Hae
Kutsu vapauteen

Suklaa-espresso-raakakakku- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton

Mikäli et ole vielä tutustunut raakakakkuihin tai sinulla on ennakkoluuloja niitä kohtaan, niin aloita tutustuminen tästä kakusta. Päätä vasta sen jälkeen pidätkö raakakakuista vai et. Tämän on ehkä parhaimman makuinen raakakakku, jota olen koskaan maistanut. Espresso antaa kakkuun niin ihanan säväyksen, että se on oksat pois ja pala latvaa. Kakku on makeutettu luomu hunajalla, joten se ei sisällä lainkaan puhdistettua sokeria. Toki vähähiilariset korvaavat hunajan karppisokerilla. Kakku sopii erinomaisesti erikoisruokavaliota noudattaville, koska se on maidoton, gluteeniton ja viljaton.

Tein kakun tärkeää tapaamista varten, johon osallistui kaksi Merja nimistä ystävääni ja italialainen Andrea<3 Meillä oli aivan ihana lauantai-iltapäivä, joka kului yhdessä kuulumisia vaihtaen, meditoiden ja maalaten- niin ja kakkua syöden. Kuulemma kakku maistui todella hyvältä:) Todella voimaannuttava päivä, josta sai virtaa taas pitkäksi aikaa. Ja mikä parasta, kuukauden kuluttua tapaamme taas uudestaan<3

Raakakakku valmistuu ilman kypsennystä eli paistamisen sijasta se laitetaankin pakastimeen jähmettymään vähintään kahdeksi tunniksi. Mikäli kakku on löysän oloinen, pidä sitä pidempään pakastimessa. Kakku otetaan pakastimesta vasta hetki ennen tarjoilua ja se kannattaa leikata terävällä veitsellä valmiiksi paloiksi silloin kun se on vielä kohmeista. Raakakakkua tulee säilyttää aina kylmässä, sillä alhainen lämpötila kohmettaa pohjan sisältämän rasvan. Useassa raakakakun täytteessä on käytetty pähkinöitä, mutta tässä niitä ei ole koska pähkinät sopivat mielestäni hieman kevyempiin ja marjaisiin raakakakkuihin. Voit tehdä kakun joko vähähiilarisella tai normi pohjalla. Vähähiilihydraattisista ruokavaliota noudattavat käyttävät täytteessä hunajan sijasta karppisokeria tai vaikkapa kuitusiirappia. Hunajan voi normi pohjassa tietty korvata myös muilla makeuttajilla tai esimerkiksi taateleilla.

Postauksessa käytettyjä tuotteita voit tilata Fitnessfirstin nettikaupasta edullisesti. Blogin lukijana saat Fitnessfirstin normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla ”kutsuvapauteen”. Kun klikkaat ohjeessa tummennetulla fontilla olevia tuotteita, niin pääset suoraan nettikauppaan ja voit ostaa tuotteita huomattavasti edullisemmin kuin marketeista.

Täältä pääset Fitnessfirtin nettikauppaan.

Täältä voit lukea blogissa käytettävistä tuotteista.

Ohje (normi pohja):

2 dl mantelijauhoa
10 taatelia
2 rkl lucumaa
ripaus hyvälaatuista suolaa

Laita kaikki aineosat blenderiin ja blendaa sileäksi. Taputtele pohjan ainekset leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 18-22 cm). Laita pakastimeen jähmettymään täytteen valmistumisen ajaksi.

Vähähiilihydraattinen pohja:

100 g voita/kookosöljyä
2 dl cashew pähkinöitä
1/2 dl kookoshiutaleita (hiilarien määrä vaihtelee tosi paljon eri merkkien välillä)
ripaus karppisokeria
2 rkl vettä
Liota pähkinöitä vedessä vähintään neljä tuntia (voit käyttää liottamattomia pähkinöitä myös) ja kaada vesi pois. Laita pähkinät, sulatettu voi/kookosöljy , kookoshiutaleet ja vesi blenderiin ja tasoita sileäksi. Liotetut pähkinät blendaantuvat helpommin. Laita pohjan ainekset leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 18-22 cm) ja taputtele  tasaiseksi. Laita pakastimeen jähmettymään täytteen valmistumisen ajaksi.

Täyte:

3-4 dl jääkaappikylmää kookoskerman paksua osaa
1,5 dl kaakaovoita
1-1,5 dl vahvaa espressokahvia
2 dl raakakaakaota
1,5 dl hunajaa tai blendattua karppisokeria*
2 rkl lucumaa
ripaus hyvälaatuista suolaa

* Vähähiilariset käyttävät karppisokeria 

Sulata kaakaovoi vesihauteessa miedolla lämmöllä ja anna jäähtyä hieman. Sekoita kaikki aineosat keskenään blenderissä ja blendaa sileäksi. Kaada pohjan päälle ja laita pakastimeen vähintään kahdeksi tunniksi. Koristele haluamallasi tavalla. Kuvan kakut on koristeltu tyrnimarjoilla ja itsetehdyllä raakasuklaakastikkeella.

Yksi kommentti

  1. arlene kirjoitti:

    Löytyisikö reseptejä sieniruokiin ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.