Hae
Kutsu vapauteen

Vähähiilihydraattiset mokkapalat Nämä vähähiilariset ”mokkapalat” on valmistettu kohtuullisen terveellisistä raaka-aineista ja valmistaminen on mielestäni paljon helpompaa kuin perinteisten vehnä- ja tomusokeriversioiden. Ainut huono puoli näissä on, että kerralla voi mennä koko pellillinen, joten olkaahan tarkkana, sillä sehän ei ole tarkoitus. Tämä on samalla muistutus itselleni, sillä en halua saada takaisin niitä kiloja, jotka kovalla vaivalla sain pudotettua. Tein nämä mokkapalat mieheni Karin syntymäpäivien kunniaksi: mies alkaa vihdoin päästä miehen ikään- onnea Rakas💗 


Perinteisetkin mokkapalat ova ihan hyviä, jopa näin supernirson mielestä! Mutta mutta, minua on aina ärsyttänyt se, että kuorrutteessa maistuu liikaa sokeri. Haluaisin, että siinä maistuu enemmän suklaa ja kahvi- toki näissäkin saisi tuo kahvi maistua enemmän. Nämä asiat on korjattu tässä ohjeessa, sillä tällä ohjeella tehtynä kuorrute maistuu ihanan suklaiselta😍 Ja pehmeältä😍 Ja sitä on hieman enemmän kuin perinteisissä mokkapaloissa😍 Toki olisin voinut tehdä kuorrutteen ihan perinteiselläkin tavalla vähähiilarisesti, mutta edellämainituista syistä en halunnut. 

Pohjan ohjeen löysin ”jostakin lehdestä” ja muokkasin sen vähähiilariseksi. Ihmettelin hieman tuota maidon ja psylliumin funktiota pohjassa, mutta tein nyt sen ohjeen mukaan. Näissä minun muissa makeissa vhh ohjeissa en psylliumia käytä, suolaisissa kylläkin. En ole ihan tyytyväinen tuohon pohjaan, jokin siinä tökkii. Luulen, että esimerkiksi piparminttu-suklaaleivosten pohja olisi voinut olla tässä ohjeessa parempi. Huomasin ihmeekseni, että pohja halkeaa helposti, ehkä johtuu siitä kun se on melko ohut. Meinasin jo heittää koko pohjan roskikseen, mutta sitten keksin kostuttamisen. Kun pohjan kostuttaa kunnolla, niin se ei todellakaan halkea. Mikäli rakastat paksua pohjaa, niin sitten nämä mokkapalat eivät ole sinun juttusi. Tai vaihtoehtoisesti käytä pienempää pelliä tai vuokaa, jolloin saat paksumman pohjan. Tällöin joudut ehkä pidentämään paistoaikaa.

Millä voin korvata?

Mokkapalat ovat todella todella vähähiilarisia. Sen lisäksi ne ovat myös maidottomia, gluteenittomia ja viljattomia. Mitä tummemman suklaan valitset päälliseen, sitä vähemmän hiilareita. Itse käytin 70 prosenttista tummaa suklaata. Maidottomat käyttävät maidotonta margariinia, suklaata ja tuorejuustoa. Voit korvata tumman suklaan esimerksiksi FitnessFirstin raakasuklaamassalla. Mikäli et halua käyttää hiilaritonta sokeria, niin voit korvata ne esimerkiksi kookos- tai täysraakaruokosokerilla. Mikäli käytät vähähiilarista sokeria, muistathan blendata sokerin ensin blenderissä sileästi ettei se narsku ärsyttävästi hampaissa. Maistele myös taikinaa välillä ja lisää sokeria tarvittaessa. Meillä ei kukaan tykkää kovin makeasta, joten sokerin määrä on aika alakantissa näissä minun ohjeissani. Kuvien mokkapaloihin laitoin pohjaan 2,5 dl koivusokeria ja se oli kyllä minun makuuni liikaa. Kuorrutteeseen en lisännyt sokeria lainkaan. Lupiinijauhon voit korvata esimerkiksi vähähiilarisella kookos- tai mantelijauholla. Itse käytän aina näissä vhh leivonnaisissa lupiinijauhoa, koska mielestäni se toimii parhaiten makeissa leivonnaisissa. Jos et välttele hiilareita, niin voit korvata jauhon esimerkiksi gluteenittomalla jauhoseoksella, teffjauholla tai speltillä. Muista kuitenkin, että speltti on alkuvehnä, joka sisältää gluteenia.

Huom! Tämä pohja on sellainen, että se vaatiin ehdottomasti kostuttamista. Pohja on sen verran ohut, että murenee helposti ellei sitä kostuta.


TUOTTEITA EDULLISESTI FITNESSFIRSTISTÄ

Blogin lukijana saat Fitnessfirstin normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla ”kutsuvapauteen”. Kun klikkaat ohjeessa tummennetulla fontilla olevia tuotteita, niin pääset suoraan nettikauppaan ja voit ostaa tuotteita huomattavasti edullisemmin kuin marketeista.

Täältä pääset Fitnessfirtin nettikauppaan.

Täältä löydät lisää blogin ruokaohjeita.

Ohje (pellillinen):

150 g voita tai maidotonta margariinia
3 kananmunaa
2 dl tai enemmän karppi- tai koivusokeria (blendaa blenderillä ennen käyttöä)
4,5 dl lupiinijauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 tl aitoa vaniljaa
3 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl kaura- tai kasvimaitoa+ vajaa 0,5 dl kostuttamiseen
1 tl karkeaa psylliumia

Sulata rasva miedolla vesihauteella. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi piiiiiiiitkään ja hartaasti. Sekoita kuivat aineet (jauhot, leivinjauhe, vanilja, kaakao) keskenään. Lisää kuivat aineet vuoron perään nesteen kanssa muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä kunnolla ennen kuorrutteen levittämistä. Kostuta pohja maidolla kun se on jäähtynyt.
Päällinen:

200g maustamatonta tuorejuustoa
200 g tummaa suklaata
0,5 dl todella vahvaa kahvia
karppi- tai koivusokeria tarvittaessa

Sulata tumma suklaa miedolla vesihauteella. Voit säästää osan suklaasta koristeluun halutessasi. Lisää kahvi ja tuorejuusto suklaan sekaa ja sekoita hyvin. Levitä jäähtynyt täyte pohjan päälle. Halutessasi koristele tummalla suklaalla. Laita jähmettymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Leikkaa  halauamasi kokoisiksi paloiksi. Säilytä jääkaapissa, jossa ne säilyvät muutaman päivän ajan.  

Seuraa blogia facebookissa ja instagramissa

Blogin uusimmat ruokaohjeet ja muut terveyteen liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä. Päivitän myös säännöllisesti blogin uusimpia ruokakuvia instagramiin, jonka löydät klikkaamalla tätä linkkiä.

Täältä löydät lisää blogin ruokaohjeita.

Vhh suklaa-karamellipiirakka- ohje löytyy blogista.
Vhh pirarminttu-suklaaleivos- ohje löytyy blogista.

6 kommenttia

 1. Maria kirjoitti:

  No onpa ihania herkkuja. Liitän blogisi linkin lukulistaani, jotta voin tulla katsomaan terveellisten ruokien ohjeita oman elämäntapamuutos projektini aikana.

 2. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Tervetuloa blogin lukijaksi😊

 3. Satu K kirjoitti:

  Hei, olen näitä ihania kakkuja ihaillut ja tekisi mieli kokeilla. Ongelma on vain, etten tiedä mitä jauhoja käyttäisin. Olen allerginen maapähkinälle ja osalle siemenistä. Eli lupiinijauho on poissuljettu. Mantelimaiidosta vatsani kipeyi, joten sekin mietityttää. Kookosjauhon mausta en pidä. En ole oikein siis keksinyt vielä mitä kokeilisin kakkuihin tai leipään, josta saisi leivottua vhh. Olisiko sinulla ideoita?

 4. Kutsu Vapauteen kirjoitti:

  Nuo luettelemasi jauhot ovat ne vhh jauhot, joita olen itse käyttänyt eli muita jauhoja en valitettavasti uskalla suositella:(

 5. Hannakaisa kirjoitti:

  A-p-u-v-a. Ihana mokkaleivosten ohje ei löydy. Kuvan linkistä aukeaa mokkapalojen ohje kuten myös mokkapalojen kuvankin kohdalta. Niin monta kertaa kokeilin ettei voi olla sormessa vika. Onko joku muu kohta josta tuo ihana ohje löytyisi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *