Hae
Kutsu vapauteen

Kastike savustetulle lohelle

 

Postaus on osa Parempaa arkiruokaa- postaussarjaa, joka toteutetaan yhteistyössä valokuvaaja ja kokki Pasi Hakalan kanssa. Tarkoituksena on tuoda teidän lukijoiden tietoisuuten Pasin parhaimmat arkiruokaohjeet ja samalla nostaa myös oma arkinen ruoanlaitto ihan uudelle tasolle. Kaikki ohjeet tulevat olemaan helppotekoisia jo pelkästään sen takia, että minäkin osaisin ne tehdä?? Idea näissä arkiruokapostauksissa on siis se, että saan Pasilta ohjeet, minä valmistan ruoat ja teen postauksen. Ja toivomuksia tulevista ruokaohjeista saa toki esittää…

 

Tänään on juhannusaatto ja eilen vietimme koko perheen voimin juhannusta ennen kuin nuoriso lähti omaan juhannuksen viettoon. Kari savusti lohta, grillasimme karitsaa ja nautimme viiteen pekkaan yhden roseviinipullon eli ihan kamalasta juhlimisesta ei ollut kysymys- sitä enemmänkin juhlistamisesta. Meidän saksanpaimenkoira tytsyt juhli sitäkin rajummin- katson blogin facesta ja instasta Kauhukaksikon juhannuspainivideo. Meillä on tapana levätä ja liikkua nämä juhlapyhät- näin ollaan toimittu jo iät ja ajat ja todettu tämän sopivan meille. Olisi kamala ajatus, että juhlapyhien jälkeen olisi ihan veto pois kuten nuorempana oli tapana. Lähden Tuton kanssa heti lenkille kun olen saanut tämän postauksen kirjoitettua. Sen jälkeen tehdään Karin kanssa HIIT-treeni ja vähän lihaskuntoa ja sitten juhannussaunaan?

 

Meillä syödään tosi paljon savustettua kalaa ja teen kastikkeen aina samalla tavalla. Tällä kertaa halusin kokeilla jotakin uutta ja pyysin Pasilta ohjetta hyvään kermaviilipohjaiseen kastikkeeseen. Mielestäni kastike maistui todella hyvältä ja täytyy sanoa, että itse en olisi osannut koskaan tämmöistä kastiketta loihtia- ei olisi tullut mieleenkään. Valmistus on helppoa, tosin siinä on muutama tärkeä jippo. Kurkku pitää pilkkoa tosi pieneksi ja kuivata talouspaperiin ettei kastikkeesta tule vetinen. Ja kermaviili lisätään välitellen eli lisää ensi ihan pieni määrä ja anna kastikkeen vetäytyä varttia ja lisää tarvittaessa lisää. Eli tuo puoli purkkia kermaviiliä on ihan maksimimäärä. Pasi neuvoi pilkkomaan rosmariinin huhmareessa- arvatkaapa omistanko huhmaretta? No en tietenkään? Pilkoin rosmariinin ensin puukolla pieneksi ja hakkasin sitä sitten…no en kerro miten ja millä?

kastike savustetulle lohelle ohje

  • puolikas suolainen tai tavallinen kurkku
  • 0,5 purkkia tai vähemmän kermaviiliä
  • punasipulia
  • vähän tuoretta rosmariinia
  • suolaa
  • mustapippuri
  • sitruunan mehua

kastike savustetulle lohelle valmistus

 

Kuori kurkku, kuivaa se talouspaperilla ja pilko tosi pieneksi paloiksi. Pilko punasipuli ja murskaa rosmariini huhmareessa. Sekoita keskenään kaikki muuta ainekset paitsi kermaviili. Lisää kermaviiliä pienissä erissä ja anna vetäytyä noin vartti ennen kuin lisäät loput kermaviilistä ettei rakenne mene vetiseksi. Vinkki: Jos kastiketta jää yli tarpeen, niin sekoita joukkoon tuorejuustoa- maistuu ihanalta paahdetun leivän päällä?

Terveystietoista elämää ja LIVE jooga ja syvärentoutusharjoituksia instassa: satusjoholm

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

 

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä.

 

 

Ihanaa juhannusta kaikille?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *