Hae
Kutsu vapauteen

Siemennäkkileipä- 2 erilaista ohjetta


Mikäli et vielä ole tehnyt siemennäkkileipää, nyt olisi hyvä aika tutustua tähän superterveelliseen ja jopa trendikkääseen ihanuuteen. Siemennäkkileipä pursuaa hyviä rasvahappoja, kuituja, proteiinia ja vitamiineja sekä on gluteeniton ja maidoton.  Helppotekoinen, terveellinen ja maistuva. Tässä on kaksi hieman erilaista ohjetta, olepa hyvä:)

Siemennäkkileipä nro 1.

Tarvikkeet:
1 dl maissijauhoa
1 dl chiansimeneniä
1dl seesaminsiemeniä
1/2 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl kurpitsansiemeniä
1-2 rkl kookosöljyä
2 dl keitettyä vettä
1 tl laadukasta suolaa


Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään ja taputtele kostutetuin käsin leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 150 asteessa n. 40-50 minuuttia.

Siemennäkkileipä nro. 2
Tarvikkeet:
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1/2 dl chiansiemeniä
1/2dl seesaminsiemeniä
1/2 dl rouhittuja hampunsiemeniä/auringonkukansiemeniä
1/2 kurpitsansiemeniä
1/2 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
2 dl keitettyä vettä
1 tl laadukasta suolaa

Sekoita kaikki raaka-aineet keskinään ja taputtele kostetetuin käsin leivinpaperilla vuoratulle pellille. Ripottele päälle suolaa maun mukaan. Paista 150 asteessa n. 40-50 minuuttia.

Huom! Kiertoilmauunilla tulee rapeampi näkkäri. Mikäli teet siitä todella ohuen, ole tarkkana ettei se pala. Leipä murenee helposti ja kannattaa ottaa näkkäri n. varttitunnin paistamisen jälkeen uunista ja leikata veitsellä annospalat valmiiksi. Luonnollisesti voit vaihdella siemenien annossuhteita mieleiseksesi.

Siemenet kannattaa ostaa luomulaatuisina, varsinkin auringonkukansiemenet ja pellavansiemenet mahdollisen kadmiumin takia. Kannattaa myös lukea postaus ”Kolme asiaa, jotka kannattaa tietää siemenistä”.  Se löytyy täältä: http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/01/kolme-asiaa-jotka-kannattaa-tietaa.html

Olethan jo kokeillut leipoa gluteenitonta ja loistavan makuista mantelileipää? Ohje löytyy täältä: http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2015/12/mantelileipa-runsaasti-proteiinia-hyvia.html

Jos sinulta löytyy hyviä siemennäkkäri reseptejä, lisää ihmeessä kommenttikenttään, niin mahdollisimman moni pääsee niitä kokeilemaan:)


8 kommenttia

  1. Unknown kirjoitti:

    Tässä on yksi tosi hyvä resepti siemennäkkäriksi omalla tuunauksella.
    1 dl auringonkukansiemeniä luomu
    1 dl kurpitsansiemeniä luomu
    1 dl pellavansiemenrouhe luomu
    ne huuhdellaan lävikössä kylmällä vedellä
    Sitten lisätään:
    2 dl perunajauhoa

    0,5 dl oliiviöljyä
    2,5 dl vettä, kiehutettua
    ja nämä kaksi yhdistetään ja lisätään siemen/jauhoseokseen.
    Sitten vaan sekoitetaan hyvin ja levitetään uunipellille, jossa on leivinpaperi. Uuni 150 C kiertoilmatoiminnolla ja leipä saa olla siellä n. 1 h 10 min. Toki kannattaa seurata, ettei pala. perunajauhot vaativat pikkuisen kauemmin kypsymistä kuin maissijauhot.

  2. Merja Nuora kirjoitti:

    Siemennäkkileipä on niin hyvää iltateen kanssa! Tosi nopea ja helppo valmistaa, kummalla reseptillä vain. Kiitos Sadulle sinne koekeittiöön ?

  3. arjatuula kirjoitti:

    Lisään oman versiona siemennäkkäristä. Ei ole oma keksintöni. Jostain karppisaitilta pongattu ja myötäilee em. versioita. Mutta tämä on toiminut mulla.

    Kurpitsan-, auringonkukan- ja seesaminsiemeniä yhteensä 150 g.
    1/2 tl suolaa.
    25 g leseitä (vehnä-,ruis-, tms.)
    Nämä sekoitetaan ja lisätään allaolevaan "hyytelöön".
    1 rkl psylliumia 2,5 dl veteen n. 10 min. turvotettuna.
    Vielä 1 muna.
    Sekoitellaan.

    Levitetään lastalla uunipellille.
    Uuniin 150 astetta. Vähintään tunti (ainakin minun uunilla) ei tarvi kiertoilmauunia.
    Voi laittaa vaikka vartin lisää, jos haluaa paahdettua. Kantsii tarkkailla.
    Minä leikkaan lämpimänä 4×4 pahoihin.
    Nammm, eikä ole paljon hiilareita. Ihanaa sopivien päällysteiden kera tai ilmankin.

  4. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Voi kiitos, kokeiluun menee??

  5. Kari kirjoitti:

    Tämä on nyt ensimmäinen kokeilemistani lukemattomista sieppunäkkäreistä, joka ei hajoa atomeiksi kosketuksesta. Ansion tästä saanevat sekä leseet, että psylliumin siemenet. Mulla ei ollut kurpitsan siemeniä, mutta muita kelvollisia kuitenkin ja hyvää tuli. Suomalaiseen makuun lisäisin ehkä kuminaa, vaikkei rukiisista näkkäreistä puhutakaan. Oli miten oli, tämä teipataan nyt jääkaapin oveen. Kiitos!

  6. Lilla Salo kirjoitti:

    SIEMENNÄKKÄRI
    AINEKSET
    1 dl auringonkukansiemeniä
    1 dl seesaminsiemeniä
    1/2 dl pellavansiemeniä
    1/2 dl kurpitsansiemeniä
    1/2 dl chiansiemeniä
    2 dl kiehuvaa vettä
    1/2 dl öljyä
    1 tl suolaa
    (sormisuolaa koristeeksi)
    TYÖVAIHEET
    Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
    Sekoita kuivat ainekset kulhossa.
    Keitä vesi ja kaada se kuumana siemenseoksen joukkoon. Lisää öljy ja sekoita. Anna seistä 10 minuuttia.
    Kaada seos pellille leivinpaperin päälle. Tasoita mahdollisimman ohueksi (seoksen pitäisi peittää miltei koko pelti). Voit nostaa toisen leivinpaperin taikinan päälle ja painella näkkileivän tasaiseksi paperin suojissa.
    Sirottele halutessasi sormisuolaa taikinan pinnalle.
    Paista uunissa 50–60 minuuttia tai kunnes näkkileipä on ruskistunut ja rapea.
    Anna jäähtyä.

    Ei ole oma resepti vaan bongasin joskus jostai saitilta =) Mut hyvääääää!!!!! Tartteeki kokeillä näitä sun respoja 🙂

  7. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Kiitos kommentista:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *