Hae
Kutsu vapauteen

VHH raakasuklaa

Olin viikonloppuna paikallisilla hihhuli/hyvinvointimessuilla ja söin siellä todella hyvän makuista raakasuklaata. Pennasen Sepin ja Anne-Maria Melkkon kanssa siinä sitten kilpaa arvuuttelimme mitä suklaa sisältää ja päätin saman tien kokeilla saman tapaista kotona. Siitä sai siis alkunsa tämän ohjeen kokeilu ja pakko myöntää, että aivan ihanan makuista suklaata tulikin. Kutsuimme Tuton kanssa itsemme (siis Tuto ei ollut messuilla, koska on jo ihan tarpeeksi hihhuli muutenkin) Anskun ja Sepin luokse kylään seuraavalla teemalla: Sepi valmistaa suklaata, minä kirjaan ohjeen blogiini ja otan kuvia. Eikös olekin mielettömän reilu työnjako?! Ja saan samalla arvokasta oppia suklaan teosta. Nimittäin siinä vaiheessa kun minä vasta ensimmäisiä kertoja kuulin superfoodeista ja raakasuklaasta, oli Sepi jo asiantuntija näissä jutuissa. Mutta Se suklaajuttu tulee myöhemmin se. Nyt saat Rakas Lukijani tyytyä tähän minun itseni kehittelemään suklaaohjeeseen, mutta kannattaa pysyä tiukasti kanavalla sillä jotain erittäin mielenkiintoista on tulossa, vieläpä ennen joulua:) Eli joulusi tulee olemaan pelastettu- ainakin raakasuklaan osalta!

 

Määäkö muka hihhuli? Tai no sen takia me ton Mamman kanssa varmaan sovitaan niin hyvin yhteen sitten:)

Mikäli kaksi seuraavaa kappaletta tuntuvat tutuilta, niin se vaan kertoo siitä, että olet lukenut blogiani aktiivisesti. Ne ovat nimittäin suoria lainauksia aikaisemmista postauksista. Raakakaakaon sanotaan  sisältävän yli 1200 aktiivista ainesosaa ja 10% kaakaon painosta on antioksidantteja. Tämä vie kaakaon täysin eri tasolle antioksidanttien lähteenä verrattuna käytännössä mihin tahansa muuhun ruoka-aineeseen. Tiesitkö että Suomen oma superfood mustikka sisältää vain kymmeneksen kaakaon antioksidanttimäärästä? Raakakaakao sisältää kaikista maailman ruoka-aineista suurimpia pitoisuuksia magnesiumia sekä korkeita pitoisuuksia rautaa, kromia, sinkkiä, rikkiä ja kuparia. Kaakao on myös hyvä kuitujen lähde ja kuumentamattomassa muodossa se sisältää myös paljon E- ja C-vitamiineja sekä suuren määrän aivojemme mielihyvää tuottaviin välittäjäaineisiin vaikuttavia ainesosia ja niiden rakennusaineita. Raakasuklaan idea on se, ettei sitä kuumenneta missään vaiheessa yli 42 asteen, joten sulata kaakaovoi miedolla lämmöllä esimerkiksi vesihauteessa. Kuumentaminen vähentää ja tuhoaa arvokkaita ravintoaineita.

 

Pekaanipähkinöistä saat hyviä rasvahappoja ja erityisen runsaasti kaliumia, fosforia ja magnesiumia. Pähkinät kannattaa liottaa, koska silloin niistä poistuu entsyyminestäjäaineet ja ne sulavat vatsassa paremmin. Liottaminen poistaa myös mahdollisia epäpuhtauksia pähkinöistä. Itse en tätä suklaata tehdessäni liottanut pähkinöitä, mutta pyrin liottamaan aina kun kerkeän ja jaksan (=harvoin, valitettavasti). Mutta tee sinä kuten opetan eikä niin kuin minä. Toco on riisinlesejauhetta, jota käytetään smoothiessa, raakajäätelöissä ja raakasuklaassa. Se tuo edellämainittuihin kermaista rakennetta (kuulemma tekee suklaasta maitosuklaisemman) ja sisältää paljon muun muassa E-vitamiinia ja B3-vitamiinia ja kaikki muitakin B-vitskuja paitsi B12:sta. Itse käytän tätä: http://www.puhdistamo.fi/toco.html Huom! En tee yhteistyötä Puhdistamon kanssa, joten en saa mitään taloudellista tai muutakaan hyötyä mainostamisesta. Maca taasen on kehon energiatasoa  kohottava ja suoristuskykyä parantava adaptogeeninen kasvi, joka vahvistaa ja antaa energiaa. Se on juures, joka kasvaa Perussa ja on korkeimmalla kasvava tunnettu ravintokasvi. Siinä on hieman mallasmainen maku, joka sekoittuu hyvin useimpien makujen kanssa – etenkin kaakaon kanssa. Maca sisältää runsaasti aminohappoja, kalsiumia, rautaa ja vitamiineista mm. B1-, B2-, B12- ja C-vitamiineja.

 

Goji- ja mulberrymarjat voit korvata millä tahansa kuivatulla marjalla. Muista aina ostaa ulkomaiset superfoodit luomuna ellet halua saada raskasmetalleja kehoosi. Itse käytän todella vähän ulkomaisia supermarjoja koska Suomen ihana luonto pursuaa ihan kotimaista superfoodia marjojen muodossa. Mutta raakasuklaaseen goji ja mulberry kyllä sopivat aivan mahtavasti, joten suosittelen kokeilemaan.

 

Ohje (9 suklaapalaa):

 

1 dl kaakaovoita

1/2 dl raakakaakaota

2 tl macaa

2 tl tocoa

2 rkl karppisokeria

1/2 tl aitoa vaniljaa

1 rkl pekanpähkinöitä

1 rkl mulberrymarjoja

1 rkl gojimarjoja

 

Sulata kaakaovoi vesihauteessa miedolla lämmöllä. Kun kaakaovoi on jäähtynyt, kaada se blenderiin ja lisää muut aineet. Blendaa tasaiseksi. Lusikoi seos muotteihin siten, että yksi suklaapala on noin 2 tl seosta. Laita pakastimeen jähmettymään vähintään tunniksi. Säilytä raakasuklaa jääkaapissa.

 

OHJEESSA ESIINTYVISTÄ TUOTTEISTA

Ohjeessa esiintyviä tuotteita voi tilata edullisesti *täältä.  Koodilla ”kutsuvapauteen” saat -10%:n alen normaalihintaisesta FitnessFirstin tuotteista.

KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.