VHH mansikkahyytelökakku kaksivärisenä
Lupasin teille kaksi vhh mansikkahyytelökakku ohjetta ennen juhannusta. Kakut ovat myös viljattomia ja ne voi valmistaa myös maidottomina. Edellisen ohjeen postasin toissapäivänä ja se löytyy täältä. Tämä kakku on isompi ja vaikeampi tehdä kuin blogin muut mansikkahyytelökakut, koska tässä ohjeessa kiillettä valutetaan kakun sisään, jotta kakusta saadaan kaksivärinen. Haluan varoittaa jo heti alkuun siitä, että kakun valmistuksessa saattaa mennä hermot, koska kiilteen valumista kakun sisään ei voi ennustaa ihan tarkasti? Itse aion jatkaa kuitenkin näiden kaksiväristen hyytelökakkujen valmistamista, koska mielestäni ne ovat tosi kauniin näköisiä. Valokuvajaa Pasi Hakala toimi myös tämän kakun koemaistajana ja kakku sai häneltä erittäin hyvät arvosanat ennakkoluuloista huolimatta. Olen kirjoittanut edellisessä postauksessa enemmän tästä asiasta, joten lue asiasta lisää täältä. Lisäksi meidän perheen miehet arvioivat tämän kakun blogin tähänastisista vhh kakuista yhdeksi parhaimmista- meidän Allun mielestä tämä oli jopa kaikista parhaimman makuinen kakku mitä ikinä on maistanut??
Voit tehdä kakun vähähiilarisena tai runsashiilarisempana. Kuvan kakut ovat vähähiilarisia, mutta pohjat on tehty ajanpuutten vuoksi gluteenittomana versiona eli ne sisältävät hiilaria. Valmistamisa varten tarvitset irtopohjavuoan (leveys 26 cm) ja sähkövatkaimen kerman vaahdottamista varten.
Vähähiilihydraattinen: käytä makeutuksessa karppisokeria ja valitse vähähiilarinen pohjavaihtoehto. Mikäli olet tosi tarkka hiilareiden kanssa, niin käytä koristelussa vähemmän mansikoita. Esimerkiksi täytteen alareunassa olevat mansikat voi jättää kokonaan pois. Muista blendata vhh sokerit blenderissa ennen käyttöä etteivät ne narsku ärsyttävästi hampaissa. Mikäli et halua tehdä vhh kakkua, niin voit käyttää täysraakaruoko- tai kookossokeria vhh sokereiden sijasta.
Viljaton: kakku on viljaton mikäli valitset vhh pohjan etkä käytä kaurakermaa.
Maidoton: valitse maitotuotteista maidottomat maidottomat vaihtoehdot ja rasvaksi valitaan kookosöljy tai ghee. Korvaa maitorahka maidottomalla tuorejuustolla.
Gluteeniton: kakku on gluteeniton joka tapauksessa eli voit käyttää kumpaa pohjan ohjetta haluat.
Tilaa ohjeessa tummennetulla fontilla olevia tuotteita edullisesti FitnessFirstin nettikaupasta. Koodilla kutsuvapauteen saat -10%:n alen normaalihintaisista tuotteista. Nettikauppaan pääset täältä.
OHJE
Pohjan ohje on sama kuin mitä on käytetty blogin muissakin mansikkahyytelökakuissa. Löydät pohjan ohjeen täältä.
Täyte:
kakun koristeluun haluamasi määrä tuoreita mansikoita
3 liivatelehteä
HUOM! Päivitän vielä ennen juhannusta instaani lisää syvien selkä- ja vatsalihasten jumppavideoita. Löydät instani nimellä satusjoholm.
Kuvan ottanut Pasi Hakala/Studio |
OHJEESSA ESIINTYVISTÄ TUOTTEISTA
Ohjeessa esiintyviä tuotteita voi tilata edullisesti *täältä. Koodilla ”kutsuvapauteen” saat -10%:n alen normaalihintaisesta FitnessFirstin tuotteista.