Hae
Kutsu vapauteen
Kaupallinen yhteistyö

Palautumisohjaajakoulutus- miltä opiskelu on tuntunut?

Kaupallinen yhteistyö: https://www.palautumiskoulupro.fi https://tampereenkesayliopisto.fi

Palautumisohjaajakoulutus- takaisin koulun penkille

 

 

Palalutumisohjaajakoulutus alkoi viime vuoden syyskuussa Tampereen kesäyliopistossa. Kerron tässä postauksessa hieman koulutuksesta ja miltä on tuntunut palata takaisin opintojen pariin. Olen kirjoittanut asiasta blogiin postauksia aikaisemmin, lue ne täältä ja täältä. Tuossa postauksessa kerron tarkemmin koulutuksesta ja siitä, miksi palautuminen kiinnostaa minua niin paljon, että päätin alkaa sitä opiskelemaan. Akateemisten tutkintojeni lisäksi olen opiskellut myös joogaohjaajaksi ja olinkin jo vannonut, että minun kohdallani opinnot saavat riittää. Niitä oli mielestäni jo ihan tarpeeksi yhdelle ihmiselle. Mieleni kuitenkin muuttui, kun sain kuulla Palautumisohjaajakoulutuksesta. Ja voiko ihminen koskaan opiskella liikaa?

 

Palautumisohjaajakoulutus ei valmista mihinkään tiettyyn ammattiin. Sen sijaan Palautumisohjaajakoulutuksen käynyt opiskelija voi viedä koulutuksen annin olemassa olevaan ammattiinsa tai työyhteisöönsä tai hyödyntää muutoin oppimaansa omassa elämässään. Palautumisohjaajakoulutuksen opiskelijat ovat eri alojen ammattilaisia, jotka täydentävät omaa ammattitaitoaan ja osaamistaan palautumiseen palautumisohjaajaopinnoilla. Koulutuksessa onkin hyvinvoinnin ja terveyden ammattilaisia ja osaajia kuten fysioterapeutteja, sairaanhoitajia, valmentajia, ryhmäliikuntatuntien vetäjiä jne.

 

Lue myös: Opiskelu alkoi- tämä koulutus muuttaa mun elämän!

 

 

 

 

palautumisohjaajakoulutuksen teoreettinen viitekehys

 

 

Palautumisohjaajakoulutus pitää sisällään 10 lähiopintopäivää, jotka jaetaan viiteen eri osakokonaisuuteen.  Kukin osakokonaisuus on 2 päivän pituinen. Eli lähiopintopäiviä Tampereen kesäyliopistolla tulee olemaan yhteensä 10 päivää koko koulutuksen aikana. Koulutukseen liittyy oleellisesti palautumisohjelmien itsenäistä harjoittelua ja aiheeseen liittyvään kirjallisuuteen tutustumista. Lisäksi koulutus sisältää jonkin verran kotitehtäviä, jotka liittyvät palautumisohjelmien ohjaamiseen. Koulutuksen teoreettinen viitekehys koostuu länsimaisesta keho- ja rentoutusterapiasta, sekä sosiaalisen oppimisen teoriasta. Koulutus sopii sosiaali – ja terveysalan henkilöstölle, liikunnan parissa työskenteleville, työnohjaajille, sekä palautumisen taitoja tarvitsevalle joko omaan tarpeeseen tai ryhmänohjaukseen.

 

 

Lue myös: Autonominen hermosto ei tasapainotu hetkessä- hengityksen merkitys

 

Palautumisohjaajakoulutuksen opiskelutapa

 

 

Palautumisohjaajakoulutuksen keskiössä on kohtaava ja tunteva vuorovaikutus. Lähiopintopäivien aikana irrottaudutaan verkkotyöskentelystä, myös välitehtävien suoritustapa tukee tätä ajattelua. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että lähiopintopäivien aikana läppärit ja puhelimet loistavat poissaolollaan ja koneella olemisen sijasta keskitytään kuuntelemiseen ja palautumista edistäviin käytännön harjoituksiin. Koulutuksessa läpikäyty kirjallinen materiaali toimitetaan osallistujille sähköisesti  lähiopintopäivien jälkeen. Koulutuksen yhtenä tavoitteena on ohjata Palautumisohjaajaopiskelijat lempeästi palautumisen maailmaan ja saada heidät tuntemaan omassa kehossaan miltä tuntuu olla palautumisen tilassa.

 

 

Lue lisää palautumisesta ja hermoston tasapainottamisesta täältä

 

 

 

Palautumisohjaajakoulutus on rentoa ja käytännön läheistä

 

 

Palautumisohjaajaksi opiskelu on ollut hyvin erilaista verrattuna akateemisiin opintoihini. Se on ollut paljon rennompaa ja käytännön läheisempää vaikka koulutuksessa käydään läpi myös palautumiseen liittyvää teoriapohjaa. Palautuminen ja hermoston toiminta on aiheena minulla entuudestaan tuttu, olenhan kirjoittanut siitä paljon blogiini jo ennen opintojen aloittamista. Akateemiset opintoni liikuntatieteellisessä tiedekunnassa ja opiskelu joogaohjaajaksi tukevat hyvin palautumisohjaajakoulutusta. Palautumisohjelmat ja jooga täydentävät mielestäni hyvin toisiaan: molemmissa menetelmissä liikutetaan hengitystä kehon eri osissa ja avataan kehon ja mielen lukkiumia ja tukoksia. Toinen pohjautuu länsimaiseen ja toinen itämaiseen perinteeseen. Eli mielestäni Palautumisohjaajakoulutus täydentää loistavasti omaa osaamistani liikunta-alan asiantuntijana ja joogaohjaajana. Tulevaisuudessa tulen todennäköisesti pitämään koulutuksia ja valmennuksia työyhteisöille ja yksityishenkilöille palautumiseen liittyen.

Kesäyliopistossa opiskelusta positiivinen kokemus

 

 

Palautumisohjaajakoulutus toteutetaan yhteistyössä Suomen kesäyliopistostojen kanssa eri paikkukunnilla ympäri Suomea. En ole aikaisemmin opiskellut kesäyliopistossa ja voinkin kertoa, että kokemukseni on ollut hyvin positiivinen: koronasta huolimatta koulutus on saatu hyvin järjestettyä vaikka aloitus siirtyikin koronan takia muutamalla kuukaudella. Tampereen kesäyliopisto sijaitsee keskeisellä paikalla lähellä Tampereen yliopistoa. Rautatieasemalta on noin 10 minuutin kävelymatka kesäyliopistolle ja lähistöllä on runsaasti hotelleja, joissa pitkämatkalaiset voivat majoittua. Koulutuspaikan hyvän sijainti on ollut tosi tärkeää, koska olen matkustanut junalla Jyväskylästä Tampereelle. Opiskelu kesäyliopistossa on ollut niin sujuvaa ja vaivatonta, että voisin tulevaisuudessakin harkita uusia opintoja kesäyliopistossa.

 

 

Lue lisää Palautumisohjaajakoulutukseta täältä.

 

Lue lisää Tampereen kesäyliopiston monipuolisesta koulutustarjonnasta täältä.

 

Tuu instaan: satusjoholm ja 2blackgsd

Kaupallinen yhteistyö: https://www.palautumiskoulupro.fi https://tampereenkesayliopisto.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.