Hae
Kutsu vapauteen

Keittiön muutos

Kotimme on rakennettu vuonna 2013 eli parin viikon kuluttua tulee tasan neljä vuotta muutosta. Keittiön välitilan laatoitus jäi alunperin tekemättä, koska emme osanneet valita laattaa vaan ajattelimme, että se tehdään sitten kun olemme asuneet talossa jonkin aikaa ja tiedämme mitä haluamme. Välitila ja keittiön takaseinä maalattiin ainoastaan valkoiseksi. Laatoitus tehdiin pari vuotta sitten kun saimme päätettyä laatan värin ja mallin. Valkoinen laatta valkoisella seinällä oli aika pliisu, joten halusimme vielä saada vähän väriä ja luonnetta keittiöön seinän yläosan maalauksella.

Keittiö ennen seinän yläosan maalaamista ja lampun siirtoa.

En ollut ihan varma maalin väristä ja kysyinkin ystäväni Sari Räsäsen mielipidettä asiaan. Sari on sisustussuunnittelija ja kiinnosti kovasti hänen näkemyksensä asiaan. Itse asiasta keskustelu lähti keittön pöydästä ja laajeni nopeasti koko keittiöön:) Sari lupasi tulla käymään katsomaan tilannetta paikan päälle. Hän ehdotti maalin väriksi samantien lämpimän väristä harmaan ja beigen sekoitusta, joka toisi tilaan ja koko asuntoon lämpöä. Sen jälkeen hänen katseensa osui takkahuoneessa olevaan pyöreään kristallilamppuun, joka siirrettäisiin keittiöön. Lamppu ja keittiön valkoiset yläkaapit tulisivat kivasti esille tummempaa seinää vasten. Yläkaappien päälle hän suositteli ledvalonauhaa, joka on vielä asentamatta. 


Alunperin Sari ehdotti mikrosementtiä, mutta päädyimme käytännön syistä normi maaliin. Tämän vuoksi emme löytäneet ihan prikulleen sitä sävyä mitä Sari ehdotti, vaan valitsimme vähän tummemman Cello maalin. Värin nimi on Kontiainen L487 ja halusimme värin mattana. Ei siis kiiltoa, koska lattia on kiiltävä. Väri näyttää toisessa valossa ruskealta ja toisessa harmaalta. Se tekee siitä tosi mielenkiintoisen. 

Maalari Siiri Sokkanen tuli vappu viikonloppuna maalaamaan seinät. Koska maalia jäi hieman yli, hän maalasi samalla värillä myös olohuoneen valkoisen takan taustan, jolloin takkakin tulee paremmin esiin. Maalaus sujui vaivattomasti ja Tuton kuono ja häntäkin säästyivät maalilta Siirin työskenneltyä vähän korkeammalla katon rajassa:)
Olemme tosi tyytyväisiä lopputulokseen: keittiö näyttää nyt paljon tyylikkäämmältä ja valkoinen yläkaappi ja lamppu tulevat ihan eri tavalla esiin kuin ennen. Vielä kun se pysyisi näin siistinä kuin kuvissa tai edes hieman aikaisempaa siistimpänä. Meillä käy yleensä kova kuhina keittiössä kun pahimmillaan kolme ihmistä kokkaa ruokaa, yksi pyörii muuten siinä hengailemassa ja Tuto tunkee itsensä kaikista ahtaimpaan rakoon:) Ja jälki on sitten sen mukaista. Säilytystilaa saisi olla enemmän, mutta tuleepahan luovuttua turhista esineistä ja astioista kun ne eivät yksinkertaisesti mahdu mihinkään.
Sitten pitäisi jossain vaiheessa vielä hankkia uusi keittiön pöytä ja löytää uusi koti vanhalle pöydälle. Sari on luvannut auttaa tässäkin asiassa, joten kun uusi pöytä löytyy niin postailen sitten asiasta kuvien kera…


Täältä löydät Sisustussuunnittelu Sari Räsäsen facebooksivut.

Sari Räsänen gsm 044 0365665

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.