Hae
Kutsu vapauteen

Gluteeniton kauranäkkileipä

Voiko olla olemassa siemennäkkileipää paremman makuista itsetehtyä gluteenitonta leipää? Voi, nimittäin gluteeniton kauranäkkileipä. Ainut huono puoli tässä leivässä on se, että sitä tulee syötyä liikaa. No, lohdutan itseäni sillä, että samalla saan vedettyä ison määrän terveellisiä rasvahappoja siementen muodossa. Sen jälkeen kun olen alkanut syömään siemeniä päivittäin, olen huomannut selvän muutoksen ihossani- parempaan suuntaan. Niinhän sitä sanotaan, että olet sitä mitä syöt ja mitä imeytät…

Leipä sopii erikoisruokavalioihin siltä osin, että se on gluteeniton ja maidoton. Viljaton ja vähähiilarinen se ei ole kauran takia. Pidän kauraa hyvin terveellisenä ja hyvinsiedettynä viljana, jota esimerkiksi jenkeissä pidetään superfoodina. Sen näkee hinnasta ja siitä, että se kuuluu terveyskauppojen valikoimiin. Me suomalaiset emme mielestäni osaa välttämättä arvostaa kauraa, koska olemme tottuneet sen saatavuuteen ja edullisuuteen. Toki se ei kaikille sovi, sehän on selvä.

Tällä ohjeella tehtynä tulee pellillinen kauranäkkäriä. Lisäsin viimeisen 5 minuutin ajaksi juustoraastetta leivän päälle ja näin ollen maku on niin loistava, ettei leipää tarvitse välttämättä päällystää lainkaan. Rakenne on myös niin hyvä, että leipää voi vallan mainiosti ottaa evääksi töihin tai matkoille. Siemeniä voit toki korvailla muilla siemenillä ja tarvittaessa yhdistellä makusi mukaan. Modaa ihmeessä ohjetta oman näköiseksesi.

TUOTTEITA EDULLISESTI FITNESSFIRSTISTÄ

Blogin lukijana saat Fitnessfirstin normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla ”kutsuvapauteen”. Kun klikkaat ohjeessa tummennetulla fontilla olevia tuotteita, niin pääset suoraan nettikauppaan ja voit ostaa tuotteita huomattavasti edullisemmin kuin marketeista.
Täältä pääset Fitnessfirtin nettikauppaan.

Täältä voit lukeaa lisää tuotteista, joita käytetään blogissa. Lista päivittyy koko ajan.

Täältä löydät lisää blogin ruokaohjeita.
Ohje:

4 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl auringonkukansiemeniä
2 dl sesaminsiemeniä
1 dl kuorittuja hampunsiemeniä
0,5 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
4 dl vettä
1-2 tl laadukasta suolaa

Sekoita kaikki aineet kulhossa keskenään käsin. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Levitä lastalla tai tarvittaessa kostutetuin käsin ohueksi koko pellin levyiseksi levyksi. Paista 225 asteessa noin 35 minuttia. 

Täältä löydät blogin muita leipä- ja ruokaohjeita.

Todella vähähiilariset lakritsi-vanilja-brownit tulossa seuraavaksi…

7 kommenttia

  1. Maria Koffi kirjoitti:

    Ei löydy hampunsiemeniä kaapista. Voisko korvata jollain? Esim pellavan siemeniä löytyy, samoin chian siemeniä?..

  2. Anonyymi kirjoitti:

    Mikä ihme toi p…in näköinen on tuolla taustalla jonne on työnnetty kuulia ��

  3. Anonyymi kirjoitti:

    Miten säilytät tuommoista näkkäriä, jonka päälle on laitettu juustoa?

  4. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Toki voi!

  5. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Meillä menee pellillinen vuorokaudessa, joten ihan huoneenlämmössä.

  6. Anonyymi kirjoitti:

    Miten saat tämän pysymään koossa? Tein isoista gluteenittomista kaurahiutaleista, aineksia ohjeen mukaiset määrät. Juuston jätin pois. Tuli siemen-hiutalemysliä.

  7. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Tosi hyvin pysyy kasassa. Lisää hieman vettä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *