Hae
Kutsu vapauteen

Punajuuri-vuohenjuustokeitto

Naistenpäivän kunniaksi tein taas kerran samettisen pehmeää punajuuri-vuohenjuustokeittoa. Miksikö sitä? Koska siitä tulee mieleeni täydellinen naisten ruoka: kaunis huumaava väri, vuohenjuuston pehmeys ja punajuuren sisältämät vitamiinit ja hivenaineet, erityisesti meille naisille tärkeä rauta ja kuitu. Toki kaikki tietävät, että anemia tai alhaiset rauta-arvot eivät punajuurta syömällä välttämättä korjaannu, vaan tarvitaan järeämpiä toimenpiteitä ja parhaiten rauta imeytyy punaisesta lihasta. Mutta silti? Tämä keitto on ihan superhyvää- tätä pitää ottaa lisää uudestaan ja uudestaan…

Me ollaan muuten Tuton kanssa juhlittu naistenpäivää oikein kunnolla: tehtiin aamulla pitkä lenkki (no tehdään se muutoinkin), tein superihanan ja ravitsevan vihersmoothin ja punajuurikeiton, käyn tänään salilla ja moikkaamassa FitnessFirstin Ainoa. Ja mitä vielä me keksitäänkään naiseuden kunniaksi sillä minulla on tänään lomapäivä vielä kaiken lisäksi? Onhan tässä ollut ihmettelemistä aamusta asti kun hallitus erosi ja sotekin kaatui. Tämä naistenpäivä muistetaan pitkään Mussukat!

Ohje on taas kerran helppo ja melko nopea, toki punajuurten kuorimisessa menee hieman aikaa. Se on sitten sotkuista puuhaa, kannattaa alustat ja astiat pestä nopeasti ettei väri jää niihin pinttymään- ja kädet!. Muistathan rakas Mussukka käyttää kuoretonta vuohenjuustoa, ettet joudu sitten kaivelemaan niitä vuohenjuuston kuoren palasia sieltä kuuman keiton seasta kuten minä kerran tein- aina pitää sählätä! Toki vuohenjuustosta voi myös kuoria etukäteen sen kuoren pois. Kokeilin ihan huvikseni tuota punaviinietikkaa tähän ohjeeseen, koska sitä sattui olemaan täysi pullo kaapissa. Ja sehän sopi tähän ohjeeseen kuin nenä päähän. Tässä ohjeessa käytin ensimmäistä kertaa kaura-ruokapippurikermaa (Kaslink AITO) ja sopi tähän ohjeeseen tosi hyvin. Toki voit korvata kerman ihan normi ruokakermalla tai vaikkapa kookoskermalla. Näissä kuvan ohjeissa ei keiton päällä ole basilikaa vaan persiljaa kuten tässä ohjeessa sanotaan. Kumpikin käy…


Ohje:

1 kg punajuuria
3 sipulia
200 g kuoretonta vuohenjuustoa*
1 dl gluteenitonta kauraruoka pippuri kermaa  tai muuta kermaa
2 rkl punaviinietikkaa
2 kasvisliemikuutiota
10 dl vettä
2 tl hyvälaatuista suolaa
tuoretta basilikaa

* Mikäli käytät kuorellista vuohenjuustoa, niin poista kuori

Pilko punajuuret kuutioiksi ja silppua sipulit pieneksi silpuksi. Mittaa vesi kattilaan ja lisää kasvisliemikuutiot ja punaviinietikka. Keitä punajuuria vedessä noin vartin verran ja lisää sen jälkeen sipuli. Keitä vielä noin vartti. Keittoaika riippuu punajuurikuutioiden koosta, joten kokeile kypsyyttä haarukalla ja vähennä tai lisää keittoaikaa tarpeen mukaan. Kun punjuuri on pehmentynyt, soseuta se sauvasekoittimella sileäksi. Lisää keitokseen paloiteltu vuohenjuusto ja kerma ja kiehauta sen verran että vuohenjuusto sulaa. Lisää lopuksi suola ja mustapippuri. Ripottele pinnalle tuoretta basilikaa. Hymyile- olet ihana?


Seuraa blogia facebookissa ja instagramissa


Blogin etusivulle pääset klikkaamalla tätä linkkiä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä. 


Päivitän myös säännöllisesti blogin uusimpia ruokakuvia instagramiin, jonka löydät klikkaamalla tätä linkkiä.


Blogin terveellisiä ruokaohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

4 kommenttia

 1. Unknown kirjoitti:

  Ohjeessa sanotaa, ripottele basilikaa, mutta kuvassa kuitenkin persiljaa. Varmaan parempi vaihtoehto. Teen soppaa tänään alkuruuaksi.

 2. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Luepa tekstistä mitä olen asiasta kirjoittanut:)

 3. Nanne - Elämää Koivurannassa kirjoitti:

  Nam nam nam! Tämä menee testiin, ehkä jo ensi viikolla.
  Ja taas saa ihmetellä vessaan mennessä, että mitä hittoa, pitääkö lähteä lääkäriin, kun tulee verta…. 😉 😉
  Mukavaa viikonloppua! Tutolle rapsutukset <3

 4. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Joo ja sitä kun siinä hetkessä ei ikinä muista mitä on syönyt:)! Sinne kanssa rapsuja ja viikonloppuja. Tuto on voinut tosi hyvin sen jälkeen kun sai olkapäähän injektion:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *