Hae
Kutsu vapauteen

Pihan aitaus projekti

Sisäänkäynnin lisärimoitus ja sisäänkäyntiovi

Viime viikonloppuna saatiin valmiiksi meidän tontin aitaus ja lisärimoitus projekti. Alkuun meinasi epätoivo iskeä, kun emme meinanneet löytää mistään sellaista työmiestä, jolla olisi ollut aikaa tehdä homma. Lopulta kuitenkin löydettiin aivan loistava henkilö tähän hommaan ja aidoitus etenikin rivakasti kahden viikonlopun aikana. Tarkoituksena oli ”tukkia” tontilta kaikki raot, jotta koiria (saksanpaimenkoirat, joista toinen on poikani koira eikä asu meillä, mutta vierailee säännöllisesti) voisi pitää huoletta vapaana pihalla ilman valvontaa. Talon ympärille oli jo aiemmin tehty puuaitaa ja sisäänkäynti oli suurelta osin jo rimoitettu eli kyseessä oli säänkäynnin osalta lisärimoitus ja oven tekeminen. Takapihan puuaitaa korotettiin korkeammaksi, etupihalle lisättiin verkkoaita ja tontin sivulle vielä verkkoaita kiviaidan eteen. Kerron tässä postauksessa kuvien muodossa tarkemmin mitä tehtiin.

Huom! Aitauksen yhteydessä tuli asfaltille paljon puupölyä höyläyksen yhteydessä, jota ei olla jaksettu vielä kunnolla siivota, joten älkää katsoko liian tarkasti??  Ja laatoissa on taas siitepölyä vaikka juuri ne suihkutin- yrittäkää kestää?

Sisääntulokäytävän rimoitus ulottautui tuohon valkoiseen merkkiin saakka ennen lisärimoitusta. Rimoitusta jatkettiin siten, että koko sisääntulo on nyt rimoitettu ja varaston ovea vastapäätä on puinen ovi, josta pääsee sisälle. Ovessa on molemmilla puolilla yksinkertaiset saranat, jotka tarvittaessa voi myös lukita. 


Etupihan verkkoaita

Pitkään mietittiin laitetaanko etupihalle valkoinen puuaita, mutta päädyimme 150 senttiä korkeaan vihreään verkkoaitaan, jotta näkymä etupihalle säilyy katkeamattomana. Verkko on kiinnetetty muutamaan tukevaan tolppaan.


Sisäpihan verkkoaita

Sisäpihalla oli valmiiksi tien puolella puuaita, joten sille tontin sivulle ei tarvinnut tehdä mitään. Sen sijaan tontin toinen raja aidoitettiin 150 cm korkealla verkkoaidalla, jotka on kiinnitetty puutolppiin. Rajalla oli jo valmiiksi korkea kiviaita ja naapurin tekemä korkea aita, mutta periaatteessa koirat olisivat halutessaan pystyneet kiivetä kiviaidan päälle ja juosta sieltä tielle. Eivät sitä koskaan ole edes meinanneet tehdä, mutta halusimme kuitenkin varmuuden vuoksi aidata tämänkin vielä uudestaan. Verkkoaitaan päädyimme kiviaidan vuoksi; halusimme, että se näkyy verkkoaidan läpi koska on kivan näköinen.


Takapihan puuaidan korotus


Takapihan puuaitaa korotettiin noin 40 senttiä ja sen korkeus on nyt 140-160 senttiä. Saatiin lisää näkösuojaa, mikä ei haittaa ollenkaan. Toki tiedän, että saksanpaimenkoira halutessaan voi hypätä vaikka kuinka korkean aidan yli, mutta ainakaan meillä ei sellaisia haluja ole näyttänyt olevan. Kertaakaan koira ei ole edes hypännyt mitään aitaa vasten. Sen sijaan Tuto on vähentänyt haukkumista tosi paljon kun on saanut olla tontilla vapaana. Aiemmin koira on saanut oleskella meidän isolla aidatulla terassilla, jossa toki nytkin on paljon silloin kun ihmiset ovat sisällä.

Ollaan oltu älyttömän tyytyväisiä tähän projektiin: stressitaso on laskenut huomattavasti kun ei tarvitse miettiä ovatko ovet auki ja nyt koira voi kulkea meidän mukana pihalla vapaana. Toki kulki se ennenkin, mutta nyt on huolettomampaa. Saksanpaimenkoira on ihmisen koira ja haluaa olla aina siellä missä ihmiset ovat, joten eipä Tuto ole pihalla yksin juuri lainkaan. Jos onkin, niin menee sellaiseen paikkaan, että näkee ja kuulee mitä sisällä tapahtuu ja hakee minua koko ajan kanssaan pihalle. Yhdessä ollaan ja mennään kuten aikaisemminkin. 


Seuraa blogia facebookissa ja instagramissa

Blogin uusimmat ruokaohjeet ja muut terveyteen liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä. Päivitän myös säännöllisesti blogin uusimpia ruokakuvia instagramiin, jonka löydät klikkaamalla tätä linkkiä.

Lisää blogin koira-aiheisia postauksia löydät täältä.
Blogin terveellisiä ruoka-ohjeita löydät täältä.

Blogin etusivulle löydät täältä.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *