Hae
Kutsu vapauteen

VHH taatelikakku- hiilaria 3,5 g yhdessä palassa!

vhh taatelikakku- hiilaria ainoastaan 3,5 g!

 

Päätin tehdä jouluksi taatelikakun, joka sopii  ketoruokavalioon ja on sen lisäksi viljaton ja maidoton. Vaikka taateleissa onkin paljon hiilareita, niin yksi pala sisältää ainoastaan 3,5 g hiilaria ja se on mielestäni tosi vähän. Eli puristin tässä ohjeessa hiilarit niin pieneen kuin pystyin kuitenkin siten, että kyseessä on edelleen taatelikakku. Ja minä kun en oikein taatelikakustakaan tykkää, niin halusin tietenkin tehdä suklaakuorrutteen, joka lähti ihan käsistä. Tässä kakussa ei ole niitä kamalia (kiitos ja anteeksi) taatelipaloja, mitä olen joissakin kakuissa maistanut vaan taatelit on soseutettu sileäksi. Voit jättää tietenkin kakun kuorruttamatta ja leipoa perinteisemmän version, makrot on laskettu molempien vaihtoehtojen mukaan postauksen lopussa. Maku ja rakenne on tässä kakussa todella hyvä, maku vähän liiankin hyvä sillä meinasi ihan lähteä lapasesta tämän kakun syöminen- kerrankin taatelikakku, josta minäkin pidän!

 

 

 

 

Millä voin korvata?

 

Vhh taatelikakku on siis maidoton ja viljaton ja sopii vähähiilihydraattiseen ruokavalioon. HUOM!  Mitä tummemman suklaan valitset, sitä vähemmän lisättyä sokeria ja hiilaria se sisältää. Itse käytin 80 prosenttista tummaa suklaata ja makrot on laskettu sen mukaan. Maidottomat käyttävät maidotonta margariinia ja maidotonta suklaata mikäli kuorruttavat kakun. Muistathan aina blendata karppisokerin ettei se narsku ärsyttävästi hampaissa. Mikäli kaapista ei löydy lupiinijauhoa, niin voit kokeilla korvata sen vähärasvaisella mantelijauholla. Mikäli haluat tehdä gluteenittoman kakun, mutta et välttele hiilareita, niin voit käyttää gluteenitonta jauhoseosta. Olen kuorruttanut kakun sulatetulla ja rouhutulla tummalla suklaalla. Myöskin valkoista suklaata olen käyttänyt koristeluun, siinä on hiilaria ihan normimäärä.

 

vhh taatelikakku Makrot 1 annos

r 4,3 (7,8)

p 2,5 (2,8)

hh 3,5 (7,8)

kcal 64 (115)

Suluissa on makrot laskettuna suklaakuorrutteella

 

 

 

Vhh taatelikakku Ohje 25 annosta

200 g *taateleita
1 dl vettä
100 g voita tai maidotonta margariinia
2 munaa
1,5 dl *karppisokeria
3 dl* lupiinijauhoa
2 rkl tummaa kaakaota
1 tl *psylliumia
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl *kanelia
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl neilikkaa
mantelijauhoa kakkuvuoan jauhottamiseen

 

Kuorrute (ei pakollinen)

200 g tummaa suklaata (80 %)
3 rkl voita tai maidotonta margariinia

Keitä taatelit pehmeiksi vedessä (noin 5 minuuttia). Lisää paloiteltu rasva kuumaan taatelivesiseokseen ja anna rasvan sulaa. Sekoita tehosekoittimella seos sileäksi. Vatkaa munat ja blendattu sokeri vaahdoksi. Lisää varovasti taatelivoiseos munasokerivaahtoon. Sekoita kaikki kuiva-aineet keskenään ja lisää varovasti siivilän läpi taikinan sekaan.

Voitele kakkuvuoka ja jauhota se esimerkiksi mantelijauholla. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen kuorruttamista.

Sulata tumma suklaa ja rasva vesihauteessa. Levitä jäähtynyt seos kakun päälle ja tasoita. Voit koristella kakun rouhitulla suklaalla. Anna suklaakakun vetäytyä jääkaapissa yön yli ennen tarjoamista. Parhaimmillaan kakku on seuraavana päivänä. Säilytä kakku jääkaapissa.

BLOGISSA ON JO YLI 200 RUOKA- JA HERKKUOHJETTA! KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

 

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

 

 

 
 

4 kommenttia

 1. Jasmin kirjoitti:

  Voiko sulta tilata kakkuja tai muita ketoruokia?

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Valitettavasti ei ole mahdollisuutta myyntiin. Ainut tilanne on se, että jos teen isoja kakkuja blogikuvauksia
   varten eikä meillä ole tarpeeksi syöjiä, niin siinä tapauksessa:)

 2. hannamariav kirjoitti:

  Hei ihan mahtava ohje, kiitos! Tein ihte ekaa kertaa ketosämpylöitä tänä viikonloppuna ja niistä tuli toisella kokeilukerralla ihan 5/5, mutta makean teko pitää testata vielä!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Kiva kuulla:) Tämä on yksi suosikkiohjeistani, tuo rakenne on loistava!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *