Hae
Kutsu vapauteen

VHH espresso-juustokakku

Kuulkas nyt rakkaat Mussukat: teillä on nyt käsissänne maailman parhaan juustokakun ohje. Tämä on lisäksi tosi helppo tehdä ja maku on tietty taivaallinen- niin kuin juustokakuissa nyt tuppaa olla. Kakku sopii  vähähiilariseen, gluteenittomaan, viljattomaan ja maidottomaan ruokavalioon, mutta sen voi tietty tehdä ihan norminakin.

Tämä juustokakku löytyy meidän joulupöydästä ja tämä on varma valinta aina kun haluaa tehdä jotain helppoa, mutta todella hyvää. Joulun alla kun tuppaa olemaan tekemistä vielä normaaliakin enemmän, niin meinasi alkaa pinna kiristymään kun tein yhtä aikaa ruokaa ja tätä kakkua. Sitten päätin, että nyt loppuu. Laitoin taustalle rentouttavaa musiikkia ja sekoittelin kakun aineita meditatiivisen rauhallisesti ja hitaasti. Hengittelin pohjaa tehdessäni syvään sisään ja ulos nenän kautta. Voi että kun tuli hyvä mieli. Stressille ei kannata antaa periksi vaan ihan mitä tahansa kotitöitä leipomisesta siivoamiseen voi tehdä meditaationa. Lopputulos on aivan varmasti parempi ja mieli rauhoittunut. 

 

Millä voin korvata?

Voit tehdä kakun vähähiilarisena tai normina. Vähähiilariset makeuttavat kakun joko karppi- tai koivusokerilla ja valitsevat vähähiilarisen pohjavaihtoehdon. Muista blendata sokerit ennen etteivät narsku ärsyttävästi hampaissa. Kakun voi tehdä myös maidottomana, tällöin valitaan maitotuotteista ja suklaasta maidottomat versiot, jotka toimivat ihan hyvin. Maidottomat voivat myös korvata rahkan/jogurtin maidottomalla tuorejuustolla eli tällöin tuorejuustoa tulee 600 g. Gluteenitonta ruokavaliota noudattavat käyttävät pohjaan gluteenittomia keksejä tai tekevät vähähiilarisen pohjan, joka on myös viljaton. Vahvan espresson voit korvata ihan normi kahvina, mutta muista käyttää vahvaa kahvia.

OHJE

Pohja (tavallinen tai gluteeniton):
– 200 g gluteenittomia tai tavallisia digestivekeksejä
– 75 g voita, maidonta margariinia tai gheetä
Murusta keksit sulan voin joukkoon ja sekoita hyvin. Vuoraa halkaisijaltaan 22-26 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele seos vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistumisen ajaksi.
Vähähiilihydraattinen pohja:
 
100 g voita, maidotonta margariinia, gheetä tai kookosöljyä
2 dl cashew tai muita pähkinöitä
1/2 dl kookoshiutaleita (hiilarien määrä vaihtelee tosi paljon eri merkkien välillä)
ripaus karppisokeria
2 rkl vettä
Liota pähkinöitä vedessä vähintään neljä tuntia (voit käyttää liottamattomia pähkinöitä myös) ja kaada vesi pois. Laita pähkinät, sulatettu voi/kookosöljy , kookoshiutaleet ja vesi blenderiin ja tasoita sileäksi. Liotetut pähkinät blendaantuvat helpommin. Laita pohjan ainekset leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 22-26 cm) ja taputtele esimerkiksi kostutetuilla sormilla tasaiseksi. Laita pakastimeen jähmettymään täytteen valmistumisen ajaksi.

Täyte:
400g tavallista tai maidotonta tuorejuustoa
200 g rahkaa tai maidotonta jogurttia
2 dl vispi-, kaura- tai soijakermaa
1,5 dl karppisokeria
3 munaa
1 rkl raakakaakaota
5 liivatelehteä
0,5 dl vahvaa espressokahvia
1 rkl ceylonkanelia tai tavallista kanelia
1 tl aitoa vaniljauutejauhetta tai tavallista vaniljaa
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä. Vaahdota kerma. Sekoita keskenään rahka tai jogurtti, tuorejuusto, munat, vanilja, kaneli, sokeri ja lopuksi vaahdotettu kerma. Kuumenna espresso kiehuvaksi. Liuota vedestä puristetut liivatteet kuumaan nesteeseen hyvin sekoittaen, anna jäähtyä hetki. Lisää jäähtynyt liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään.

Suklaakuorrute:

-200g tavallista tai maidotonta tummaa suklaata tai raakasuklaamassaa
– 1 dl vispi- tai soijakermaa
– nokare voita, maidotonta margariinia tai gheetä

Sulata kaikki kuorrutteen ainekset miedolla lämmöllä kattilassa. Anna kuorrutteen jäähtyä kunnolla ennen kuin lisäät sen täytteen päälle. Anna kakun jähmettyä kunnolla jääkaapissa mielellään yön yli. Säilytä kakku jääkaapissa. Koristele haluamallasi tavalla.


OHJEESSA ESIINTYVISTÄ TUOTTEISTA

Ohjeessa esiintyviä tuotteita voi tilata edullisesti *täältä.  Koodilla ”kutsuvapauteen” saat -10%:n alen normaalihintaisesta FitnessFirstin tuotteista.

KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.