Hae
Kutsu vapauteen

VHH mansikkahyytelökakku kaksivärisenä

Lupasin teille kaksi vhh mansikkahyytelökakku ohjetta ennen juhannusta. Kakut ovat myös viljattomia ja ne voi valmistaa myös maidottomina. Edellisen ohjeen postasin toissapäivänä ja se löytyy täältä. Tämä kakku on isompi ja vaikeampi tehdä kuin blogin muut mansikkahyytelökakut, koska tässä ohjeessa kiillettä valutetaan kakun sisään, jotta kakusta saadaan kaksivärinen. Haluan varoittaa jo heti alkuun siitä, että kakun valmistuksessa saattaa mennä hermot, koska kiilteen valumista kakun sisään ei voi ennustaa ihan tarkasti? Itse aion jatkaa kuitenkin näiden kaksiväristen hyytelökakkujen valmistamista, koska mielestäni ne ovat tosi kauniin näköisiä. Valokuvajaa Pasi Hakala toimi myös tämän kakun koemaistajana ja kakku sai häneltä erittäin hyvät arvosanat ennakkoluuloista huolimatta. Olen kirjoittanut edellisessä postauksessa enemmän tästä asiasta, joten lue asiasta lisää täältä. Lisäksi meidän perheen miehet arvioivat tämän kakun blogin tähänastisista vhh kakuista yhdeksi parhaimmista- meidän Allun mielestä tämä oli jopa kaikista parhaimman makuinen kakku mitä ikinä on maistanut??

 

Kakun valmistamisesta ja mitä tarvitset valmistamista varten?

Voit tehdä kakun vähähiilarisena tai runsashiilarisempana. Kuvan kakut ovat vähähiilarisia, mutta pohjat on tehty ajanpuutten vuoksi gluteenittomana versiona eli ne sisältävät hiilaria. Valmistamisa varten tarvitset irtopohjavuoan (leveys 26 cm) ja sähkövatkaimen kerman  vaahdottamista varten.
Vähähiilihydraattinen: käytä makeutuksessa karppisokeria ja valitse vähähiilarinen pohjavaihtoehto. Mikäli olet tosi tarkka hiilareiden kanssa, niin käytä koristelussa vähemmän mansikoita. Esimerkiksi täytteen alareunassa olevat mansikat voi jättää kokonaan pois. Muista blendata vhh sokerit blenderissa ennen käyttöä etteivät ne narsku ärsyttävästi hampaissa. Mikäli et halua tehdä vhh kakkua, niin voit käyttää täysraakaruoko- tai kookossokeria vhh sokereiden sijasta. 
Viljaton: kakku on viljaton mikäli valitset vhh pohjan etkä käytä kaurakermaa.
Maidoton: valitse maitotuotteista maidottomat maidottomat vaihtoehdot ja rasvaksi valitaan kookosöljy tai ghee. Korvaa maitorahka maidottomalla tuorejuustolla.
Gluteeniton: kakku on gluteeniton joka tapauksessa eli voit käyttää kumpaa pohjan ohjetta haluat. 
Tilaa ohjeessa tummennetulla fontilla olevia tuotteita edullisesti FitnessFirstin nettikaupasta. Koodilla kutsuvapauteen saat -10%:n alen normaalihintaisista tuotteista. Nettikauppaan pääset täältä.

OHJE
Pohjan ohje on sama kuin mitä on käytetty blogin muissakin mansikkahyytelökakuissa. Löydät pohjan ohjeen täältä.


Täyte:
7 liivatelehteä
4 dl kuohu-, kaura- tai soijakermaa
200 g rahkaa tai kaura- tai soijajogurttia
400 g tavallista tai maidotonta tuorejuustoa
1 dl karppisokeria
0,5 dl vettä
2 tl aitoa vaniljaa
kakun koristeluun haluamasi määrä tuoreita mansikoita
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä. Vaahdota kerma. Sekoita keskenään rahka tai jogurtti, tuorejuusto, vanilja, sokeri ja lopuksi vaahdotettu kerma. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Liuota vedestä puristetut liivatteet kuumaan nesteeseen hyvin sekoittaen, anna jäähtyä hetki. Lisää jäähtynyt liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään.

 

Mansikat täytteen alareunassa
Mikäli haluat koristella kakun samalla tavoin kun kuvassa, niin tee seuraavasti: puolita mansikat terävällä veitsellä ja laita se pohjan päälle siten, että leikattu puoli on tiukasti irtopohjavuoan reunaa vasten. Laita mansikat vieri viereen. Kaada täyte varovasti ensi irtopohjavuoan keskelle ja siitä lusikalla kohti reunoja ja mansikoita. Tarkista täytteen levittämisen aikana että mansikat pysyy paikoillaan.
 
Kiille:
2,5 dl sokeritonta mansikkamehua

3 liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä. Kuumenna mansikkamehu kiehuvaksi. Lisää sokeri. Liuota vedestä puristetut liivatteet kuumaan nesteeseen hyvin sekoittaen ja anna jäähtyä hetki, mutta älä anna kiilteen jähmettyä. Kaada kiille kakun päälle ja koska se ei ole vielä jähmettynyt, niin osan siitä pitäisi valua kakun sisälle. Laita kakku jääkaappiin siksi aikaa, että kiille on hieman jähmettynyt. Kaavi kiille kakun päältä pois lusikalla ja  ja mikäli nestettä on valahtanut kakun sisälle, niin poista näkyvä neste lusikalla. Tarkoitus on se, ettei kakun sisälle jää nestettä. Sekoita lopuksi lusikalla kakkua kunnolla niin syvältä kuin kiillettä on valunut eli tässä vaiheessa rikotaan kakun jo hieman jähmettynyttä rakennetta. Varo reunoilla olevia mansikoita sekoittaessasi etteivät ne irtoa reunoilta. Tasoita pinta lusikalla suurpiirteisesti ja voit rikkoa sitä uudestaan vielä lusikalla tai vaikkapa puutikulla, jotta pinnasta tulee kuvan kakun näköinen. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa yön yli. Koristele mansikoilla, mansikanlehdillä ja sulatetulla suklaalla.

 

TILAA OHJEESSA TUMMETULLA  FONTILLA OLEVIA TUOTTEITA EDULLISSTI FITNESSFIRSTIN NETTIKAUPASTA- MUISTA ALE-KOODI!
HUOM! Voit tilata ohjeessa tummennetulla fontilla olevia tuotteita edullisesti FitnessFirstin nettikaupasta. Koodilla kutsuvapauteen saat -10%:n alen normaalihintaisista tuotteista. Nettikauppaan pääset täältä.

HUOM! Päivitän vielä ennen juhannusta instaani lisää syvien selkä- ja vatsalihasten jumppavideoita. Löydät instani nimellä satusjoholm.

 

Kuvan ottanut Pasi Hakala/Studio

OHJEESSA ESIINTYVISTÄ TUOTTEISTA

Ohjeessa esiintyviä tuotteita voi tilata edullisesti *täältä.  Koodilla ”kutsuvapauteen” saat -10%:n alen normaalihintaisesta FitnessFirstin tuotteista.

KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *