Hae
Kutsu vapauteen

Plasma Pen hoito- veitsetön yläluomien ja kulmien kohotus

*Yhteistyössä Klinikka Kaarina Krogerus
Minulle tehtiin viime perjantaina Plasma Pen Medical hoito Klinikka Kaarina Krogeruksella. Hoidolla voidaan poistaa iholta mm. raskausarpia, maksaläiskiä sekä kiristää huomattavasti kasvojen, kaulan ja vartalon ihoa. Sillä voidaan tehdä myös ihoa erittäin tehokkaasti uudistavia spray-hoitoja kasvojen alueelle. Minulle hoito tehtiin ylä- ja alaluomiin ja kulmiin eli kyseessä oli siis veitsetön silmäluomien ja kulmien kohotus. Plasmahoidossa muodostuu hyvin pieni plasmakaari ihon ja laitteen hoitopään välille ilman, että laitteen hoitopää koskettaa ihoa. Ihon kosteus yhdessä energian ja hapen kanssa muodostaa ns. plasmasäteen, joka supistaa ja kiinteyttää ihoa. Tämä mikrotrauma stimuloi uutta kollageenia ja auttaa aktivoimaan kasvutekijöitä eli fibroblasteja. Iho jatkaa uusiutumistaan hoidon jälkeen noin 6 kuukautta. Plasma Pen hoito on tutkittu ja turvallinen ja sen voi tehdä koulutettu lääkäri, sairaanhoitaja tai kosmetologi. Tulokset ovat suhteellisen pitkäkestoisia, jopa 4-5 vuotta. Tosin tähän vaikuttaa hoidettavan ihotyyppi ja juonteiden syvyys, elämäntavat ja ikä. Käsittely voidaan uusia puolen vuoden kuluttua, yleensä käsittelykertoja tarvitaan 1-3. Lue lisää plasmahoidosta täältä.
Ikääntyminen aiheuttaa kollageenisäikeiden heikentymistä, jonka myötä ihon ja ihonalaiskudoksen kimmoisuus vähenee ja yläluomen iho alkaa venyä alaspäin poimuille, joka näkyy ulospäin roikkuvina ja raskaina silmäluomina. Roikkuvat silmäluomet voivat aiheuttaa esteettisen haitan lisäksi myös toiminnallista haittaa eli ylänäkökentän rajoittumista, hankausta silmiin kun ihot tai ripset painavat silmää ja päänsärkyä (johtuu siitä, että otsaa pitää nostaa jatkuvasti, jotta silmät pysyvät auki). Puhumattakaan painontunteesta silmäluomissa. Yläluomileikkauksesta voi saada myös kelakorvauksen, jos lääkärin toteama haitta on riittävän vakava. 
Itselläni on raskaat ja suuret luomet ja plastikkakirurgi on todennut kohdallani leikkauksen tarpeellisuuden. Oikea silmä täyttäisi jopa kelan korvauksen perusteet eli kyse ei ole pelkästä esteettisestä jutusta vaan ihan oikeasta haitasta. Muistan kun mummuni sanoi minulle vielä eläessään, että ”Kyllä Satu sinullekin joudutaan tekemään yläluomileikkaus kun vanhenet, niin kuin minullekin”. Ihon kimmoisuus ja sen väheneminen on yksilöllistä ja kaikilla luomet eivät ala roikkumaan samalla tavalla- jotkut ovat tässä(kin) asiassa onnekaampia kuin toiset. Kyse on ainakin osittain perinnöllisestä taipumuksesta. Omalle äidilleni on tehty yläluomileikkaus muutamia vuosia sitten eikä hänellä edes ole yhtä raskaat luomet kuin minulla.
Kun kuulin Kaarinalta Plasma Pen hoitomahdollisuudesta, olin välittömästi kiinnostunut asiasta. Olisi ihan loisto juttu mikäli tällä hoidolla pystyisi välttämään yläluomileikkauksen tai ainakin siirtämään sitä muutamalla vuodella hamaan tulevaisuuteen. Plastikkakirurgi mainitsi minulle, että yläluomileikkauskin voidaan tarvittaessa joutua uusimaan, sillä eihän se estä ihon kimmoisuuden vähenemistä tulevaisuudessa. Eli tätä näkökulmaa vasten on varmaan ihan turha odottaa, että myöskään yksi Plasma Pen hoito riittäisi loppuiäksi, joten siinä mielessä minulla on ihan realistiset odotukset hoitoa kohtaan. Pienikin helpotus asiaan olisi aivan mahtava juttu!
Mitä hoidon aikana tapahtui?
Kaarina haluaa aina hoidon alussa keskustella asiakkaan ruokavaliosta, koska terveellinen ruokavalio on perusta hyvinvoivalle iholle. Minulta mitattiin myös vitamiini- ja hivenainetasot HCA-laitteella, jonka tulokset mukavasti komppasivat verikoemittauksia. Sen jälkeen ihoni puudutettiin ja Kaarina alkoi tekemään hoitoa Plasma Pen kynällä. Hoito tuntui jonkun verran, mutta kipu oli siedettävää. Kaikista arin kohta oli silmän ulkonurkka (olisin kuvitellut silmän sisänurkan olevan se kaikista arin paikka). Vähän vesi valui silmistä, ihoa kuumotti ja nenään tuli palaneen ihon käryä. Hyvin nopeasti koko homma oli ohitse.
Iho turposi melko runsaasti seuraavina päivinä ja käsiteltävälle alueelle muodostui pieniä rupia, jotka irtosivat viikossa. Kipua en tuntenut käsittelyn jälkeen lainkaan, pientä kiristystä kylläkin. Sain mukaani hoitovoiteen, jota levittelen kasvoilleni muutaman kerran päivässä. Nyt odotellaan 6 viikkoa, jotta nähdään lopullinen tulos ja se, tarvitseeko hoidettu alue mahdollisesti uusintakäsittelyä kuuden kuukauden kuluttua. Olisihan se ihan loistava juttu mikäli välttyisin tämän hoidon ansiosta yläluomileikkaukselta. Kirjoittelen uuden postauksen viimeistään puolen vuoden kuluttua, johon lisään ennen ja jälkeen kuvat. 

Tätä kirjoittaessani hoidosta on kulunut tasan viikko ja mielestäni jo nyt on selvästi nähtävissä yläluomien kiristymistä. Mutta palaan asiaan myöhemmin ennen ja jälkeen kuvien kera.
Plasma Pen hoito on saatavilla Kaarinan tekemänä Jyväskylän klinikalla ja Helsingissä Lääkärikeskus Astrisissa.
Klinikka Kaarina Krogeruksen nettisivuille löydät täältä.

Seuraa blogia facebookissa ja instagramissa
Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä. 
Päivitän myös säännöllisesti blogin uusimpia ruokakuvia instagramiin, jonka löydät klikkaamalla tätä linkkiä.
Blogin terveellisiä ruokaohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

10 kommenttia

 1. mamma toivonen kirjoitti:

  Hei!Miltä tulos sinulla näyttää tällä hetkellä? Itse olisin myös kiinnostunut menemään yläluomi hoitoon 🙂

 2. Anonyymi kirjoitti:

  Hei,
  Koska nähdään ennen ja jälkeen kuvia?

 3. Anonyymi kirjoitti:

  Hei, koska nähdään ennen ja jälkeen kuvia?

 4. Anonyymi kirjoitti:

  Moikka! Minulla on hyvin samantyyppinen tilanne omien silmäluomieni kanssa, ja mieluusti kuulisin kokemuksesi hoidon lopputuloksesta. Mietin,että voisin mennä tähän toimenpiteeseen esim. joululoman aikana, jolloin rupivaiheen voisi viettää neljän seinän sisällä. Yt LN 🙂

 5. Kutsu Vapauteen kirjoitti:

  Joo kannattaa valita ajankohta siten, ettei tarvitse olla muutamaan päivään ihmisten ilmoilla:)

 6. Kutsu Vapauteen kirjoitti:

  Sitten kun käyn hoidossa vielä toistamiseen. Kesän aikana hoitoa ei voi tehdä ja nyt syksyllä olen reissussa jokaikinen viikko, joten sen takia ei ole vielä tehty toista kertaa.

 7. Kutsu Vapauteen kirjoitti:

  Sitten kun käyn hoidossa vielä toistamiseen. Kesän aikana hoitoa ei voi tehdä ja nyt syksyllä olen reissussa jokaikinen viikko, joten sen takia ei ole vielä tehty toista kertaa.

 8. Kutsu Vapauteen kirjoitti:

  Hoidosta oli apua, mutta se pitää vielä toistaa toisen kerran lopullisen tuloksen saavuttamiseksi.

 9. Maikku kirjoitti:

  Hei, mihin tämä päivitys on jäänyt? Vuosi on kulunut ensimmäisestä hoidosta ja todella kiinnostaisi kuulla, että suositteletko Plasma Pen hoitoa? Netissä on paljon negatiivista palautetta kyseisestä toimenpiteestä mutta yksi tuttuni suositteli sitä…

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Se auttoi kyllä, mutta ei ollut riittävä kohottamaan mun veltostuneita yläluomia. Eli toimenpide
   olisi pitänyt syksyllä uusia, mutta mulla oli niin paljon kuvauksia ja ulkomaanmatkoja ettei sitä
   pystytty tekemään. Eli yksi kerta ei mun mielestä riitä, jos luomet roikkuu jo pahasti. Silloin auttaa
   puukko. Tuo hoito kannattaisi tehdä siinä vaiheessa kun tilanne ei vielä ole mennyt pahaksi. Mitään ne-
   gatiivista sanottavaa minulla ei hoidosta ole. Tosin ne punaisen pisteet eivät ihan heti hävinneet eli
   siihen kului jonkin verran aikaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.