Hae
Kutsu vapauteen

Äijämäistä ärinää, kanankanan syöntiä ja peltohommia

kesäloma kulunut koiramaisissa merkeissä

 

 

Ove on ollut meillä pian kuukauden ajan ja ajattelin kirjoitella taas vähän kuulumisia. Tultiin juuri metsälenkiltä, koirat on syötetty ja molemmat vetelevät sikeitä massut pullollaan. Viimeistä lomaviikkoa viedään, ensi viikolla alkaa työt. Jatkan etätyössä kotona eli en joudu jättämään koiria koko päiväksi kahdestaan kotiin- onneksi. Loma on vierähtänyt hyvin koiramaisissa ja maadoittavissa merkeissä. Ollaan uitu ja lenkkeilty paljon (Ovea välillä kantaen ja lepohetkiä pitäen), käyty Ähtärissä mun kotona ja tietenkin vietetty paljon aikaa pellolla jäljestäen. Katsotaan jos yritän vielä Tutolla FH2:sta syksyllä, ykkösen teki viime syksynä. Ovella on hyvä nenä, uskaltaisinko sanoa jopa Tuton veroinen. Jäljestää innokkaasti ja ärisee kovasti kun jälki loppuu ja kannan sen loppupalkalta autolle:)

 

 

Oven eka mallikeikka Pasi Hakalan kuvattava:)

 

 

nunnuttava camel boots man

 

 

Ove on sellainen nunnuttava camel boots man- mies joka kulkee omia teitään, mutta siitä huolimatta joka välissä on päästävä ihan iholle kiinni. Ove rakastaa läheisyyttä ja on tosi laumaviettinen. Unohtelen palkata sitä namilla koska kehu ja rapsutus riittää. Herra löytyy milloin mistäkin tekemästä kahta asiaa: syömästä ja tai nukkumasta. Välillä se löytyy pihasta Tuton kaivamasta kuopasta kun on nukahtanut sinne ja välillä varastosta syömästä kanan paskaa. Ja muutoinkin on aika tyypillinen äijä: huikopalan jälkeen kellahtaa kyljelleen aina kun mahdollista ja ottaa nokkaunet- jopa kesken lenkin jos jäädään juttelemaan tuttujen kanssa. Ainoastaan kalja ja kaukosäädin puuttuu kädestä, kaukosäädin löytyy kyllä suusta. Anteeksi rakkaat miehet tämä ”hieman” stereotyyppinen” vertaus:) Eli hermot tuntuvat olevat kunnossa, ei reagoi ääniin eikä oikein mihinkään. Ei hauku, ärisee sitäkin enemmän. Niin ja jos Ove on tyypillinen äijä, niin Tuto on sitten tyypillinen nainen: aina touhottamassa, haukkumassa ja heiluttamassa kaulinta- pitäähän jonkun heiluttaa rytmikapulaa tässäkin huushollissa, eihän muutoin mistään tule mitään.

 

 

Kuva Pasi Hakala/Studio Varjo

ove taluttaa tutoa

 

 

Tuto ja Ove ovat kuin paita ja peppu. Nukutaan vierekkäin, kaikki tehdään yhdessä ja lenkillä mennään kylki kyljessä. Ove edelleen taluttaa Tutoa liinasta ja antaa napakoita pakotteita Tuto raukalle! Ja mulla on liinat solmussa sen takia. Olen antanut sen kantaa liinaa kun ei mälvää eikä pure sitä- haluaa vaan kantaa:) Mutta ollaan me aika hupaisan näköinen ilmestys lenkillä: Tutolla aina joku vinkulelu suussa, Ove taluttaa Tutoa, minä talutan molempia liinat solmussa ja yritän olla kompastumatta jalkoihini. Ovekin on alkanut kantamaan suussa isoja keppejä- häntä pystyssä tietenkin! Autossa oloa Ove rakastaa yli kaiken: pyörii ensin häkissä selän kauttaa kyljeltä kyljelle jalat levällään ja sitten nukahtaa muutaman minuutin kuluttua. Ei huuda eikä vinku vaikka treeneissä aika pitkiä aikoja autossa onkin. Tein alkuun paljon tunnetilaa autossa olemiseen ja en tiedä, onko se vaikuttanut siihen, että rakastaa autossa oloa niin paljon vaan tykkääkö sitten ihan muuten vaan.

 

 

Käytiin sosiaalistumassa kaupungilla. Pääsin Mamman kanssa parturiin ja Ursulan syliin. Mikäs siellä oli olla naisten hellittävänä.

nivelten kuntoutusta ja maaperän bakteereja

 

 

Kuten tuossa alussa mainitsinkin, niin olen uittanut Tutoa todella paljon tänä kesänä. Eikä pelkän huvin ja liikunnan vuoksi vaan ihan ajatuksella. Olen kuntouttanut uimalla sen toisen olkapään nivelrikkoa, asteittain rasitusta nostamalla. Tänä kesänä ei etupää ole oireillut millään tavalla ja aiotaankin jatkaa uimista järvessä pitkään syksylle, jonka jälkeen siirrytään koirauimalaan. Tuto on muutoinkin tosi sutjakassa kunnossa, lihaksiakin on tullut lisää. Ei uskoisi 9,5 vuotiaaksi. Ovehan ei vielä ui, ainoastaan kahlaa järvessä. Se ei oikein tykkää kun munat kastuu, niitä pitää sitten nuolla huolella, jos näin pääsee käymään. Toinen asia, johon olen ”panostanut” tänä kesänä, on maaperän bakteerit. Syötän koiria paljon maasta (siis muuallakin kun pellolla), jotta ne saisivat maaperän bakteereita mahdollisimman paljon ennen talvea. Tuton suolisto ei ole koskaan ollut niin hyvässä kunnossa kuin tällä hetkellä: kestää taas raakaa lihaa ja luita! Ihan käsittämätöntä. Kirjoitan aiheesta ihan oman postauksen myöhemmin.

 

Seuraa Tuton ja Oven elämää instassa: 2blackgsd

 

 

 

 

LUE LISÄÄ VIIMEAIKAISIA KOIRAPOSTAUKSIA

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *