Hae
Kutsu vapauteen

Avokado-suklaa-konvehdit- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton

Ihanaa joulukuuta ja sen myötä joulunodotusta kaikille lukijoilleni<3 Joulukuun kunniaksi tässä olisi avokadosuklaakonvehti ohje, olepa hyvä. Sain idean tähän ohjeeseen lifen mainoslehtisestä ja kehittelin konvehdista oman versioni. Tämä konvehti on tietenkin terveellisempi versio perinteisestä suklaa konvehtista, mutta siitä huolimatta maistuu ihanalta. Avokadon, pekaanipähkinän ja tumman suklaan yhdistelmä on vastustamaton.

Kehosi saa näistä konvehdeista hyviä rasvahappoja, joista erityisesti aivosi kiittävät. Eikä näiden syöminen aiheuta verensokerin heittelyä, varsinkin jos käytät kuorruttamiseen vahvaa tummaa suklaata. Eli melkoisen terveellinen herkku on kyseessä. Itse olen viime aikoina syönyt näitä iltapalaksi useammankin kappaleen ja nämä maistuvat yllättävän hyvin myös nuorisolle.

Konvehdit ovat vähähiilarisia, gluteenittomia, viljattomia ja maidottomia, mikäli käyttää kuorruttamiseen maidotonta tummaa suklaata. Hamppuproteiinin voit korvata vaikka riisiproteiinilla tai muulla proteiinjauheella. Vähähiilarista ruokavaliota noudattavat käyttävät karppisokeria.

Konvehdit ovat todella helppoja valmistaa. Raaka-aineista valmistetaan massa, joka lusikoidaan levyksi ja laitetaan pakastimeen kohmettumaan. Voit itse valita minkä korkuisia ja minkä kokoisia konvehteja haluat tehdä. Itse lusikoin massaa tubbervaran  juustokuvun alaosaan ja muovisen leikkelerasian pohjalle. Levyn korkeudeksi tuli noin 1 cm. Ohjeesta tulee noin 20 konvehtia mikäli koko on noin 3 x 2 cm. Palaset voi joko dipata suklaassa tai vaihtoehtoisesti valuttaa suklaata palasen päälle. Palaset täytyy olla vielä hieman kohmeessa, jotta dippaaminen onnistuu.  Pähkinät kannattaa liottaa, koska silloin niistä poistuu entsyyminestäjäaineet ja ne sulavat vatsassa paremmin. Liottaminen poistaa myös mahdollisia epäpuhtauksia pähkinöistä.


Ohje (n. 20 kpl):

1 dl liotettuja pekaanipähkinöitä (tai mitä tahansa pähkinöitä)
3 rkl hunajaa tai karppi- raakaruoko- tai kookossokeria tai vaihtoehtoisesti 4 taatelia*
1 avokado
1 rkl raakakaakaota
4 rkl hamppuproteiinia
4 rkl MTC-öljyä tai kookosöljyä1
rkl sitruunan mehua

*Vähähiilarista ruokavaliota noudattavat käyttävät karppisokeria

Kuorruttamiseen:
noin 50 g tummaa suklaata*
1 rkl kaakaovoita (ei pakollinen)
* Maidotonta ruokavaliota noudattavat käyttävät maidotonta suklaata

Mikäli käytät kookosöljyä, sulata se miedolla lämmöllä vesihauteessa. Sekoita kaikki aineet blenderissä tai sauvasekoittimella. Lusikoi massa levyksi ja laita pakastimeen jähmettymään vähintään tunniksi. Leikkaa kohmettuneesta levystä haluamasi kokoisia ja muotoisia palasia.  Sulata tumma suklaa ja kaakaovoi (ei pakollinen) vesihauteessa ja dippaa palat tummassa suklaassa tai vaihtoehtoisesti valuta suklaata palasten päälle. Laita vielä hetkeksi (vähintään puoli tuntia) pakastimeen kovettumaan. Konvehdit säilytetään jääkaapissa. Koristele haluamallasi tavalla.

OHJEESSA ESIINTYVISTÄ TUOTTEISTA

Ohjeessa esiintyviä tuotteita voi tilata edullisesti *täältä.  Koodilla ”kutsuvapauteen” saat -10%:n alen normaalihintaisesta FitnessFirstin tuotteista.

KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

 

5 kommenttia

 1. Liisa Saksanen kirjoitti:

  Apua, millä vois korvata pähkinät?? muuten kävis, kerrankin 🙂

 2. Tiina Manninen kirjoitti:

  Kuivatuilla marjoilla tai hedelmillä?

 3. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Joo kokeile korvata vaikka kuivatuilla mylberry, goji tai millä tahansa marjoilla?

 4. harri selänne kirjoitti:

  Hyvältä näyttää, hieno blogi!
  You are, what you eat and even more – you look like what you eat.

 5. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Kiitos Harri?❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.