Hae
Kutsu vapauteen

Vähähiilihydraattinen piparminttu-suklaaleivos

Järkyttävän hyvän makuiset piparminttu-suklaaleivokset ovat todella vähähiilarisia, gluteenittomia, viljattomia ja maidottomia eivätkä ole lainkaan niin vaikeita valmistaa kun voisi kuvitella. Lisäksi leivokset ovat varsin terveellistä herkkua ellei tuota pientä määrää vihreää elintarvikeväriä (ei pakollinen) lasketa mukaan? Kehitin tämän ohjeen pääsiäisen ja alkavan lomani kunniaksi ja sovimme perheen miesten kesken, että jokainen syö yhden leivoksen päivässä, jotta leivoksia riittäisi pitkien pyhien ajaksi eivätkä ne loppuisi heti kesken. En tiedä kenellä on pettänyt itsehillintä, koska jääkaapissa on enää muutama leivos ja nyt on vasta kiirastorstai:)
 
Millä voin korvata?
Leivokset ovat todella todella vähähiilarisia. Sen lisäksi ne ovat myös maidottomia, gluteenittomia ja viljattomia. Mitä tummemman suklaan valitset päälliseen, sitä vähemmän hiilareita. Itse käytin 70 prosenttista tummaa suklaata. Maidottomat käyttävät maidotonta margariinia ja maidotonta suklaata. Viljattomat taasen käyttävät kookoskermaa.  Mikäli et halua käyttää hiilaritonta sokeria, niin voit korvata ne esimerkiksi kookos- tai täysraakaruokosokerilla. Mikäli käytät vähähiilarista sokeria, muistathan blendata sokerin ensin blenderissä sileästi ettei se narsku ärsyttävästi hampaissa. Maistele myös taikinaa välillä ja lisää sokeria tarvittaessa. Meillä ei kukaan tykkää kovin makeasta, joten sokerin määrä on aika alakantissa näissä minun ohjeissani. Lupiinijauhon voit korvata esimerkiksi vähähiilarisella kookos- tai mantelijauholla. Itse käytän aina näissä vhh leivonnaisissa lupiinijauhoa, koska mielestäni se toimii parhaiten makeissa leivonnaisissa. Jos et välttele hiilareita, niin voit korvata jauhon esimerkiksi gluteenittomalla jauhoseoksella tai speltillä. Muista kuitenkin, että speltti on alkuvehnä, joka sisältää gluteenia.
Tapojeni vastaisesti käytin tässä ohjeessa vihreää piparmintun väristä elintarvikeväriä ja tästä saattaa tulla lukijoilta huutoa? Joo tiedän, ettei ole terveellinen vaihtoehto enkä koskaan aiemmin ole moisia käyttänyt, mutta nyt halusin vihreän täytteen ehdottomasti. Toki olisin voinut värjätä täytettä luonnonmukaisemmin esimerkiksi spirulinalla, mutta jotenkin sen maku ei tässä yhteydessä houkutellut? Muutoinkin haluan noudattaa näissä ohjeissani sitä linjaa, että vaikka joku vaihtoehto olisi kuinka terveellinen, mutta se ei maistu siltä kun haluan, niin sitä ei sitten ohjeissani käytetä. Elintarvikeväri ei todellakaan ole pakollista joten jätä pois mikäli et halua sitä käyttää. Joka tapauksessa väriä käytetään tosi vähän, joten ainakin itse ajattelin, että en siihen kuole- kokonaisuus ja määrä ratkaisee?
TUOTTEITA EDULLISESTI FITNESSFIRSTISTÄ
Blogin lukijana saat Fitnessfirstin normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla ”kutsuvapauteen”. Täältäpääset Fitnessfirtin nettikauppaan.

Ohje

Pohja:
1 dl voita tai maidotonta margariinia
1 dl tai enemmän karppisokeria
4 munaa
1-2 tl  aitoa vaniljaa
1 tl piparminttu-uutetta
1,5 dl lupiinijauhoja
2 rkl raakakaakaota
ripaus hyvälaatuista suolaa
0,5 tl leivinjauhetta
Mittaa kuivat aineet kulhoon (jauhot, kaakao, leivinajauhe, suola, blendattu sokeri) ja sekoita hyvin. Sulata voi ja lisää se jauhojen sekaan jäähtyneenä. Sekoita hyvin. Lisää kananmunat ja piparminttu-uute ja sekoita tasaiseksi. Taikinassa on paakkuja alkuun, mutta sekoita niin kauan, että taikina on sileää- älä luovuta???? Laita taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (koko 10×20 cm) ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä kunnolla ennen halkaisua ja täyteen levittämistä. Pohja halkaistaan neljään osaan.
Täyte:
1 dl voita tai maidotonta margariinia
1 dl tai enemmän karppisokeria
3/4 dl kaura- tai kookoskermaa
1,5 dl cashewpähkinätahnaa
1-2 tl piparminttu-uutetta
0,5 tl vihreää elintarvikeväriä (ei pakollinen)

Sulata rasva ja anna sen jäähtyä kunnolla. Sekoita muut ainekset rasvan sekaan ja sekoita kunnolla. Laita jääkaappiin jähmettymään vähintään tunniksi. Halkaise jäähtynyt pohja neljään osaan ja levitä täytettä siten, että levität täytettä ensin kahden pohjan päälle kunnon kerros. Sen jälkeen laitat molemmat pohjat täytteiden päälle ja levität vielä molempien pohjien päälle loput täytteet. Katso kuva alla. Täyte täytyy olla jähmeää ennen levittämistä. Täytteen levittämisen jälkeen anna pohjien jähmettyä jääkaapissa vähintään tunti ennen kuorrutteen levittämistä.

 

Päällinen:
 
2 dl kaura- tai kookoskermaa
200 g tummaa suklaata

Sulata tumma suklaa miedolla vesihauteella. Lisää kerma sulaneen ja JÄÄHTYNEEN suklaan sekaa. Levitä täytteen päälle. Laita jähmettymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Leikkaa leivokset halauamasi kokoisiksi paloiksi. Kuvan leivokset ovat 5×5 cm:n kokoisia. Säilytä leivoksia jääkaapissa.

Tilaa  OHJEESSA TUMMENNETULLA OLEVIA TUOTTEITA EDULLISESTI FITNESSFIRSTISTÄ

Blogin lukijana saat Fitnessfirstin normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla ”kutsuvapauteen”.  Täältäpääset Fitnessfirtin nettikauppaan ja voit tilata tuotteita.

 

Olethan jo maistanut blogin vähähiilarista suklaa-karamelli-piirakkaa?

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja ketogeeniseen ja vhh ruokavalioon liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

7 kommenttia

  1. hannaberit kirjoitti:

    Cashewpähkinätahnan voi varmaan korvata maapähkinätahnalla, toivon, sitä kun löytyy kaapista.

  2. tania kirjoitti:

    Oisko ideaa millä tuon cashewtahnan voisi korvata kun pähkinät ei sovi?

  3. M. kirjoitti:

    Kuulostaa hyvältä. Kaapissa onkin sopivasti lupiinijauhoa, jolle ei ole tullut juuri käyttöä aiemmin.

    Suhtaudun kuitenkin hieman epäluuloisesti ajatukseen, että ohjeen lupiinijauhon voisi vain korvata viljajauholla, mantelijauholla tai kookosjauholla. Kaikilla näistä on ihan erilaiset leivontaominaisuudet ja esim. nesteen imemiskyky, etenkin kookosjauholla, jota tyypillisesti laitetaan paljon vähemmän kuin muita jauhoja… Tuntuu siis uskomattomalta, että tästä voisi vaihtaa jauhot, ainakaan määriä muuttamatta?

  4. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Kookosmannalla voit korvata��

  5. Satu Sjöholm kirjoitti:

    No näin minä olen aina tehnyt, käytän niitä jauhoja mitä kaapista sattuu löytymään. Kuvan leivoksista on käytetty lupiinijauhoa.

  6. Kutsu Vapauteen kirjoitti:

    Kokeile vaikkapa kookosmannaa:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *