöissä.

  2. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Psyllium pitää leivän kasassa ja antaa sille rakennetta eli en lähtisi korvaamaan sitä millään muulla. Lisäksi lisää leivän kuitupitoisuutta, mikä usein näissä vähähiilarisissa leivissä jää pieneksi. Sitä saa ostaa ihan marketeissa ja netistäkin voi tilata.

  3. Margareta Salminen kirjoitti:

    Maistuuko se???? ja mille????

  4. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Ei maistu millekään. Kokeile rohkeasti☺

  5. Merja Nuora kirjoitti:

    Todella herkullisia! Ainoa huono puoli oli, että nämä 6 kpl loppuivat kesken �� Teen seuraavalla kerralla tupla-annoksen. Kiitos sinulle Satu, jälleen kerran ����

  6. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Kiitos? Minäkin tein eilen tupla-annoksen☺

  7. Anonyymi kirjoitti:

    Noi ei taida kyllä kohota vaikka kuinka odottaisi, kun siinä ei ole muuta kohottavaa ainetta kuin leivinjauhe? Oleko kokeillut korvata tuota gluteenitonta jauhoseosta esim leseillä tms?

  8. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Jonkun verran kohoaa kyllä. Senhän voi korvata millä vaan. blogista löytyy runsaasti myös muita leipä ohjeita.

  9. Jenni Myllymäki kirjoitti:

    Kaapista löytyisi esim jyttejauhoja… sopiikohan ne? T: noviisi ��

  10. Satu Sjöholm kirjoitti:

    En tunne jauhoja eli mitä jauhoja ne ovat?

  11. Anonyymi kirjoitti:

    Kuulostaa hyvältä, kaapista löytyy kookosjauhoja, voi varmaan käyttää gluteenittoman seoksen sijaan?

  12. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Tottakai?

  13. Anonyymi kirjoitti:

    Olipa herkullisia! Korvasin auringonkukansiemenet kurpitsansiemenillä; toimii 🙂

  14. sisumake kirjoitti:

    moro liotatko aina siemenet ennen käyttöä? kiitos muuten tästäkin ohjeesta! oot ihan paras näitten reseptien suhteen 🙂

  15. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Voi kiitos❤️ Joskus liotan jos ehdin, joskus en jaksa? Suosittelen liottamista kuitenkin?

  16. sisumake kirjoitti:

    okei tein ilman siemeniä ja lisäsin suolaa 🙂 todella hyviä <3

  17. sisumake kirjoitti:

    tein näitä jälleen ja korvasin juustoraasteen porkkanaraasteella 🙂 siemeniä en laittanu ja lisään taikinaa aina hieman suolaa todella hyvää ja oikeesti terveellistä <3

  18. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Kiitos kommentista❤️

  19. Anonyymi kirjoitti:

    Ohjeesta jäi epäselväksi meneekö juustoraaste taikinaan vai leipien päälle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *