Hae
Kutsu vapauteen

VHH vohvelipizza- rapeaa kesäherkkua!

*Sisältää mainoslinkkejä

VHh vohvelipizza- täydellistä kesäherkkua

VHH vohvelipizza, auringonpaiste, terassi ja illavietto- täydellinen kesäillan kombo. Aurinko paistoi kuumasti, oli alkuilta perjantaina enkä ollut syönyt mitään koko päivänä vielä. Ketogeenisellä ruokavaliolla ollessani olen välillä kadottanut kokonaan ruokahaluni ja syön usein ensimmäisen kerran vasta iltapäivällä. Tänään venähti vieläkin myöhemmäksi. Halusin valmistaa jotakin sellaista ruokaa, jota pystyn valmistamaan ulkona. Huomioni kiinnittyi kaapin pohjalla olevaan vohvelirautaan, jonka raahasin ulos terassin pöydälle ja päätin tehdä suolaisia vohvelipizzoja. Olin muutama viikko sitten huomannut jossakin ilmaisjakelulehdessä vohvelipizzojen ohjeen ja siitä innostuneena päätin kokeilla vhh versiota. Kun olin paistanut vohvelit, kaivoin lehden esille ja hain ohjeesta ideoita päällystämiseen.

 

 

vhh vohvelipizza on rapeaa!!

 

Blogissa on useita vhh pizzaohjeita ja yleisin esitetetty kysymys on se, että ovatko ne rapeita. No nämä vohvelipizzat ovat todellakin rapeita! Tämä on ehdottomasti kaikista rapein blogin vhh pizzaohjeista. Muita pizzaohjeita löydät kootusti kuvineen täältä. Lisäksi tämä oli tosi mukavaa vaihtelua perinteiselle ruoanlaitolle: kirjoittelin terassilla ja aina välillä heitin taikinaa vohvelirautaan. Ja se tärkein: kaikki käry jäi terassille! Ihme kyllä muuten, nyt ei rauta kärynnyt juuri ollenkaan tai sitten en vaan huomannut. Mutta joka tapauksessa ihanaa kesäruokaa ja maistui niin nuorisolle kuin mun miehellenikin. Miniän mielestä kuulemma paras vhh pizza ever.

vhh vohvelipizza- millä voin korvata

Mantelijauhon voi korvata lupiinijauholla, joka toimii tosi hyvin tässä ohjeessa. Tein puolet taikinasta mantelijauhoon ja puolet lupiinijauhoon. Molemmista tuli tosi hyviä. Kookosjauhoa en ole itse kokeillut, koska en pidä sen mausta. Mikäli haluat käyttää sitä, niin joudut todennäköisesti lisäämään hieman nestettä, koska se sitoo nestettä ihan eri tavalla kuin mantelijauho. Kookosöljyn voit korvata vaikkapa sulatetulla voilla tai gheellä. Psylliumkuitu tuo taikinaan rakennetta ja lisää kuitupitoisuutta. Ja sanomattakin selvää, että tämä ohje sopii kuin nakutettu ketogeeniseen, viljattomaan ja maidottomaan ruokavalioon. Maidottomat huomioivat vaan päällysteessä sitten oman ruokavalionsa eli käyttävät maidotonta juustoa jne. Tuohon tomaattikastikkeeseen kannattaa vähän satsata. Laitoin linkin omaan tomaattikastikkeeseeni, mutta jos tiedät paremman, niin käytä sitten sitä ja vinkkaa minullekin?

 

 

Psylliumista ja muista ohjeessa esiintyvistä tuotteista

 

Itse käytän näissä vhh leivonnaisissa aina karkeaa psylliumkuitua, koska joskus hienojakoinen paakkuuntuu inhottavasti ja pahimmassa tapauksessa pilaa koko homman! Yleensä juuri psyllium on se raaka-aine, joka saattaa muuttaa rakennetta siten, että kun vaihdat psylliumia, niin se käyttäytyykin eritavalla kuin aikaisemm
in. Erityisesti hienon psylliumin kanssa joillakin lukijoillani ja joskus itsellänikin on ollut haasteita. Suosikki psylliumini on FitnessFirstin edullinen ja laadukas psylliumkuitu, jota käytän nykyään aina kaikissa vhh leivonnaisissani. Ainakaan tähän mennessä se ei ole koskaan käyttäytynyt arvaamattomasti, joten menen siitä takuuseen. Psylliumkuitua voi tilata *täältä. Koodilla ”kutsuvapauteen” saat -10%:n alen normaalihintaisesta psylliumista ja kaikista muistakin FitnessFirstin tuotteista. Psylliumin lisäksi esimerkiksi manteli- ja lupiinijauho kannattaa ehdottomasti tilata FitnessFirstiltä, koska se tulee huomattavasti halvemmaksi jos ostaisit sen marketeista. Ja lupiinijauhoa ei edes myidä marketeissa, ainakaan tietääkseni.

 

 

VHH vohvelipizza ohje (6 vohvelia)

2 kananmunaa
2 dl kookos- tai soijakermaa
1 dl *mantelijauhoa
2 tl *karkeaa psylliumkuitua
1 rkl *kookosöljyä
1 dl creme fraichea tai maidotonta jogurttia
0,5 tl suolaa
0,5 tl leivinjauhetta

 

* Voit tilata jauhoja, psylliumkuitua ja kookosöljyä edullisesti täältä. Voit myös klikata ohjeesta tummennettua linkkiä, jolloin löydät tuotteen suoraan nettikaupasta. Koodilla ”kutsuvapauteen” saat nettikaupasta -10%.n alen normaalihintaisista tuotteista.

 

vhh vohvelipizza valmistus

 

 • Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään kulhossa.
 • Voitele vohvelirauta sulatetulla kookosöljyllä ja paista vohvelit ruskeiksi molemmilta puolilta.
 • Valmista tomaattikastike (voit tehdä tämän jo etukäteen, niin ei tarvitse odotella) ja lisää päällys vohveleiden päälle.Voit päällystää vohvelit ihan miten haluat. Kuvan vohvelit on päällystetty aurajuustolla, salamilla, oliiveilla, parmesanjuustolla ja pinnalle on ripoteltu reippaasti pizzamaustetta.
 • Laita vohvelit hetkeksi lämpimään uuniin, jotta juusto sulaa vohveleiden päälle.

 

Maailman parhaan itsetehdyn tomaattikastikeen ohjeen ala Chef Jalu official löydät täältä. Tätä maistettuasi et halua enää mitään muuta!

Muita blogin vhh pizzaohjeita löydät täältä.

 

HUOM! Olen päivittänyt taas instaani uusia ketoruokakuvia ja syvien selkä- ja vatsalihasten harjoitusvideoita. Käypä kurkkaamassa, insta löytyy nimellä satusjoholm.

 

 

BLOGISSA ON JO LÄHES 200 VHH RUOKA- JA HERKKUOHJETTA! KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

 

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja ketogeeniseen ja vhh ruokavalioon liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

6 kommenttia

 1. Anonyymi kirjoitti:

  Moikka! Tänään ajattelin yllättää mieheni tekemällä näitä vohvelipizzoja. Tuli vain mieleeni, että paljonkohan tuossa taikinassa on hh kokonaisuudessaan? Kiitos jälleen kerran inspiraatiosta ??

  -Annaleena-

 2. Kristiina kirjoitti:

  Helpoiten saat sen selville laittamalla nuo tiedot es Fatsecretiin. Mutta hh määrä vaikuttaisi minimalistiselta?

 3. Christel Kärkkäinen kirjoitti:

  Mikä ero on psylliym kuitu ja psylliymjauho.

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Psylliumjauho on tosi hienojakoista ja se saattaa paakkuuntua arvaamattomasti. Toki on eroja
   eri merkeillä, joten ei voi ihan yleistää. Psylliumkuitu on karkeampaa ja se ei paakkuunnu, toki
   sitäkin pitää sekoittaa huolellisesti:)

 4. Nannan kirjoitti:

  Millä voisi korvata mantelijauhon ( allergia)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *