Hae
Kutsu vapauteen

Back on Track- infrapunasäteilyä heijastavat tuotteet ihmisille ja koirille


Ensimmäisen kerran tutustuin Back on Trackin tuotteisiin kolme vuotta sitten. Koiran lihakset oli jumissa jäisten kevätkelien seurauksena ja hieronnan, venyttelyn sekä fysioterapian lisäksi halusin kokeilla Back on Trackin verkkotakkia, jonka infrapunaa heijastavista ominaisuuksista olin lukenut. Siitä asti Tuto on käyttänyt takkia ennen ja jälkeen treenien, lenkkien ja pesun jälkeen ja joskus myös öisin. Kovia pakkasia varten hankin vielä toppaloimen, joka on ollut ihan huipputuote. Koira alkaa heiluttaa aina häntäänsä kun otan jomman kumman takeista esiin eli ilmaisee selkeästi mielipiteensä niistä. 


Uteliaisuuteni tuotteita kohtaan oli herännyt ja samoihin aikoihin tilasin itsellenikin Back on Trackin poolopaidan ja kalsarit. Naurahdin varoitukselle, että ensimmäisellä kerralla tuotteita kannattaa käyttää ainoastaan vartin verran ja vähitellen pidentää aikaa- ymmärsin myöhemmin miksi. Kun olin pitänyt tuotteita päälläni puoli tuntia, tunsin ihollani selkeää kuumotusta. Tunnin kuluttua minulla oli sellainen olo kuin olisin tullut avannosta: veri kiersi kuhisten. Pakko oli tilata saman tien harmaa huivikin, jota olen siitä asti käyttänyt lähes päivittäin. Nyt se on vaan hukkunut johonkin, mikä harmittaa! Nyt ymmärsin, miksi Tuto pitää loimistaan. Ne lämmittää lihaksia ihanasti!


Funktionaalinen kangas heijastaa kehoon pitkäaaltoista infrapunasäteilyä
Kyse on siis keraamisesta tekstiilistä, joka on valmistettu polyesteristä ja polypropyleenista (joissain tuotteissa käytetään myös osittain puuvillaseosta) sekä kankaaseen sisälletystä keraamisesta jauheesta. Keraaminen jauhe antaa kankaalle ainutlaatuisen ominaisuuden, joka heijastaa kehon omaa lämpöä infrapunasäteilyn muodossa. Kangas on toiminnallinen tuote, joka hyödyntää kankaassa olevien keraamisten partikkeleiden avulla osan kehon luovuttamasta lämmöstä. Tämä funktionaalisen kankaan takaisin kehoon heijastama energia on pitkäaaltoista infrapunasäteilyä.

Tutkimuksissa on todettu pitkäaaltoisen lämpösäteilyn kiihdyttävän verenkiertoa. Verenkierron tason nousu puolestaan laukaisee jännittyneitä lihaksia ja auttaa parantamaan suorituskykyä. Pitkäaaltoista lämpösäteilyä hyödynnetäänkin erityisesti vammojen ennaltaehkäisyssä. Back on Track tuotteita kannattaa käyttää ennen treenausta tai kilpailua. Back on Track valmistaa tuotteita ihmisille, hevosille ja koirille. 

Testissä jokasään takki, ruusunmarjarouhe, slim fit paita, chia humara ja hamppuproteiini
Tänä keväänä liukkaat kelit ovat kestäneet tosi pitkään ja koirien tassut ja lihakset ovat olleet lujilla. Tuto on jo 6-vuotias ja haaveissa olisi, että vielä ensi kesä voitaisiin Neidon kanssa kisata. Lihashuoltoon ja nivelten hyvinvoinnin tukemiseen tulee kiinnittää erityistä huomiota.

Ilokseni Back onTrack lähetti Tutolle jokasään takin ilman toppausta ja luomulaatuista ruusunmarjarouhetta. Hengittävää takkia voi pitää sateen lisäksi tuulisilla keleillä. Se onkin aivan loistavan oloinen ja monikäyttöinen tuote, jota tulemme käyttämään aina sateella ja tuulisella säällä erityisesti keväällä ja syksyllä. Voit lukea tuotteesta lisää täältä.  Ruusunmarjarouhetta käytetään nivelten hyvinvoinnin tueksi myös boostaamaan kehon immuunipuolustusta. Ripottelen sitä koiran ruoan sekaan ja hyvin maistuu. Tuotteesta voit lukea lisää täältä.

Edellisten lisäksi sain testiin luomulaatuista hamppuproteiinia, chia humaraa ja itselleni slim fit paidan (näkyy alla olevassa kuvassa). Kirjoitan illat blogia ja päivät teen koneella töitä, joten niskahartiaseutu on lujilla. Vaikka joogaan ja käyn salilla, niin siitä huolimatta rintaranka meinaa lukkiutua tai siis fasetit:) Paita lämmittää tosi kivasti ja pidänkin sitä nykyään aina kun teen koneella töitä. On lisäksi kivan näköinenkin. Aluksi vähän mietitytti tuo slim fit nimi ja mieli teki kysyä, että löytyisikö slim fat nimistä tuotetta:) No, hyvinhän tuo on minulle istunut ja nyt jo tiedän, että tästä paidasta tulee kestosuosikkini.

Smoothie chia humarasta ja hamppuproteiinista
Chia humara on chiansiemenistä ja täysmehusta tehtyä juomaa, joka sopii hyvin välipalaksi tai esimerkiksi smoothien sekaan. Chian siemenet ovat loistava omega 3-rasvahappojen ja kuidun (38 g/100 g) lähde ja niiden syönti näyttäisi  alentavan sydäntaudin riskitekijöitä diabeetikoilla. Ne sisältävät runsaasti lysiiniä, jota pähkinöissä ja siemenissä yleensä on melko vähän. Lisäksi chian siemenissä on huomattavan paljon kalsiumia, mangaania ja fosforia. Chia-siemenillä syömällä plasman alfalinoleenihapon ja ehkä myös EPA:n määrä saattaa kohota. 

Hamppuproteiinissa taasen on proteiinin lisäksi omegoja- sekä kolmosta että kutosta. Ja hampussa kuten chiassakin ne omegat on ihanteellisessa suhteessa. Sehän on se juttu! Protsku on tietty lisäaineeton, GMO vapaa, ekologinen, orgaaninen ja vegaaninen. Maku on mieto ja väri hieman ruskehtava. Ehdottomasti minun suosikki protskuni vaniljaheran lisäksi.

Tein chia humarasta ja hamppuproteiinista loistavan makuisen smoothien ja jaan sen ohjeen teillekin. Tällä smoothiella jaksaa aika mukavasti vaikkapa rämpiä jälkimetsässä tai -pellolla. Ja ohjaajan aivotkin voi toimia paremmin jos ne saa hyviä rasvahappoja- sehän olisi jopa suotavaa:) Toki ne rasvahappopitoisuudet ei ihan sekunnissa elimistössä kohoa optimaaliselle tasolle, vaan jotta näin kävisi, tulee chiansiemeniä tai muita vastaavia tuotteita käyttää säännöllisesti vähän pidempi aika.

Ohje:

Pullo chia humaraa
1 dl luomu hamppuprotskua
1 luomu banaani
2 dl tai enemmän mantelimaitoa

Sekoita aineosa blenderissa ja blendaa sileäksi. Mikäli smoothie on liian paksua, lisää nestettä.


Loppukevennykseksi viime viikkoinen keskustelu mieheni kanssa. Mieheni kaksikielisyys aiheuttaa joskus lievästi sanottuna huvittavia tilanteita:) Luojan kiitos keskustelu käytiin kotona eikä missään treenikentillä tai kisapaikalla…

– Meinaako Tuto olla koko yön tuo klänningi päällä?
– Mitä sä sanoit? Sanoit sä KLÄNNING, tarkoititko sä leninkiä?
– Joo, sehän näyttää ihan klänningiltä.
– Tuto ei käytä herran jumala mitään leninkiä vaan se on kaksi numeroa liian iso Back onTrackin verkkoloimi! Älä nyt vaan sano koskaan kenellekään, että meidän käyttölinjainen saksanpaimenkoira käyttää leninkiä!
Täältä voi lukea lisää Back on Trackin tuotteista. Tuotteita myydään myös monissa verkkokaupoissa, eläinliikkeissä ja apteekeissa.

Täältä pääset WellAware-tuotteiden omaan verkkokaupaan.  

Täältä voit lukea lisää blogin koirapostauksia.

Meikä on sitä mieltä, että palveluskoirat ei käytä klänningiä, mutta Back on Trackin takkeja ne käyttää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.