Hae
Kutsu vapauteen
Kaupallinen yhteistyö

Muodonmuutos- uusi hiusmalli

Kaupallinen yhteistyö: Prof Jyväskylä, Klinikka Kaarina Krogerus, Studio Varjo

*Hiusten leikkuu saatu

 

muodonmuutos postaussarja- mistä on kysymys?

 

Muodonmuutos on uusi postaussarja, jonka aiheena on syksyllä 50-vuotta täyttävän naisen muutosmatka. Muutosmatkaan sisältyy hiustyylin muutos, tehokkaita ja tuloksellisia ihonhoitoja ja vaikka mitä muutakin mielenkiintoista. Tarkoituksena on myös esitellä Jyväskyläläisiä osaajia, jotka ovat mielestäni Suomen huippuja.  Tämän postauksen aihe on uusi hiusmalli. Jatkossa tulen kertomaan miten olen tottunut hiusmalliin, onko se oikeasti helpottanut mun elämää, osaanko laittaa sitä vai tulinko kenties katumapäälle.  Seuraavan muutos postauksen aiheena on kasvojen mikroneulaus, jossa käytetään aktiiviaineena omaa PRP:etä eli plasmaa (PRP = Platelet Rich Plasma), joka on verihiutalerikas kasvutekijäpitoinen valmiste.  Muita aiheita tulevat olemaan suoliston kuntoutus, kahvakuulatreenit ja vaikka ja mitä, sillä aion olla kaikilla tavoin huippukunnossa kun täytän 50-vuotta- toki sen jälkeenkin. Muutosmatkan valokuvaajana toimii ammattivalokuvaaja Pasi Hakala Studio Varjosta.

 

 

unelma yhdestä hiusmallista

 

Mulla on ollut jo kolmenkymmenen vuoden ajan unelma yhdestä hiusmallista, mutta en ole uskaltanut sitä koskaan toteuttaa, koska se on aika radikaali nykyiseen hiusmalliini verrattuna. Alkuvuodesta tuli sellainen olo, että vaikka viihdynkin nykyisessä polkkatukassani, niin nyt olen valmis suureen muutokseen. En olisi varmaan koskaan uskaltanut lähteä muutosmatkalle ellen olisi tavannut Ursulaa. Hän toteutti viime syksyn aikana hiusmallimuutoksen miehelleni Karille ja ystävälleni Kaarina Krogerukselle. Katselin tosi radikaalia ja äärimmäisen onnistunutta muutosprosessia hyvin läheltä. Lopputuloksena oli se, että molempien henkilöiden uusi hiusmalli sopi heidän persoonaansa ja nosti esille kasvojen parhaimpia puolia. Lisäksi uusi hiusmalli helpotti valtavasti heidän elämäänsä: hiusten laittaminen helpottui ja he pääsivät eroon loputtomasta värjäysrumbasta. Voisin jatkossa laittaa teille nähtäväksi Karin ja Kaarinan muutoskuvat, jos kaikki osapuolet antavat siihen luvan.

 

halusin samanlaisen muodonmuutoksen, joka tukee mun persoonaa ja helpottaa elämää

 

Halusin siis samaa. Tajusin, että jos joskus uskaltaisin antaa jollekin kampaajalle hiusteni suhteen vapaat kädet (niin PELOTTAVAA kuin se onkin), niin se kampaaja olisi Ursula. Hän ei ole pelkästään rautainen ammattilainen, vaan myös karismaattinen persoona ihanalla energialla varustettuna. Meillä kuulkaas riittää vähän juttua:) Päivä päivältä enemmän minulle merkitsee ihmisten ja asioiden energia: ellei se ole oikea, niin väistyn huomaamattomasti takavasemmalle ja yhteistyö loppuu ennen kuin alkaakaan.

 

 

elämää helpottava ja persoonaan sopiva hiusmalli

 

Halusin hiukset, jotka sopivat mun persoonaan ja helpottavat mun elämää. Olen paljon esillä ja haluan, että mun hiukset näyttää hyvältä. En kuitenkaan jaksa laittaa niitä jatkuvasti ja polkkaa joutuu sekä tyvikohottamaan, että suoristamaan aina pesun jälkeen jotta se on siisti. Mulla on nimittäin luonnonkiharat hiukset ja ne sojottaa just sinne suuntaan mihin milloinkin haluavat sojottaa. Ja mä inhoan sojottavia suortuvia!:) Aamulla ekana vedän pipon syvälle päähän ja lähden koiran kanssa rämpimään metsään. Ja liikun muutoinkin niin paljon ja hikoilen eli halusin pese ja pidä tyyppisen tyylikkään tukan. Sellaisen, että kun tulen aamulenkiltä, niin mun ei tarvitse muuta kuin pistää pää alaspäin ja käsillä sekoittaa hiuksia ja se on siinä. Tiedän, että kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta myös minun mielestäni ja jatkossa tulettekin sitten kuulemaan miten asian kanssa on käynyt. Tämä projekti ei ole Ursulallekaan ihan helppo, koska hän tietää miten älyttömän tarkka olen hiuksistani 😎 Mutta Ursula rakastaa haasteita ja muodonmuutoksia ja ette voi uskoa miten hauskaa meillä oli ja on<3 Toivon, että tämän muutosmatkan herskyvän hyvä energia välittyy myös sinne ruudun toiselle puolelle.

 

 

vatsassa kipristeli

 

Vatsassa kirpisteli kun hiussuortuvat alkoivat tippua lattialle. Hiukset ovat niin tärkeä osa mun identiteettiä ja persoonaa. Ellen olisi luottanut niin paljon Ursulan tyylitajuun ja ammattitaitoon, niin olisin varmaan juossut karkuun. Yritin epätoivoisesti lukea Pasin kasvoilta, että ollaanko tässä tekemässä hittiä vai hutia. Kun leikkaus oli valmis, niin tunne oli epätodellinen! Peilistä katsoi takaisin M-I-N-Ä eli ensi reaktio oli käsittämättömän positiivinen.  Tosin se vähän huoletti, että osaanko itse laittaa lyhyttä tukkaa yhtä nätisti kuin Ursula, koska olen tottunut polkkaan. Tämä malli on Ursulan mukaan sellainen, ettei tätä tarvitse juurikaan laittaa mitenkään, ainoastaan föönata kuivaajalla sormia apua käyttäen. Suoristusrautaa, tyvikohottajaa, paplareita ja harjoja EI kuulemma tarvita. Eli jos näin on, niin tämä hiusmalli tulee muuttamaan ja vapauttamaan mun elämää jatkossa todella paljon.

 

Seuraavassa postauksessa kerronkin enemmän miten totuin uusiin hiuksiin ja ovatko ne olleet niin helppohoitoiset kuin minulle kerrottiin. Kerron myös siitä, miten ympäristö reagoi muutokseen ja miten opin käyttämään saamiani hiustuotteita. Mullahan on aina ollut käytössäni hiustuotteita, mutta en välttämättä ole osannut valita juuri mun kutreille sopivia tuotteita ja varsinkaan osannut käyttää niitä oikein. Hiuksiani ei muuten tässä vaiheessa värjätty lainkaan vaan sain käyttööni sävyttävän hoitoaineen. Mulla on pohjalla musta kasviväri ja sen täytyy antaa ensin kasvaa kokonaan pois ennen kuin hiuksia aletaan värjäilemään:) Eli muutosmatka on vasta alkuvaiheessa, tulette sen myöhemmin näkemään.

 

ursulan ajatuksia muodonmuutoksesta ja uudesta hiusmallista: sä ja Sun hiukset ovat nyt vapaat!

 

Seuraavaksi on Ursulan vuoro kertoa omia ajatuksiaan tästä muodonmuutoksesta ja uudesta hiusmallista (mua ihan punastuttaa noi Ursulan kauniit sanat).

Prof Jyväskylä on paikka, jossa keskitytään 100 % hiuksiin. Kaikki lähtee asiakkaasta; omasta persoonastasi ja tyylistäsi, joita korostamme värillä ja leikkauksella. Haluamme luoda sinulle pitkään palvelevan kokonaisuuden hiusten väristä, leikkauksesta ja sinusta. Haluamme hiustesi toimivan parhaalla mahdollisella tavalla myös kotona. Autamme valitsemaan hiuksillesi sopivimmat tuotteet kotikäyttöön, sekä opastamme niiden käytössä.

Historiaa: tapasin Satun ekan kerran kun hän tuli ihanan miehensä, Karin kanssa liikkeeseemme n. vuosi sitten. Silloin Kari toivoi hiuksiinsa muutosta, ja sainkin hänestä uskollisen asiakkaan. Jo tällöin kiinnitin huomioni Satuun, häneen upeaan ulkonäköönsä sekä rohkeaan ja samalla lämpimään persoonaansa. Kari kävi säännöllisesti asiakkaana ja usein sanoikin, että ”Kyllä Satukin vielä tulee sun penkkiisi” Minua ajatus jopa hieman pelotti! niin upea, osaava ja täydellinen nainen!

Se päivä koitti kun Satu varasi ajan minulle, ja myös se päivä jolloin leikkasin ekan kerran hänen hiuksensa. Apua kun mua jännitti! Satu oli niin määrätietoinen ja tiesi mitä halusi. Puhuimme heti paljon, melkein kilpaa!  Jännitys muuttui innostukseksi hyvin nopeasti.  Meillä oli aika paljon yhteistä ja ajattelemme monista asioista samansuuntaisesti. Sielunsiskot, melkein ensitapaamisella! Luottamus molemmin puolin syntyi pian, ja uskalsin ehdottaa Satulle uusia yksityiskohtia silloiseen hiusmalliin.

Satu on aikamoinen persoona! Hän on hiton kiva, kaunis, vähän rebel, upea ja äärimmäisen älykäs. Kaikkea muuta kuin tavallinen! Tyttäreni Janinan kanssa puhuimme Satun olemuksesta, persoonasta. Ja olimme yhtä mieltä siitä, että Satun hiusten tulisi olla jotain ”enemmän”. Hiusten pitäisi jollain tapaa korostaa voimakkaammin hänen persoonallisuuttaan. Juttelimme seuraavilla käynneillä aiheesta ja aika alkoi olla kypsä uudelle hiusmallille. Isoon muutokseen pitää valmistautua huolella. Sekä asiakkaan, että kampaajan on oltava valmiita ottamaan vastaan ja toteuttamaan uutta. Hiuskuvia vaihdettiin, juteltiin, viestiteltiin, suunniteltiin ja yhteinen meininki löytyi hyvällä vuoropuhelulla sekä rohkaisulla.

Ei muutosta tehdä muutoksen vuoksi, se pitää olla perusteltu. Satuhan oli upea entiselläkin hiusmallilla. Uuden mallin oli tuotava lisäarvoa elämään ja olemukseen. Nyt oli kuitenkin muutoksen aika. Uusi hiusmalli korostaa Satun luonnetta, kasvonpiirteitä ja saa silmät enemmän esille. Myös hänen kaulansa ja niskansa näyttää upealle uudessa mallissa. Tuleva malli on yhtä aikaa sporttinen ja naisellinen, erittäin sensuelli. Satun päänmuoto on kuin luotu tähän malliin ja hiusten kasvusuunnat tukevat leikkausta. Leikatessani hiuksia, kunnioitan kasvusuuntia. Se helpottaa hiusten laittoa roimasti ja silloin itse leikkaus on jo kampaus. Olin aivan innoissani ja paloin halusta toteuttaa hiustenleikkaus hänelle! Kuvien perusteella tiesin mistä asiakkaani haaveilee, ja koska tunsin persoonan, oli hiusten leikkaaminen älyttömän ihanaa. Satua jännitti, mutta monta kertaa kesken leikkauksen hän hihkui; ”tää näyttää jo nyt tosi hyvälle!” Toi hetki oli ihan mahtavaa!

 

 

seuraavan muodonmuutos postauksen aihe

 

Postaukseen seuraa jatkoa hyvinkin nopeasti: ensi viikonloppuna julkaisen postauksen, jossa kerron teille erittäin tehokkaasta kasvojen ja kaulan mikroneulauksesta, jota minulle on tehty Klinikka Kaarina Krogeruksella. The juttu tässä neulauksessa on se, että aktiiviaineena käytetään mun omaa plasmaa (PRP = Platelet Rich Plasma), joka on verihiutalerikas kasvutekijäpitoinen valmiste. Kyseessä on siis hyvin tehokas ihon hoitomuoto, jossa aktiiviaine valmistetaan mun omasta verestä- voitteko kuvitella! En malta odottaa, että pääsen kertomaan teille tästä!

 

 

Erityiskiitos maailman ihanimmalle valokuvaajalle Pasille, joka joutuu lujille meidän naisten kanssa. Tehtävän anto on aina sama: kuvaa niin, että me näytetään nuorilta, hoikilta ja kauniilta 😉  Jotakin toista kuvajaa voisi hieman huimata 😆 

Kuvat Pasi Hakala/Studio Varjo, löydät Pasin täältä.

Hiukset: Ursula Vatanen/Prof Jyväskylä, löydät Ursulan täältä.

Kasvot: Klinikka Kaarina Krogerus, löydät Kaarinan täältä.

 

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Kaupallinen yhteistyö: Prof Jyväskylä, Klinikka Kaarina Krogerus, Studio Varjo

10 kommenttia

 1. Riitta kirjoitti:

  Todella upea! En edes muista, milloin olisin nähnyt näin onnistuneen muutoksen. Näkemyksellä ja taidolla tehty!

 2. Anne Niskanen kirjoitti:

  Vau! Upeat hiukset jotka sopii todella hyvin Satulle!

 3. taijku kirjoitti:

  siis VAU 🙂
  nyt on kyllä todella onnistunut muodon muutos,
  sä olet aina ollut upee ja loistanut olemuksellasi
  nyt suorastaan häikäiset:))

 4. Ansku kirjoitti:

  Täydellinen tuo sun uus look!

 5. Lea kirjoitti:

  No wau!! Hyvä Satu. Rohkeus muutokseen kannatti 🙂

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Kiitos paljon:) Olen ollut hiuksiin todella tyytyväinen ja päivä päivältä tykkään niistä enemmän:) Nyt osaan jo vähän laittaakin niitä tai
   itse asiassa olla laittamatta:) Aluksi laitoin niitä liikaa kunnes tajusin, että pelkkä föönaus riittää ja muotovaahto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *