Hae
Kutsu vapauteen

Testissä Neurosonic mobiilipatja

Sain kuukaudeksi testiin Neurosonicin korkeatehoisen mobiilipatjan, jota meidän koko perhe on testannut- siis ihan koko perhe saksanpaimenkoirat mukaanlukien? Olin todella kiinnostunut tuotteesta, koska olin lukenut matalataajuisen värähtelyn vaikutuksista hermostoon ja aineenvaihduntaan. Teknologia on kehitetty erityisesti autonomisen hermoston yliaktiivisuuden ja stressitilan lievitykseen. Sen luvataan lisäävän selkesti syvän unen jaksoja sekä REM-unta. Sillä on myös kipua vähentäviä vaikutuksia ja urheilijat käyttävät sitä elimistön aktivointiin ennen treenejä ja treenien jälkeen palautumiseen. Neurosonic matalataajuushoidon myötä autonomisen hermoston toiminta tasapainottuu, sympaattinen toiminta laskee ja parasympaattinen kasvaa. Eli kun parasympaattinen toiminta lisääntyy, elimistö rentoutuu.
Neuronic laitteita useita erilaisia: mobiilipatja, divaani, tuoli ja sänky. Kaikkia laitteita saa joko matala- tai korkeatehoisina. Korkeatehoista laitetta suositellaan aktiiviliikkujille, urheilijoille, diabeetikoille, liikuntarajoitteisille sekä ylipainosta kärsiville sillä se vaikuttaa tehokkaammin aineenvaihduntaan, nestekiertoon, kipuihin, lihasjännitykseen, lihasväsymykseen ja palautumiseen. Kaikkia tuotteita ohjataan langattomasti mobiiliapplikaatiolla, jonka avulla voi valita mieleisen ohjelma-alueen rentoutukseen, aktivointiin tai palautumiseen. Kaikissa laitteissa käytetään samantyyppistä tekniikkaa ja ohjelmat ovat samat. Käyttö on todella helppoa patjan mukana tulevan tabletin myötä, josta ohjelma, ohjelman pituus ja teho valitaan tabletin näyttöä napauttamalla.
Kokemuksia Neurosonic mobiilipatjasta
Aloittaessani käyttämään patjaa päivittäin vähintään kerran päivässä kärsin ajoittaisesta huonounisuudesta mikä tietty aiheutti väsymystä päiväsaikaan. Viime vuosi oli melko raskas ja tekemistä (mukavaa sellaista kuitenkin) oli liikaa eli olin stressaantunut. Kun olin käyttänyt patjaa säännöllisesti viikon ajan, aloin nukkumaan sikeästi, jonka myötä väsymyksen tunne katosi lähes kokonaan. Rintarangassani fasetit menevät helposti lukkoon, mikä tekee paineentunnetta rintarankaan. Rintaranka on nyt pysynyt hyvin auki eikä siinä ole viimeisen kuukauden aikana ollut mitään tuntemuksia. Kuntosalilla olen saanut lisätä vähän joka laitteeseen painoja ja juoksulenkkien jälkeen palautuminen on ollut selvästi nopeampaa. Suurimmat vaikutukset ovat kuitenkin olleet minun tapauksessani unen laadussa, ehdottomasti. Unella on valtava vaikutus hyvinvointiin, palautumiseen ja terveyteen eikä sitä voi korvata millään muulla vaikka eläisi kuinka terveellisesti. 
Otan usein aamulla 25:n minuutin pituisen aktivoivan ohjelman. Samalla kun makaan patjalla, teen mieltä virittävän meditaatioharjoituksen. Olen kytkenyt kuulokkeet patjan mukana tulleeseen tablettiin, jonka kautta kuuntelen rentouttavaa musiikkia. Illalla otan usein 25:n minuutin rentouttavan ohjelman, jonka aikana teen kiitollisuus meditaation mielessäni. Ohjelmissa on eri pituuksia, joten mikäli aikaa on niukemmin, otan hieman lyhyemmän ohjelman. Palauttavan ohjelman otan yleensä juoksulenkin jälkeen ja usein luen jotakin sen aikana. Matalataajuushoitojen myötä olen muutoinkin kiinnittänyt huomiota stressin vähentämiseen: olen karsinut isolla kädellä elämästäni sellaisia asioita, joita ei ole pakko tehdä. 
 
Nuorempi poikani, 18-vuotias Noppa, on ottanut aktivoivia hoitoja ennen kuntosalitreeniä ja juoksulenkkiä sekä treenien jälkeen palauttavia. Hänen kokemuksensa mukaan salitreeni kulkee huomattavasti helpommin mikäli ottaa aktivoinnin ennen treeniä ja palautuksen treenin jälkeen. Hän on hyvin vaikuttunut patjan tehosta ja hän painostaa minua ostamaan hänelle oman patjan siinä vaiheessa kun hän muuttaa pois kotoa? Myös Noppa on huomannut yöuniensa syventyneen patjan käytön myötä: yleensä rentouttavan ohjelman aikana hän nukahtaa jo patjalle, josta siirtyy sitten omaan sänkyyn nukkumaan.
Mieheni Kari on aktiivigolfari, jonka olkapää leikattiin alkuvuodesta. Hän suhtautui tuotteeseen aluksi hyvin epäluuloisesti tyyliin meille-ei-sitten-tule-mitään-hierontatuolinrohjaketta-nurkkiin-pyörimään. Vakuutin hänelle, ettei kyseessä ole hierontatuolin tyyppinen tuote ja kuulleessaan toimintamekanismin ja sen miten urheilijat käyttävät tuotetta, hänkin kiinnostui testaamaan patjaa päivittäin. Yöuni on myös hänen tapauksessaan syventynyt. Tänä vuonna myöskään alaselkä ei ole vaivannut aikaisempien vuosien tapaan. Vanhin poikani Allu on pesäpalloilija, joka asuu jo omassa asunnossaan. Hän on testannut patjaa pari kertaa, mutta valitettavasti testaaminen keskeytyi juuri leikatun ja kuntoutuneen nilkan uuden vamman vuoksi. Nilkka leikataan lähipäivinä uudelleen, joten hänen osaltaan testaaminen on jäänyt pahasti kesken. Myös isäni ja äitini testasivat patjaa kolmen päivän aikana ja kokivat hyötyvänsä sen käytöstä. Molemmat heistä nukkuivat selvästi paremmin jo kahden hoidon jälkeen. He ovat vuokranneet patjan itselleen kuukaudeksi ja harkitsevat vakavasti oman patjan hankkimista vuokraamisen jälkeen.

 

Eräänä päivänä ihmettelin missä perskärpäseni eli saksanpaimenkoiramme Tuto on. Löysin Neidon hyvin rentoutuneissa fiiliksissä kuorsaamassa patjan päällä. Laitoin patjan päälle ja alkuihmettelyn jälkeen kuorsaaminen yltyi entisestään. Tämän Neitin kohdalla kannattaa varoa kaikkia aktivoivia ohjelmia ja keskittyä ainostaan rentoutumiseen?? Myös poikani saksanpaimenkoira vauveliini Kara nukkuu välillä vatsani päällä kun otan hoitoa. Pari viikkoa sitten oli aika koominen tilanne kun äitini oli ottamassa palauttavaa hoitoa patjalla. Oli kuulemma ollut aika tiivis tunnelma, kun Kara oli maannut puolittain äitini vatsanpäällä ja Tuto oli vallannut jalkopään- äitini oli sitten ollut siellä jossakin jotenkin???
Mobiilipatja taittuu keskeltä ja on helposti siirrettävissä paikasta toiseen. Patja tulee laittaa pehmeälle alustalle, jotta se toimii optimaalisesti. Meillä patja on ollut vierashuoneen moottorisängyn päällä, josta se on ollut helppo taittaa sängyn viereen lattialle. Tarvittaessa voin laittaa sängyn istumasentoon ja vaikkapa kirjoittaa samalla kun otan hoitoa. Yleensä kuitenkin rentoudun patjalla silmät suljettuna. Tällä hetkellä näyttää siltä, että patja jää meille vakituisesti asumaan, joten tulen kirjoittamaan jatkossakin aiheesta lisää. Otathan minuun yhteyttä mikäli haluat testata patjaa ennen ostopäätöksen tekemistä. Asumme Jyväskylässä.
 
HUOM! ALEKOODI BLOGIN LUKIJOILLE
Blogin lukija saa KUTSUVAPAUTEENALE alennuskoodilla verkkokaupassa tapahtuvasta suorasta laiteostosta 120€ alennuksen.  Täältä voit lukea lisää testaamastamme mobiilipatjasta. Lisää tietoa tuotteista löydät täältä.
Kaupallinen yhteistyö: Neurosonic Finland

 

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.