Hae
Kutsu vapauteen

VHH lakritsi-chia-vanukas- NAM!!

Postauksessa jaan teille suosikki iltapala ohjeeni eli lakritsi-chia-vanukkaan ohjeen, NAM! Ennen ketogeenista söin aina iltaisin hedelmiä maustamattoman jogurtin kera ja kaipasinkin jotakin ”lusikoitavaa” ruokavaliooni. Rakastan tätä vanukasta ja lähes joka ilta nautin tätä samalla kun luen tai katson tv:tä. Vanukas on tosi helppo tehdä: sekoitat vaan aineosat keskenään ja laitat turpoamaan muutamaksi tunniksi jääkaappiin. Myös meidän perheen miehet rakastavat tätä vanukasta- Noppa sanoi tätä syödessään, että tulee lapsuusajan vanukkaat mieleen tästä? Yleensä teenkin tätä hieman suuremman annoksen kerralla, josta riittää sitten kaikille. Vanukas käy loistavasti ketogeeniseen, viljattomaan ja maidottomaan ruokavalioon. Makrot on laskettu ohjeeseen valmiiksi. Seuraavaksi postaan ketogeenisen ruokavalion ruokapäiväkirjan, johon olen merkinnyt yhden päivän syömiset makroineen. Ai niin, pääsiäinenkin on tulossa. Täältä löydät runsaasti ketogeeniseen ruokavalioon sopivia herkku- ja kakkuohjeita. Ja muistahan, että päivitän instaani päivittäin kuvia ketoruoka-annoksista. 

HUOM! Itselläni on todella alhainen verenpaine, joten nautin paljon lakritsiuutejauhetta ja juon lakritsi teetä jne. Mikäli kärsit korkeasta verenpaineesta, lakritsiuutejauhon käytön suhteen kannattaa noudattaa varovaisuutta.

Ohje:

2 dl kookosjogurttia

1 rkl chiansiemeniä
1 rkl soijalesitiiniä
1 rkl hera- tai muuta proteiinijauhetta
muutama tippa hyvälaatuista steviaa
oman maun mukaan lakriktsijuuriuutejauhetta

1. Kaada kaikki aineosat kulhoon ja sekoita.

2. Laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.

Makrot:


Rasva 17,8 g

Proteiini 15 g
Hiilihydraatti 12 g

Kcal 276


HUOM! Blogista löytyy todella paljon vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita, jotka on koottu yhdelle sivustolle. Ohjeet kuvineen löydät  täältä. Lisäksi päivitän instaani joka päivä keto ruokakuvia, joten jos ne kiinnostaa, niin löydät instani nimelläni satusjoholm.

Seuraa blogia facebookissa ja instagramissa
Päivitän säännöllisesti blogin uusimpia ruokakuvia instagramiin, jonka löydät klikkaamalla tätä linkkiä.
Blogin terveellisiä ruokaohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.
Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.
Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä. 

7 kommenttia

 1. Anonyymi kirjoitti:

  Kiitos kaikista ihanista ohjeista! Onko vanukkaassa käyttämäsi kookosjogurtti sokeritonta? Minkä merkkistä?

 2. Kutsu Vapauteen kirjoitti:

  Kiitos kommentistasi. Olen ostanut ihan tavallisesti marketista alpron kookosjogurttia. Hiilareita siinä on 2,3 g/100g, joista sokereita 2,1g. Täysin sokeritonta kookosjogua pitäisi myös löytyä marketeista. Itse en ole sitä vielä löytänyt, mutta ystäväni sanoi, että semmoista on olemassa:)

 3. Helzu kirjoitti:

  Kiinnostava ohje. Mistä tätä lakritsiuutejauhetta saa?

 4. Kutsu Vapauteen kirjoitti:

  Kiitos:) Sitä saa ihan marketeista. Yleensä löytyy maustehyllyn läheisyydestä.

 5. Eija kirjoitti:

  Olen tehnyt kookosjugurttia kookosmaidosta lisäämällä purkilliseen 2kpl Gefilus-maitohappobakteerikapselin sisällön. Pari päivää pimeässä huoneenlämmössä ja valmista on. Eikä ole sokeria.

 6. Kutsu Vapauteen kirjoitti:

  Joo teen itsekin kookosjogua, blogista löytyy ohjekin siihen:)

 7. Anonyymi kirjoitti:

  Kiitos kaikista ! ohjeista. Olen kohta 65 -v, aloitan ketoruokavalion !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *