Hae
Kutsu vapauteen

Mökin keittiö ja ulkovessa valmiit

pienen budjetin keittiö

Vihdoin ja viimein meidän mökin keittiö ja ulkohuussi ovat valmiit! Laitan tähän postaukseen kuvia mökiltä ja kerron vähän tuosta ulkohuussista. Viime viikolla maalasimme Karin kanssa ulkovessan valmiiksi ja äiti oli ommellut keittiön tason eteen kankaan ja isä lisännyt puuttuvan tason pätkän. Saman väristä tasoa ei ollut löytynyt, mutta eipä se käyttöä haittaa. Ja tuon tason voi vaihtaa kokonaan uuteen myöhemmin mikäli asia alkaa ahdistamaan. Ollaan tosi tyytyväisiä keittiöön, jonka budjetti oli hieman yli 500 euroa. Taso ja tiskiallas putkineen siirrettiin vanhasta mökistä. Mökille ei tule juoksevaa vettä eikä ainakaan vielä tässä vaiheessa sähköäkään. Vesi haetaan lähellä olevasta lähteestä ja valoa saadaan kynttilöistä se mitä saadaan ja aggregaatin kautta. Katsotaan nyt sitten tuleeko mökille jossakin vaiheessa aurinkopaneelit, mutta ei ainakaan vielä tänä kesänä…

Lue myös: Mökin keittiökaappien asennus ja uusi takka

Biolan Eco kompostikäymälä

Ulkovessakin on nyt valmis. Isä teki vessaan huopakaton ja asensi pöntön tuuletusputken katolle. Isä myös kokosi vessan elementeistä ja raahasi sen tontille. Me Karin kanssa viimeisteltiin maalaustyöt jotka Noppa ja Jenni aloitti. Maalattiin sisäseinät samalla tumman harmaalla kuin ulkoseinätkin. Pönttönä toimii Biolan Eco kompostikäymälä, jota ei tarvitse tyhjentää kuin kerran vuodessa. Sitä meille suositeltiin moneltakin taholta. Käymälän pitäisi olla hajuton ja ainakin vielä se sitä on ollut. Vessa on aika lähellä meidän mökkiä eli ei onneksi tarvitse öisin kävellä pimeässä pitkää matkaa. Tosin järven toiselle puolelle on rakennettu tänä vuonna tuulivoimapuisto, jossa on 7 tuulivoimalaa. Niiden valoja on tunnelmallista ja rauhoittavaa katsella yöllä- ovat upeita ilmestyksiä. Välillä jään ihastelemaan niitä niin pitkäksi aikaa, että virkistyn liikaa ja on vaikea saada enää uudestaan unen päästä kiinni.

kenkäkaapit toimivat mökilläkin!

Mä olen kenkäkaappi ihmisiä eli meillä kotona on eteisessä peräti 6 kenkäkaappia. En siedä lattialla lojuvia kenkiä enkä sitä, että kengät on näkyvissä. Mökille hommattiin 2 IKEAn kenkäkaappia, joihin ollaan oltu todella tyytyväisiä. Jopa Karin 47 numeron kengät mahtuvat niihin ja kaapit vievät todella vähän tilaa. Suosittelen lämpimästi kenkäkaappien hankkimista ja vinkkinä, että niissä voi säilyttää muutakin kuin kenkiä. Ne sopivat erinomaisesti esimerkiksi hanskojen ja pipojen säilyttämiseen tai vaikkapa lehtien.

Tuulivoimalat järven toisella puolella

tänään takaisin mökille

Tänään menemme takaisin mökille. Kari lähti jo aamulla Ähtäriin golfaamaan ja tulee sieltä mökille ja minä menen toisella autolla koirien kanssa perässä. Johan alkoi ukkokin viihtyä mökillä kun hän osti Ähtäri golfista osakkeen. Siellä se nyt sitten heiluu mailojensa kanssa päivät pitkät ja osallistuu kilpailuihin. Vielä viime kesänä Kari stressasi sitä, miten tulee viihtymään mökillä- no, enää ei sitä ongelmaa ole. Minulle sopii vallan mainiosti, että Kari golfaa vaikka joka päivä. Entisenä golfarina tiedän lajin koukuttavuuden! Nyt alan pakkaamaan autoa, pistän koirat autoon ja lähden ajamaan…

 

Edellinen postaus: Loma-ajatuksia: olenko mä työnarkomaani?

 

Tuu instaan @satusjoholm

2 kommenttia

  1. Kati kirjoitti:

    Hyvällä hinnalla olette saaneet remontoitua keittiön ja kannattaakin käyttää jo valmiina olevia tiskialtaita sekä putkia. Eikä se haittaa että mökille ei tule juoksevaa vettä tai sähköä, tunnelma on ainakin kohdallaan teidän pirtissä. Meillä on myös Hämeenlinnan suunnilla mökin keittöremontti edessä, joten kiitos inspiraatiosta.
    https://www.laatta-asennus.fi/palvelut/remontit

  2. kutsuvapauteen kirjoitti:

    Kiitos paljon viestistä! Olen samaa mieltä kanssasi. Meillä on ollut pieni budjetti koko mökkiprojektissa, mutta olen kyllä tosi tyytyväinen lopputulokseen. Sähköttömyys tuo kyllä tunnelmaa kun valo tulee kynttilöistä. Erityisen kiitollinen olen mökin aivan ihanasta energiasta, joka toivottavasti välittyy myös kuvista. Tsemppiä keittiöremonttiin ja ihanaa mökkeilyä:)!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.