Hae
Kutsu vapauteen

Ruokapäiväkirja- ketogeeninen ruokavalio

Postaus sisältää yhden päivän ruokapäiväkirjan, johon olen merkinnyt kaikki päivän ateriat. Makrot on laskettu valmiiksi. Painotan sitä, että tämä ei ole mikään esimerkillinen ketogeenisen ruokavalio, ainoastaan yksi päivä elämästäni. Olen ollut vasta 3,5 viikkoa ketogeenisellä, joten en edes kuvittelekaan olevani mikään tämän ruokavalion superasiantuntija- siis vielä. Tulevaisuudessa aion olla ja jatkossakin postailen näitä ruokapäiväkirjoja useita kertoja kuukaudessa jo pelkästään itseäni varten. On hyvä välillä laskee makroja, jotta tietää missä mennään. Edelleen postailen instaani päivittäin ruokakuvia ketogeenisistä ruoka-annostuksistani eli jos olet niistä kiinnostunut niin minua kannattaa seurata instassa. 

Täältä löydät runsaasti blogin ketogeenisiä suolaisia ohjeita kuvineen


Itse olen pysynyt tiukasti ketoosissa tämän ajan jota olen ruokavaliota noudattanut. Myös Lontoon reissussa ja pääsiäsen aikana pidin hiilarit alle 50:ssä- kirjoitan tuosta reissusta postauksen ihan erikseen. Tässä ruokapäiväkirjassa kaloreita on aika niukasti eli ainoastaan vähän yli 1 400, mutta silti olo oli kylläinen kyseisenä päivänä. Välillä syön vähemmän ja välillä enemmän eli syön edelleen intuitiivisesti omaa oloani ja kehoani kuunnellen. Tämä on minun kohdallani ihan ehdottoman tärkeää ja siitä en luovu. Mikäli haluat soveltaa tätä päiväkirjaa omaan elämääsi, niin lisäile kaloreita oman tarpeesi mukaan. Helppo tapa lisätä rasvaa on nauttia kaksi rasvakahvia päivässä tai lisätä oliiviöljyn määrää salaatinkastikkeena tai ihan sellaisenaan. Otan joka aamu 1 tl psylliumia ja viherjauhetta veden seassa. Ja teen pari muutakin juttua, mutta niistä kirjoitan myöhemmin. Näin vatsani on toiminut tosi hyvin. Alussa minulla oli selvästi ummetusta eli vatsani toimi ainoastaan joka toinen päivä. 

Paras vhh pizzaohje löytyy täältä


Ketogeeniseen ruokavalioon sopivia herkku- ja ruokaohjeita kootusti kuvineen löydät täältä. 


Koko päivän aterioiden makrot:

rasva  99,8 g
proteiini  72,3 g
hiilihydraatti 25,5 g
kalorit 1 408

Aamupala

2 dl tummapaahtoista luomukahvia
1 rkl voita
1 rkl MTC-öljyä

Makrot:

rasva 25 g
proteiini 0 g
hiilihydraatti 0 g
kalorit 221

Lounas klo 14.00-16.00
100 g valkokaalia
200 g lohimedaljonki
1 rkl voita paistamiseen
120 g vihersalaatti (lehtisalaatti, kurkku)
2 tl kylmäpuristettu oliiviöljy salaatinkastikkeena

Makrot:

rasva 48 g
proteiini 40 g
hiilihydraatti 5 g
kalorit 614

Iltapala:
annos chia-lakritsi vanukasta, klikkaa ohje tästä
20 g tummaa suklaata 70 %
1 pala vhh siemenleipää, klikkaa ohje tästä

Makrot:

chia-lakritsi vanukas
rasva 17,8 g
proteiini 15 g
hiilihydraatti 12 g
kcal 276

tumma suklaa

rasva 9 g
proteiini 1,3 g
hiilihydraatti 6,9 g
kcal 120

vhh siemenleipä (1 pala)

rasvat 29 g
proteiini 8 g
hiilihydraatti 1,6 g
kcal 177

chia-lakritsi-vanukas

Blogista löytyy todella paljon vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita, jotka on koottu yhdelle sivustolle. Ohjeet kuvineen löydät  täältä. Lisäksi päivitän instaani joka päivä keto ruokakuvia, joten jos ne kiinnostaa, niin löydät instani nimelläni satusjoholm.
vhh siemenleipä

Seuraa blogia facebookissa ja instagramissa
Päivitän säännöllisesti blogin uusimpia ruokakuvia instagramiin, jonka löydät klikkaamalla tätä linkkiä.

Blogin terveellisiä ruokaohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.
Blogin meditaatio-, jooga- ja hengitysharjoituksia löydät täältä.
Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä. 

2 kommenttia

  1. Unknown kirjoitti:

    Eli sinä olet se hurjan hyvä kokki!

  2. Kutsu Vapauteen kirjoitti:

    Voi kiitos<3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *