Hae
Kutsu vapauteen

Surusta syntyy tekoja- on aika ryhtyä toimeen…

Olen kirjoittanut blogiin, että Nellin kuolemasta on pakko seurata jotakin hyvää. Kuten viimeksi kirjoitin, niin olen alkanut kirjoittaa ”suruani ulos” ja uskon, että tekstistä tulee jonakin päivänä kirja. Toivon, että kirja tulee sitten aikanaan auttamaan monia. Kirjan lisäksi Nellin kuolema on herättänyt minussa ja pojissani halun viettää enemmän aikaa Pohjanmaalla. Olimme koirien kanssa lenkillä järven jäällä ja katselimme rannalla olevia kesämökkejä. Siitä lähti idea omasta mökistä Soinissa. Tontti meillä jo on veljeni mökin vieressä, ainoastaan mökki puuttuu. Olen jo pitkään haaveillut omasta mökistä, mutta koska Kari ei lämmennyt ajatukselle, niin en ole jaksanut ryhtyä toteuttamaan unelmaani yksin. Kun kerroin asiasta pojille, niin Noppa ehdotti että hommataan mökki kimpassa. Allukin innostui ja siitä se mökin suunnittelu lähti. Edelleen ollaan suunnittelun asteella, mutta toivotaan että kesällä mökki olisi jo valmis. Olen todella liikuttunut siitä, että pojat haluavat mun kanssa toteuttaa mökki projektin- tuntuu käsittämättömän ihanalta<3

 

 

Lue myös: Sukuamme on kohdannut suuri suru:(

 

Partners in crime eli näiden tyyppien kanssa pitäisi mökki projekti toteuttaa. Kuvassa Noppa, Jarno ja Allu.

pikku hirsimökki kahdella makuuhuoneella

 

 

Mökin rakentaminen ei ole pelkästään meidän kolmen projekti, vaan siihen osallistuu myös mun isä ja veli Jarno. Kyseessä ei TODELLAKAAN ole mikään talviasuttava iso luksus mökki, vaan pikku mökki kahdella pienellä makuuhuoneella ja tupakeittiöllä. Saunaakaan ei hirsimökkiin tule, koska veljellä on ihan vieressä kaksi saunaa, joten käytetään nekin neliöt oleskelutiloihin. Mökille ei tule juoksevaa vettä ja sähkö tulee aurinkopaneelien kautta. Eikä myöskään sisä vessaa vaan ulko huussi. Juomavesi haetaan lähellä olevasta lähteestä. Eli kuten huomaatte, niin ihan mökki mökistä on kysymys eli paikasta, jossa ei hienostella vaan jossa saa olla luonnon helmassa ja rentoutua. Lähistöllä on veljeni mökin lisäksi ainoastaan enoni mökki  ja mökille vie yksityistie, joten oma rauha on taattu. Siellä on koirillakin tilaa juosta- meillä on yhteensä poikieni kanssa 4 koiraa, joista 3 on saksanpaimenkoiria. Mökit ovat pienen järven rannalla. Isällä on mökillä kala viljelmä ja sen lisäksi mm. mun veljen rakentama riistapelto- älkää kyselkö enempää, en osaa selittää:) Mutta joo sellainen sieltä löytyy…

 

 

Lue myös: Ja vaikka väkisin mä käynnistäisin sun sydämen

 

ilmianna hyvä hirsimökki toimittaja

 

 

Nyt pitäisi löytyy sellainen firma, joka toimittaa hirsimökkejä edullisesti! Ja kenties myös sellainen toimittaja, joka pystyisi mökin myös kasaamaan valmiiksi. Sekin vaihtoehto vielä on, että rakennetaan hirsimökki itse. Tosin minun osuuteni rakentamisessa taitaa jäädä vähäiseksi:) Tulen kirjoittamaan tästä meidän projektista vaihe vaiheelta tänne blogiin, joten pian kuulette lisää. Ainakin toivottavasti!!

 

 

Lue myös:

 

Meitä ravistellaan rajusti

Mitähän kamalaa tuostakin seuraa

 

 

Tuu instaan: satusjoholm ja 2blackgsd

 

 

 

11 kommenttia

 1. Lola kirjoitti:

  Meillä on mökki Finnlamellilta. Sitä kautta tuli myös sen kehikon pystyttäjät. Itse hommattiin sitten sisätöiden työmiehet. Mökki on itse suunniteltu (suvussa arkkitehti). Voin suositella tuota firmaa.

 2. Manja kirjoitti:

  Oi että miten mahtavaa?
  Onnea projektille, ja toivottavasti päästäis joskus vaikkapa laiturille istumaan ja höpöttelemään, tutustumaan paremmin ❤️

 3. Tiina kirjoitti:

  Syöte-Huvilat
  http://www.syotehuvilat.fi

 4. Lola kirjoitti:

  Olisko jotain 100 neliötä parven kanssa. Talviasuttava on.

 5. Jaana kirjoitti:

  Töysän Hakojärvellä on se Lehtomäin hirsiveistämö. Kysykääpäs sieltä ?

 6. Kimmo kirjoitti:

  Paikallinen Huvilaveistämö K. Lehtomäki (löytyy facebookista tällä nimellä ja nettisivut http://www.hirsipuu.fi

 7. Päivi kirjoitti:

  Peiposen hirsi- ja puutyö Karstulassa tekee myös mökkejä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *